Linkpizza, maak het jezelf als blogger wat makkelijker

Linkpizza. Wat voor pizza? Kan je dat eten? Nou, uhhh, nee. Maar je kan er misschien wel ‘van’ eten op een gegeven moment 😉 . Alhoewel je dan wel héél veel bezoekers moet hebben die klikken en kopen, maar hé, één keertje in de maand uit eten van Linkpizza zou ook al leuk zijn toch?

Jezelf direct aanmelden bij Linkpizza ?linkpizza

Even een korte voor-intro:

Voor onze niet-bloggende lezeressen; je mag dit blog uiteraard lezen als je geïnteresseerd bent in hoe de bloggerswereld in elkaar zit. Op voorhand wil ik je wél vast even aangeven dat het hele onderstaande epistel jou als lezer nooit geld kost, het kan hooguit zo zijn dat een blogger een kleine commissie verdient waarmee hij of zij een beetje beleg op zijn boterham koopt 😉 , jij betaalt niets meer bij je aankoop.

Ben je van plan te gaan bloggen: Dan zou ik zeker even meer lezen over Linkpizza en affiliatemarketing¹ omdat het je meer achtergrondinformatie geeft over al je mogelijkheden.

Voor onze bloggende lezeressen; lees zeker even verder als je Linkpizza nog niet kent. Ik gebruik het inmiddels al even en ben van plan het nog lang te gebruiken 😉 als het zo blijft werken zoals nu.

¹ Ben je op zoek naar meer informatie over affiliatemarketing en wat dit precies inhoudt, lees dan even op deze website, daar staat het duidelijk uitgelegd.

Lees ook: geld verdienen met bloggen

Een uitgebreide uitleg vind je hieronder. Klik hier voor een korte samenvatting.

Wat is Linkpizza?

Linkpizza is eigenlijk een verzamelplatform van affiliatenetwerken waar allerlei grote nationale namen, maar ook internationale namen onder vallen. Daar waar je in het verleden je bij alle affiliatenetwerken apart moest aanmelden en je ook vaak nog specifiek goedkeuring moet krijgen voor een bepaalde campagne, gebeurt nu alles binnen Linkpizza. Eenmaal aangemeld kan je met alle affiliate partners aan de slag. Klanten die je je daar bij voor kan stellen zijn Hema, Zalando, Bruna, Otto, Bol.com maar ook een Kixx, Happybee, je m’Apelle en Topvintage en ga zo maar door. Er zijn inmiddels meer dan 33.000 adverteerders aangesloten.

Dat is op zich een goed uitgangspunt. Alles op één locatie onderhouden kost minder tijd en dat is fijn, want we hebben het allemaal al druk genoeg.

Hoe installeer je Linkpizza?

Het werkt relatief simpel. Zodra je je hebt aangemeld en je bent goedgekeurd kan je aan de slag. Het aanmelden bij Linkpizza was voorheen misschien een beetje verwarrend, je werd bij het aanmelden namelijk via ZEEF geleid, maar inmiddels is dat aangepast en zijn ook daar geen onduidelijkheden meer.

Vooral voor WordPress gebruikers werkt dit platform heel eenvoudig door het gebruik van de Wordress plugin. Heb je geen WordPress dan kan je nog via Javascript of een redirect te werk gaan. Alle uitleg hierover vind je op de installatiepagina van Linkpizza.

Wij maken gebruik van WordPress en uiteraard heb ik dan ook de plugin geïnstalleerd. Bij het installeren van de plugin behoort een duidelijke uitleg. Tijdens de installatie krijg je een API-token die specifiek bij jou account hoort en die je vervolgens invoert in de plugin. Zo ‘weet’ de plugin bij welk account op Linkpizza je website behoort.hoe werkt linkpizza

Hoe werkt het?

Als je de installatie goed hebt uitgevoerd dan kan je aan de slag. Sterker nog… dan bèn je al aan de slag. Linkpizza zorgt er namelijk voor dat al je links automatisch omgezet worden naar een affiliatelink als de website waar je naar linkt valt onder het netwerk van affiliatepartners van Linkpizza. Daar hoef je eigenlijk niets meer aan te doen.

Het klinkt misschien allemaal wat ingewikkeld, maar het feit dat je er niet veel voor hoeft te doen, dat maakt het dan weer heel simpel natuurlijk.

Per blog kan je Linkpizza ‘aan en uit’ zetten. Je kan dat (met de WordPress plugin) doen door het gebruik ervan voor het hele blog uit te zetten, of alleen voor bepaalde URL’s, zie hieronder.

linkpizza

Een oranje bolletje geeft aan dat deze link ‘gemonetized is’, en dus een affiliatelink is geworden. Bij traktatie cupcake hierboven heb ik een vinkje gezet waardoor deze link niet omgeleid wordt. Ik doe dat zelf bij alle interne links. Dit is dus ook de plek waar je de link naar een adverteerder van je uitvinkt zodat het geen affiliatelink kan worden. Beetje oneerlijk anders hè 😉 .

De link van hierboven naar de Hema ziet er als volgt uit: Hema. Bij klikken op deze link zie je dat je gewoon op de Hema website terecht komt waar je lezer eventueel zijn aankoop kan doen.

tip: Zorg ervoor dat je de affiliatelinks altijd no-follow maakt, dat gebeurt namelijk niet vanzelf.  Big brother Google verwacht van je dat affiliate links no-follow zijn in verband met hun richtlijnen en de transparantie naar je lezer toe. Een link no-follow maken doe je eenvoudig door de rel=”nofollow” achter te voegen. Linkpizza doet dit automatisch voor je!

De statistieken

Een platform als dit is uiteraard alleen maar praktisch als je ook goede statistieken hebt. Je wilt immers wel zien wat het resultaat is van de affiliatelinks, nietwaar? Per periode kan je eenvoudig zien hoeveel kliks je hebt gehad en welke kliks daarvan ook daadwerkelijk geld opleveren. Kijk even met me mee.

linkpizza statistieken

De blauwe lijn geeft het totale aantal kliks weer, de oranje lijn geeft aan welke kliks er allemaal op een affiliatelink zijn gedaan en de groene lijn geeft aan hoeveel aankopen er daadwerkelijk hebben plaatsgevonden! In één oogopslag te zien dus.

Verder kan je in andere statistieken nog zien op welke links er het meeste geklikt wordt, en uiteraard waar je je uiteindelijke commissie op verdiend hebt.

Gebruik ook de chrome widget van Linkpizza

tip: De Chrome widget kan je heel makkelijk installeren in (je raad het al 😉 ) Chrome! Door deze widget toe te voegen kan je eenvoudig via Google zoeken op bijvoorbeeld een product waar je het in je blog over gehad hebt.

Bij alle resultaten zie je dan direct (door middel van het oranje $ teken dat de gevonden website aangesloten is bij Linkpizza en dat je er dus een affiliate link van kan maken als je wilt.

Een zoekactie op Timberland levert bijvoorbeeld onderstaande resultaten op:

linkpizza voorbeels chrome plugin

In dit geval zie je dat Omoda en Zalando allebei aangesloten zijn, die zou je dan dus kunnen vernoemen in je blog.

Jezelf direct aanmelden bij Linkpizza ?

Korte samenvatting van het in gebruik nemen van Linkpizza

Even alles kort op een rijtje voor je.

Voordelen

 • Eenvoudige installatie
 • Scheelt veel tijd bij het maken van affiliatelinks
 • Oude links worden alsnog omgezet naar een affiliatelink
 • Je kan per blog schakelen naar wel/geen gebruik van Linkpizza maken

Nadelen

 • Bij de installatie worden al je blogs omgezet (je kan dit per categorie weer uitzetten), dat betekent dat eventuele sponsored posts ook omgezet worden, terwijl je dat niet wilt. Die moet je dus even nalopen
 • Je levert wat in op je commisie, je staat namelijk 20% af aan Linkpizza. Logisch uiteraard, want voor niets gaat de zon op, maar dan weet je dat 😉

Mijn eigen ervaringen bij het gebruik

 • Ik heb Linkpizza eerst getest op een andere website van ons waar we leuke webshops verzamelen. Juist met dit soort nieuwe plugins en platformen vind ik het zelf prettig om uitgebreid te kunnen testen voordat ik het oppak voor MamsatWork.
 • Vooral het eerste nadeel wat ik hier beschreef heeft mij wel even wat werk gekost bij de uiteindelijke installatie op MamsatWork. Dit aangezien ik die samenwerkingen ook niet in een aparte categorie heb staan. Dat nadeel weegt echter niet op tegen de voordelen die ik ervan ondervind!
 • Bij het installeren en het in gebruik nemen van de functie om categorieën uit te sluiten stuitte ik op een bug. Nadat ik die gemeld had werd deze heel snel in een nieuwe update doorgevoerd. Eenvoudige communicatie met Nederlandse ontwikkelaars, prettig!
 • Er is een adverteerder waar ik nog steeds rechtstreeks mijn affiliatelinks voor aanmaak, dat is Bol.com. Waarom? Die werkt ook eenvoudig en gezien de commissie daar vind ik het zonde om daar nog 20% van af te staan.

Heb je vragen of wil je je ook graag aanmelden? Ze staan je graag te woord!

11 gedachten over “Linkpizza, maak het jezelf als blogger wat makkelijker”

 1. goedemorgen Joyce,

  Ik kan mijn token niet invoeren, krijg niet goede scherm te zien.
  Heb jij miscchien de oplossing ?

  Met vriendelijke groet,

  Wilma

 2. Hi,

  Is het buiten de 20% om echt gratis of zijn er nog verborgen kosten voor influencers. Ik vind dat Linkpizza daar zelf wat vaag over doet.

 3. Hoi!

  Super duidelijk artikel, heel fijn! Ik heb een paar vraagjes betreft Linkpizza die jij welicht zou kunnen beantwoorden. 🙂

  – Moet je ook aangemeld zijn bij netwerken zoals bijvoorbeeld Awin om verdiensten te krijgen van hun aangesloten publishers via Linkpizza, of kan je profiteren van Linkpizza zonder aangesloten te zijn bij andere affiliate netwerken?
  – Kan je Linkpizza ook gebruiken voor het plaatsen van affiliate in descriptions van Youtube videos of voor social media zoals bijvoorbeeld Pinterest? (Zoja, hoe genereer je die links dan?)
  – Kan je meerdere blogs aansluiten op één Linkpizza account, of is het beter om verschillende accounts aan te maken?
  – Is Linkpizza een puur Nederlands platform, of is het internationaal? Mijn ‘main’ blog is namelijk Engels en ik vroeg me af of het daarvoor ook interessant is? Of werkt Linkpizza voornamelijk met Nederlandse webshops?

  Dankjewel!!

  1. Hi Denise, excuus voor mijn late reactie, maar is was nogal druk. Hieronder mijn antwoorden:
   – Je hoeft niet aangesloten te zijn bij andere affiliate netwerken om Linkpizza te kunnen gebruiken
   – Je kan bij linkpizza zelf verkorte links maken inderdaad (in het LP programma bij tools), dus die zou je dan ook kunnen gebruiken in bijvoorbeeld je social media
   – Je kan meerdere blogs op één account aansluiten. Ieder blog wordt wel apart beoordeeld en gekeurd
   – Voor zover ik weet is Linkpizza een Nederlands bedrijf (misschien buitenlandse roots, geen idee), maar je kan de affiliate links ook in een engels blog gebruiken. De vraag is… zullen je engelse lezers bij nederlands bedrijven gaan bestellen, maar die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Ik heb iig ook wel eens links naar buitenlandse bedrijven in mijn artikel staan en daar wordt door mijn Nederlandse lezeressen dan wel besteld.

   Veel succes!

 4. Nanouk, maar ook voor alle andere publishers, het afgekeurd zijn van een affiliate programma via een van de netwerken betekent wel dat we je ook zouden moeten afwijzen voor het programma via LinkPizza.

 5. Ik vind linkpizza ook erg handig! Ik kom pas net kijken met m’n nieuwe website en was bijv afgewezen voor t Affiliate programma van de HEMA (via zanox) en nu zit ik er alsnog bij! Heb ook m’n eerste inkomsten binnen 🙂 Goed idee om bol.com zelf te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven