Linda van der Klooster, working mam van week 24

Mijn werknaam is Journalinda. In het echt heet ik Linda van der Klooster, ben ik 40 jaar, getrouwd met Robert en moeder van Heron (7) en Ilse (2).

Ik werk al jaren als freelance journalist en sinds 2006 is dat onder de naam Journalinda. Ik schrijf onder andere voor het AD, WIJ Jonge Ouders en diverse bedrijven en maak bedrijfsfilms als camjo (camera journalist: dus regisseur, cameraman, verslaggever en editor in een). Ook maak ik af en toe websites voor  kleine bedrijfjes.

Vorige jaar besloot ik, naast mijn gewone werkzaamheden, levensverhalen te gaan verfilmen. Journalistiek vind ik soms wat oppervlakkig en ‘de waan van de dag’. Ik wilde meer aandacht aan mensen geven, meer van ze te weten komen dan alleen het onderwerp waar het artikel over moest gaan. Ik bedacht de naam Biogravin, meldde me aan bij de KvK, bouwde een sfeervolle, nostalgische website en heb inmiddels enkele films afgeleverd.

Ik  wil graag weten wat mensen drijft. Waarom hebben ze in hun leven bepaalde keuzes gemaakt en hoe kijken ze daar op terug? In de normale journalistiek is vaak weinig tijd en ruimte om dieper op de materie in te gaan. Als Biogravin ben ik helemaal in mijn element.

Het was zwaar, maar erg dankbaar werk om als Biogravin een film te maken voor een oude schoolvriendin, die ongeneeslijk ziek was. Ze wilde haar zoon een film nalaten, waarin ze hem vertelt over haar zwangerschap, het moederschap, wat ze van hem vindt en wat ze hem toewenst. De film was in november klaar. Ze liet me weten er erg tevreden over te zijn. Eind december is ze overleden. Haar moeder vertelde me dat die het ook een erg ontroerende film vond.

Ik ben lang ‘zoekend’ geweest naar wat ik wilde in mijn werk. Na veel verschillende banen besloot ik op mijn 32e terug naar school te gaan. Ik heb mijn diploma HBO journalistiek in vier jaar gehaald en heb in die tijd ook mijn zoon gekregen. Omdat ik daarna geen vaste parttime baan in de journalistiek kon vinden, ben ik gaan freelancen. Journalinda loopt goed en nu heb ik met Biogravin dus een nieuwe uitdaging gecreëerd. Ik houd van afwisseling en daar zorgt Biogravin voor. Ik denk dat het goed is om je af te blijven vragen waar je hart ligt, zodat je je werk altijd met plezier kunt doen.

Meer weten? www.journalinda.nl of www.biogravin.nl

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Linda van der Klooster, working mam van week 24”

  1. Hey, kom ik je hier ook weer tegen! Wat een mooie “nieuwe” tak van sport die je hebt toegevoegd. Mijn man (fotograaf) heeft eenzelfde soort film van mijn moeder gemaakt voor haar overlijden. Een mooi en emotioneel document voor haar geliefden om op terug te kijken (ik heb hem in 2 jaar tijd maar 1 keer durven bekijken, maar ik vind het erg fijn om zoiets in mijn bezit te hebben, ook om later aan mijn zoon te kunnen laten zien). Erg waardevol dat je daar een rol in kan hebben, ik ben ervan overtuigd dat dat bij jou in hele goede handen is.

    Tot twitters ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top