Weken van extremen wisselen elkaar af op het moment

De uitersten wisselen elkaar in de afgelopen weken af. Ik praat je even bij in een up to date, zoals ik wel vaker doe. De woensdag voor de vakantie heb ik mezelf op school weer eens van mijn beste kant laten zien… spelletjesuur. Ik ben er niet zo van, maar het was eigenlijk best gezellig. Ware het niet dat mijn meisje aan het huilen was toen ik binnen kwam omdat ze net geduwd was door de bralaap van de klas en zich daardoor heel hard gestoten had. Een irritant mannetje wat nogal regelmatig andere kinderen dwars zit. Beetje jammer, maar je doet er maar weinig aan geloof ik. Afijn, de toren van Pisa maakte veel goed 😉 . Achteraf bleek trouwens dat de juf zich vergist had en dat er eigenlijk helemaal geen spelletjes uur op de planning stond, haha.

vakantie ibiza

Herfstvakantie vieren op Ibiza

Samen met mijn schoonouders hebben we met ons gezin in de herfstvakantie genoten van hun 50-jarig huwelijk. Geen groot feest dit keer, maar met het gezin genieten van elkaar en het mooie Ibiza. Een toffe ervaring kan ik je wel zeggen, met lekker weer, prachtige natuur en hele gave strandtentjes. Meer daarover volgt uiteraard nog in een apart blog.

Een lach en een traan

Toch was deze ervaring erg dubbel. En dat had in dit geval niets met mijn schoonouders te maken. Hoe fijn het ook was om met elkaar in de zon even te ontspannen, mijn gedachten waren veel bij mijn beste vriendin. Haar vader lag erg slecht en is de ochtend dat wij terugkwamen van vakantie overleden. Op dit soort momenten besef je pas echt hoe kwetsbaar het leven is. En dat je met volle teugen moet proberen te genieten als je de kans hebt.

Ook wij kenden hem redelijk goed en dat maakt het verdriet uiteraard nog heftiger. Het was wel erg fijn om ook persoonlijk nog even afscheid te kunnen nemen van hem voordat de begrafenis plaatsvond afgelopen week. Een prachtige mis, een mooi koor en een hele sterke vriendin die voor het altaar in een volle kerk herinneringen ophaalt aan haar vader. Wat ben ik trots op haar.

En wat liggen een lach en een traan toch dicht bij elkaar. Na de begrafenis besluiten we met onze vriendengroep (die volop vertegenwoordigd was in de kerk) nog even na te praten in een lunchroom bij een lekkere cappuccino. Als we goed en wel geïnstalleerd zijn kondigt een vriendin -op wel heel serieuze toon- aan dat ze (zij en haar vriend) een nieuwtje hebben. Brrr, ik kon mijn nieuwsgierigheid bijna niet bedwingen. Gelukkig houdt ze ons niet heel lang in spanning en vertelt ze dat ze zwanger is! Heel mooi nieuws uiteraard, en misschien niet zo bijzonder hoor ik je denken. Maar wel als je je bedenkt dat haar al minstens 5-8 jaar voorgehouden wordt dat ze niet zwanger kán worden én dat ze inmiddels 40 jaar is. Hoe fijn dat ook de medici er soms zo ontzettend naast zitten <3 .

Luc en zijn schoolresultaten en volop werk

Extremen zijn er ook in Luc zijn schoolresultaten. Hij holt van een 9,6 voor economie met gemak naar een 4 voor zijn wiskunde… en dan weer terg naar een 7,5 voor Engels. En moeders holt er maar achteraan met haar goed gedrag in de hoop dat hij in gaat zien da hij er gewoon wat voor moet doen. Dat het hem niet aan komt waaien. De 4 was overigens voor een nakijk-so. Meneer had zijn huiswerk niet volledig gemaakt en ving daar ‘dus’ die vette onvoldoende voor.

Terugkomend van vakantie stonden er overigens enorm veel pakketten op mij te wachten. Je begrijpt het al… het ontspannen gevoel was direct weg 😉 . Als eerste stond de gourmet Kerstbox van Hellofresh op de planning.

Iets meer hobby, iets minder werk

Ik roep altijd dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. En eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. En vind ik mijn werk ook ontzettend leuk! Maar toch mag er best wel wat minder gewerkt worden. Ik heb dan ook voordat we naar Ibiza gingen geprobeerd om echt voor te werken, zodat ik duidelijk minder online kon zijn en wat meer kon ontspannen. Dat is deels gelukt 😉 . Er kwamen een aantal belangrijke opdrachten binnen voor campagnes die ik nog moest uitwerken, maar verder heb ik me toch zo nu en dan écht los kunnen maken van MamsatWork. En dat was stiekem best lekker!

Ik heb tekenspullen meegenomen naar Ibiza en ben daar een beetje in mijn bulletjournal aan de slag gegaan. Na een dagje cultuur snuiven en strandtentjes hangen kan ik er namelijk enorm van genieten om mezelf even terug te trekken. Even lekker alleen op het balkon. Herken je dat ook, dat je soms gewoon even niets aan je hoofd wilt? Ik vind het op die momenten heerlijk om gewoon wat te schetsen. En ben daarnaast begonnen met wat handletteren. Leuk joh! Alleen nooit goed genoeg naar mijn zin, haha. Terwijl Frank helemaal dolenthousiast is over mijn tekening, zie ik eigenlijk alleen maar wat niet zo mooi is.

tekening bulletjournal

De lijnen van het balkon zijn niet mooi genoeg, sommige lettertypes vind ik eigenlijk toch niet zo mooi en ga zo maar door. Tsss, ik zou dat perfectionisme ook eens kunnen laten varen. NOT. Maar leuk is het wel, en ik ben dan ook vast van plan om dit vaker te doen! Nu alleen nog tijd voor inplannen tussen alle werkzaamheden in 😉 .

pasta puttanesca

Eten, eten en nog eens eten

Dinsdag werd er gegeten bij mijn broer in plaats van bij mijn vader. Een keer geen snijbonen dus 😉 . YEAH. Pasta Puttanesca dit keer. En lekker! Nomnomnom. Ook gezellig om nichtje Sanne weer eens te zien. Herstellende van een operatie sliep ze een paar nachtjes bij haar ouders in plaats van in haar eigen huisje in Amsterdam.

cappuccino op
Pas op het eind bij de cappuccino bedacht ik me dat ik wel even een foto kon maken 😉

Woensdagmiddag kwam vriendin Claudia lunchen. Eigenlijk zou ik voor de lunch zorgen, maar ik had meer trek in een lunch van Jansen & Jansen 😉 . Nu is zij daar altijd wel voor te porren, dus een broodje kip met rode pestosaus lag binnen no-time op ons bord. Allerlei vakantieverhalen later moest ik in de middag toch nog echt aan de slag met een aantal blogs, dus braken we ons gezellig samenzijn om 15.00 uiteindelijk toch maar af.

Donderdagavond had ik samen met Frank nog een etentje gepland met andere goede vrienden. Ook weer bij Jansen & Jansen. Tsss… ik zal eens een keer een soort kortingskaart gaan vragen daar 😉 . Een avond vol mooie verhalen en fijne discussies met hele lieve mensen. Maar ook moeilijke momenten vanwege wat familieperikelen. Ieder huis heeft zijn kruis, dat blijkt wel weer.

eten met vrienden

Uiteindelijk lagen we voldaan-met-iets-teveel-wijn-achter-de-kiezen in bed.

Hop, hop, hop, de tuin in

Had ik voordat we naar Ibiza gingen de tuin nog netjes gemaaid en al het blad opgeruimd… de afgelopen week was er alweer zoveel gevallen dat ik dit weekend gewoon weer opnieuw aan de slag kon. Gelukkig hadden we verder eigenlijk niets op de planning staan. Nu komt dat zo ontzettend weinig voor dat zelfs de kids onder de indruk waren.

‘Hebben we helemaal geen afspraken?’

Ik geloof dat ik die vraag wel vijf keer gehoord heb. En nee, op het vrijwilligerswerk in het Dierenparkje na, het sporten van de kinderen, en de soort-van-scouting-maar-dan-anders-zaterdagochtend van Lotte hebben we inderdaad genoten van ons vrije weekend. Hoe ik dat doe? Door de hele zaterdag in de tuin te werken, haha.

tuin gemaaid

Als ik eenmaal begin dan kan ik niet stoppen. Gelukkig werd Frank er ook lichtelijk actief van. Die heeft zich gestort op het veranda dak en zo is de boel achter ook weer een klein beetje opgeruimd. Nu nog de schutting afmaken (ja, nog steeds) en lampjes hangen… en dan wordt het nog iets. Zomer 2018 kunnen we vast buiten zitten zonder veel te klussen in de tuin. In de avond was het lekker relaxen, een beetje bankhangen en knuffelen <3 .

gezellig samen knuffelen

Lees ook: 10 momenten waarop mijn hart overloopt van liefde voor mijn kind

Lekkerste hachee sinds tijden

Zondagochtend hebben we eerst heerlijk gewandeld. Daarna heb ik snel een hachee in de slowcooker geflikkerd omdat ik om 11.00 weer naar Crossfit moest. Eerlijk is eerlijk, ik zag er nogal tegenop (het was al weer ruim 2,5 week geleden), maar het was een hele fijne training. Getuige de spierpijn die ik momenteel nog heb 😉 .

lekkerste_hachee_slowcooker

In de middag nog schoonouders op de koffie, wat filmpjes en foto’s kijken van de vakantie, aansluitend een wijntje drinken en eindelijk kon dan om 18.30 in de avond de hachee op ons bord. En wat was die lekker! Ongegeneerd smullen. Binnenkort geef ik jullie ook de mogelijkheid, ik zal het recept zo snel mogelijk posten, want het wordt er echt weer voor!

1 gedachte over “Weken van extremen wisselen elkaar af op het moment”

  1. Wat verdrietig voor je vriendin, zo’n verlies hakt er flink in he. En dan daarna zulk mooi nieuws van je andere vriendin, zo kan geluk en verdriet ineens heel dicht bij elkaar liggen. Leuk om zo even mee te gluren in je drukke bestaan! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven