Up to Date #3, over bagger in de tuin, een slimme meter, schermen, Lotte’s verjaardag en meer

Hoog tijd weer voor een Up to Date. De 3e dit keer. Met mijn persoonlijke doel om iedere week zo’n Up to Date te schrijven zat ik er behoorlijk langs heb ik wel gemerkt. Man, man, wat vliegt de tijd toch, niet normaal. Voor ik het weet heb ik van twee of drie weken foto- en filmmateriaal op mijn telefoon staan zonder dat ik daar iets mee gedaan heb! Hartstikke jammmer natuurlijk want ik vind het leuk om over te schrijven en uiteraard hoop ik dat het leuk is om te lezen. Maar dat zit wel snor geloof ik, als ik zie hoeveel de artikelen gelezen worden.

Afijn, of we go… in vogelvlucht de laatste weken! Even snel terugkijken laat me zien dat ik al vanaf half mei geen Up to Date meer geschreven heb, shame on me! We zijn toen wel een weekend naar Newcastle geweest met de DFDS, een soort minicruise, waar ik uitgebreid verslag over heb gedaan, dus het is niet zo dat ik helemaal niets persoonlijks meer geschreven heb 😛 . Eind mei zat ik ook nog bij de Bright Ideas Challenge wat ook ontzettend gaaf was. Goed om te zien dat de grote bedrijven toch ook hun steentje bijdragen richting de toekomst.

Met Pinksteren zijn we zowaar een weekend thuis geweest, de laatste tijd best een bijzonder fenomeen 😉 . Genoten heb ik, ook van het lekkere weer van de afgelopen weken. Beter dan de bagger die we momenteel hebben, niet?

Privé perikelen

Wat zijn het drukke weken geweest in de afgelopen weken zeg. Tussen alle zakelijke afspraken door -die overigens stuk voor stuk leuk zijn hoor- hebben we ook privé niet stilgezeten.

traktatie Lotte's verjaardag

Kinderfeestjes en verjaardagen

Lotte heeft de nodige verjaardagen en kinderfeestjes achter de rug… blijkbaar is iedereen in haar klas in deze periode jarig, zij zelf ook 😉 . Haar verjaardag (een paar dagen geleden) hebben we alleen nog niet echt gevierd. Vanwege een weekendje weg hebben we besloten om deze een weekje uit te stellen. As we speak hebben we namelijk een weekend Frankrijk waar we volop van genieten. Niet zo handig gepland geef ik toe, want Luc zit volop in zijn proefwerkweek. Gelukkig heeft hij de afgelopen weken al aardig wat geleerd en komt het vooral op herhalen aan.

Daarnaast waren er ook nog aardig wat kids in onze vriendenkring jarig waarvan de verjaardagen allemaal gevierd moesten worden. Je snapt wel waarom mijn weegschaal de laatste tijd niet zo blij is met me!

lifestyle blog, de tuin

Verbouwing van de tuin

Nu kwam Lotte’s verjaardag sowieso nog niet zo fantastisch uit, want we zijn nog volop bezig met het verbouwen van onze tuin. Deze week stonden ze al om 07.00 op de stoep om met grof geweld aan de gang te gaan en nu ziet het er zo uit…

Slimme meter vervangen

Verder werden de gas en elektra meter nog vervangen van de week. Was ook zo’n lekkere dag! Ten eerste lag ’s ochtends de wifi eruit waardoor ik niet kon werken. Super irritant want ik had een paar deadlines staan die ik niet af kon werken en ik wist dus bij voorbaat al dat ik die middag ook niet zou kunnen werken vanwege de vervanging. Gelukkig viel dat laatste alles mee! Met een kleine 45 minuten waren de oude elektrameter en de gasmeter vervangen door een slimme meter en kon ik weer aan de slag na de nodige uitleg. Joehoe.

meterkast slimme meter
Hier valt niet echt een fancy foto van te maken 😉 , is jullie meterkast ook zo’n rommeltje?

’s Avonds had ik het er nog over met Frank. Een collega van hem was zo blij met zijn slimme meter dat hij tegenwoordig iedere dag alle meterstanden bijhield 😛 . Ik denk dan alleen maar ‘hoe dan?!’ Wij gaan pas kijken als we ons kapot schrikken van de nota, haha! Beetje laat, geef ik toe, maar wij zijn wat dat betreft niet zo heel erg bewust bezig geloof ik. Jij wel? Energie vergelijken doen we wel hoor, één keer per jaar gaat Frank daar voor zitten. Afijn, ik geloof best dat dat slimme ding in de meterkast een vooruitgang zal zijn, dus wat mij betreft prima.

festival Kids n Billies

Festival Kids ‘n’ Billies

Al jaren roepen wij dat we graag eens de kinderen mee zouden nemen naar Paaspop, hét eerste festival van het seizoen vind namelijk in ons eigen Schijndel plaats! Maar eigenlijk zijn de kids daar nog net wat te klein voor. Gelukkig hebben we daar wat op gevonden!

Festival Kids ‘n’ Billies schreven we al over in ons outdoor festival overzicht en zo kwam het dat we bedachten daar maar eens in het echie een kijkje te nemen. Zo gezegd zo gedaan! Een heel leuk festivalletje (vergeleken met Paaspop is dat ’tje’ de juiste toevoeging) en we hadden zalig weer dus helemaal top. Er hangt een enorm leuke sfeer daar in Nijmegen en de kinderactiviteiten zijn heel leuk. Zorg er wel voor dat je ruimschoots op tijd bent! Wij gingen pas op het eind van de middag en de kinderfestiviteiten sluiten allemaal om 18.00. Jammer, maar helaas. We hebben dus vooral genoten van de muziek en de lekkere puntzak friet.

Vriendenweekend

Afgelopen weekend was ons jaarlijkse vriendenweekend weer aan de beurt! Eens per jaar hebben we een vriendenweekend met de kinderen (in maart) en eens per jaar een vriendenweekend zonder de kids, ook lekker! Met 17 man sterk gingen we op vrijdagavond ‘het weekend in’. Vaak de gezelligste avond omdat iedereen moe is van de week en de biertjes en wijntjes er al snel inhakken 😉 . Op een prachtige lokatie hebben we een weekend lang de tijd om bij te kletsen en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Het weer was fantastisch en wij zaten op vrijdag dan ook tot midden in de nacht om het haardvuur.

workshop schermen

Zaterdagochtend had de organisatie een workshop schermen geregeld. Pfff man, dat is intensief! Nooit geweten dat je daar zo bezweet van kan raken. En als je dan de Nederlands bondscoach schermen voor je neus hebt staan en ziet hoe enorm snel die man is, dan voel je je best wel voor gek staan, haha. ’s Middags hebben we cultuur en historie gesnoven in Gouda. Wat een waanzinnig mooie stad is dat!

stadswandeling gouda

Zondagmiddag togen we weer naar huis. Kindjes ophalen en Luc voorbereiden op de proefwerkweek waar hij momenteel vol in zit.

Naast alle privé dingen heb ik ook nog de nodige zakelijke afspraken gehad, die zet ik hieronder op een rijtje voor je, met de plechtige belofte de volgende keer niet te lang meer te wachten met mijn Up to Date.

De zakelijke afspraken die ik had

Yoast mag het weten

Onlangs ben ik naar Yoast geweest. Voor de bloggers onder ons een bekende naam als ze gebruik maken van WordPress omdat Yoast de leverancier is van de bekendste SEO Plugin die er is. Hij draait op 6,5 miljoen (!) websites! De afspraak was bedoeld om de presentatie te bespreken die Yoast geeft op een groot bloggersevent dat ik organiseer met Esmee en Marguerita. Een jong en enerverend bedrijf met een groot hart voor de werknemers. Heel leuk om daar eens rond te lopen!

Iglo en fotografie workshop

Verder hadden we een uitnodiging om met Iglo door de grachten van Amsterdam te varen en hun nieuwe visburgers te proberen en in dezelfde week zou ik op zaterdag een hele dag fotografie workshop hebben, om te leren wat mooiere foto’s te schieten voor jullie. Maar helaas werd die gecanceled omdat de fotografe op het vliegveld in London onwel was geworden. Super vervelend voor haar natuurlijk en erg jammer voor ons.

lifestyle blog cursus beleggen Robeco

Beleggen en praten over eten (lekkuh!)

Twee weken geleden heb ik nog een beleggingscursus voor kinderen gevolgd bij Robeco in Rotterdam, mega interessant, maar daarover later meer 😉  en ben ik naar het event Food Talks geweest in Amsterdam waar ik ook al over geschreven heb. Die ging over het onderwerp eten met het hele gezin (of niet). Ook een leuke discussie en duidelijk is dat jullie het wél belangrijk vinden, maar het er toch ook niet altijd van komt. Hoe herkenbaar!

lifestyleblog event bienpr

Pr bureau Bienpr

Op uitnodiging ging ik nog naar Blaricum om daar een licht spiritueel getint event bij te wonen. De perslunch was niet alleen erg lekker, maar ook heel leerzaam. Een inspirerende spreker van Bach remedies bracht mijn hoofd op hol, daar komt zeker nog eens een blog over als ik wat meer tijd heb. De Man hier thuis is echter altijd redelijk nuchter en niet zo van dit soort zaken. Dus toen ik eenmaal thuis vol enthousiasme mijn verhaal wilde doen eindigde dat in een discussie waar we niet uitkwamen. Bummer, zo was mijn goede humeur snel verdwenen helaas.

Business meeting met een marketing bureau

Eindelijk had ik ook eens een afspraak ‘om de hoek’, in ‘s-Hertogenbosch. Jeej! Met in totaal 4 bloggers hebben we bij een marketingbureau gezeten om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor eventuele samenwerkingen, want hé, er moet tenslotte ook brood op de plank komen 😉 . Even afwachten wat daar uiteindelijk uit gaat komen maar zinvol was het sowieso. Al is het alleen maar omdat het makkelijker communiceert als je elkaar een keer gezien hebt.

Zo, dat was de vogelvlucht, ik ben er weer doorheen. Heel veel leuke dingen gedaan dus en nog genoeg leuks op de planning staan de komende tijd. Keep you posted!

xxx, Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven