Lifehacks met zout: 7x waar een korreltje zout wel niet goed voor is

In de winterse maanden gebruiken we er heel wat meer van dan normaal: zout. Dat het ideaal is om in de wintermaanden de gladheid tegen te gaan, dat wist je vast al. En dat het lekker is op je eitje ook. Maar wist je dat je met zout nog veel meer kan? Wij zetten de beste lifehacks met zout op een rijtje. En je mag ze best met een korreltje zout nemen, maar sommigen zijn echt verrassend handig! Maar da’s onze ongezouten mening.

Lifehacks met zout: tips voor je zoutpot

Te veel zout eten, dat is niet gezond. Maar gelukkig kan je je zout voor van alles gebruiken. Lifehacks, ken jij ze al? Handige gebruikstips voor dingen, waar ze eigenlijk helemaal niet voor bedoeld zijn. Eerder schreven we al een blog over wasdroger life hacks. Of wat dacht je van de cola life hacks? In ieder geval een stuk gezonder dan het opdrinken. En dit keer is dus het zoutvaatje aan de beurt! Want dat je er meer mee kan dan alleen je eten op smaak brengen, dat wist je vast wel.

Lees ook: Je lichaam ontzuren met basisch badzout; werkt dat?

lifehacks met zout

1. Wijnvlekken verwijderen

Misschien wel de allerbekendste van de lifehacks met zout: wijnvlekken wegpoetsen. Natuurlijk kan je daar ook witte wijn voor gebruiken. Maar die drinken wij liever op. Strooi gewoon wat zout op de gemorste wijnvlek. Laat het lange tijd intrekken. Het zout zal dan het vocht absorberen. Met een beetje geluk zie je er na één zoutbehandeling al niks meer van! Zorg er wel voor dat je voldoende zout strooit, zodat alle wijn kan intrekken!

2. Lippenstift van glazen verwijderen

Zout absorbeert niet alleen goed. Het schuurt ook. Daarom is het ideaal om die irritante vettige lippenstift van glazen te verwijderen. Wrijf simpelweg wat zout over de randen van het glazen. Wanneer je gaat afwassen zal de lippenstift er zo af gaan!

3. Haren in het doucheputje? Pak de zoutpot

Wijn- en lippenstiftvlekken; welke vrouw herkent het probleem niet? Hetzelfde geldt voor het volgende punt. Haren in het doucheputje! Hoewel ik manlief altijd vervloek wanneer hij zich heeft geschoren, ben ik zelf natuurlijk allesbehalve onschuldig. Als we eerlijk zijn, zijn die lange lokken in het doucheputje natuurlijk van ons. Maar wees niet gevreesd, dames. De lifehacks met zout staan voor u klaar. Doe wat baking soda in een emmertje. Voeg er vervolgens dezelfde hoeveelheid zout aan toe. Nee, dit wordt geen recept. Gooi het mengsel in je doucheputje en spoel er vervolgens een scheut azijn achteraan.

Nu mag je je kids erbij roepen. Het mengsel krijgt namelijk een ‘magisch’ effect. Als het goed is begint er van alles te borrelen en te schuimen in het putje. Wacht tot dat weer stopt (zo’n 15 minuten). Spoel dan nog even goed na met warm water, en alle haren zijn weg. Ook die in je doucheputje.

4. Aangekoekte pannen weer schoonmaken

We hadden het al gezegd: zout is een fantastisch schuurmiddel. Daarom helpt het niet alleen tegen lastige lippenstift vlekken. Eigenlijk kan je met zout heel veel schoonmaken. Bijvoorbeeld je aangekoekte pannen! Gebruik jij daar nog je nagels voor? Niet doen! Strooi wat zout over de aangebakken laag. Doe er dan wat water bij en wacht 10 minuutjes. Of liever gezegd: neem even 10 minuten pauze. De lifehacks met zout doen het werk voor je! Naderhand hoef je alleen nog maar even na te spoelen en je pan is weer spik en span.

5. Brandje blussen? Zout erover!

Geen keukenprinses? No worries, dat zijn wij ook niet. Maar met de zoutpot in de buurt kan er weinig misgaan. Zo lang je niet overal teveel zout op doet. Maar er is één uitzondering. Slaat de vlam onverhoopt eens in de pan, dan mag je er heel royaal zout overheen gooien. Is dat brandje zo geblust. Ik heb het trouwens ook geprobeerd bij een heetgebakerde partner, maar dat had meer een averechts effect.

6. Eitje geknoeid? Ook zout erover

Heel irritant als je net lekker staat te kokkerellen: je laat een ei vallen. Dan kan je met een doekje proberen al die eierprut zo snel mogelijk op te ruimen. Geen zin in dat knoeiwerk? Strooi dan zout over het geknoeide ei. Laat het ongeveer 10 minuten inwerken en je veegt het geheel moeiteloos op met een stukje keukenrol.

7. Je strijkijzer weer schoon krijgen

Zoals je vast al door hebt gekregen: lifehacks met zout zijn veelzijdig. Maar als schoonmaakmiddel is het wel echt ideaal. Wist je dat je zelfs je strijkijzer kan reinigen met zout? Niet dat ik dat nodig heb, want ik strijk nooit maar zo ga je te werk:

Warm je strijkijzer op op de hoogste stand. Leg een krant op de vloer, en bestrooi die met zout. Let wel op dat je voor een ondergrond gaat die goed tegen de warmte kan! Zorg ervoor dat de hele krant bedekt is met zout, en strijk er dan overheen. Na ongeveer een minuutje strijken is je ijzer weer helemaal schoon.

Lees ook: Geen of minder suiker eten: 6 tips voor een behoorlijke uitdaging

Jouw ongezouten mening

Heb je een van onze life hacks met zout uitgeprobeerd? En, hoe beviel het? Of heb je zelf nog een goede life hack voor de zoutpot? Dan horen we jouw ongezouten mening natuurlijk graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven