Linnaeushof, een speeltuin vol verrassingen voor kinderen

Een beetje verbaasd kijk ik rond als we op het parkeerterrein staan bij de Linnaeushof speeltuin. De GPS stuurde ons deze kant op, we zagen een bord staan, maar nu? Terwijl ik de omgeving nog afspeur, lopen Ro en de kinderen al richting de openbare weg: we moeten oversteken. Het pad dat ons die kant op leidt, is aan weerszijden omzoomd door bomen. Ik geniet van de schitterende wandeling terwijl de kinderen uitgelaten over het pad rennen, richting Linnaeushof.

Nieuw in de Linnaeushof; een raadselachtig doolhof

Nieuw dit jaar is het raadselachtige doolhof, een doolhof dat ruim 150 vierkante meter groot is. De ondergrond van het doolhof is van zand. Vanwege de veiligheid van jonge kinderen is (juist) niet gekozen voor hoge heggen of muren, maar voor lage randen die de route markeren. De kleinste kinderen kunnen lekker door het doolhof banjeren, voor oudere kinderen staan langs de route opdrachten zoals raadsels, puzzels en sommetjes die ze alleen of met hun ouders/begeleiders kunnen oplossen. Een originele aanwinst voor Linnaeushof die past bij de andere verrassende en veilige attracties en speeltoestellen.

linnaeushof touwbrug

Want wat vind je allemaal in de Linnaeushof speeltuin?

Vanaf 28 maart opent de Linnaeushof haar deuren weer. De grootste speeltuin van Europa, zoals ze zichzelf ook wel noemen. De Linnaeushof speeltuin bestaat uit een heel aantal verschillende ‘delen’:

 • De grote speeltuin
 • de kleuter- en peuterspeeltuin
 • de binnenspeeltuin
 • de waterspeeltuin de Oase

In bovenstaande delen van deze fantastische speeltuin vind je kabelbanen, een trampoline- en luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair zijn ook het elf meter hoge Piratennest, de negen meter hoge Toffe Toren, het Pioniersdorp, het Verkeersdorp, de Zandfabriek en natuurlijk de wateroase die enorm in de smaak valt bij lekker weer. Alleen al bovenstaande touwbrug is een toppertje, niet?

Review Linnaeushof

linnaeushof zandbak

Bij binnenkomst zie je gelijk een grote vijver waarop je kunt waterfietsen. Er zijn hoge glijbanen, verschillende soorten schommels en zelfs een koord om te oefenen met koorddansen. Overal waar je kijkt zie je speeltoestellen. Verderop, links naast het restaurant, strekt zich een grote speeltuin uit die speciaal geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar. Met onze twee kleintjes van 1 en 2 de perfecte plek om te gaan zitten. De oudste gaat liever zelf op avontuur, dus we spreken af dat ze af en toe terugkeert naar dreumesland.linnaeushof speeltuin

Dreumesland op zijn best

Het is net half 11, dus nog vrij vroeg. De zon schijnt lekker fel en we hebben het rijk voor ons alleen in Linnaeushof, wat een luxe! De jongste van 1 loopt vastberaden op een kleine glijbaan af, terwijl haar iets oudere zus in de speelauto gaat zitten. We zitten op een bankje en kijken lachend toe. De speeltuin is zo gebouwd dat je eigenlijk niet veel hoeft te helpen.

Er ligt een zandbak, ze kunnen over een soort bruggetje lopen en in een huisje gaan zitten. Alle toestellen zijn hier speciaal gemaakt voor kleine kinderen. Ter bescherming ligt overal gras en anders rubberen tegels. Bovendien is het erg overzichtelijk, met één blik overzie je de totale dreumesspeeltuin.

Lees ook: dagje weg in de zomervakantie

linnaeushof

De peuterspeeltuin in Linnaeushof

Zodra het treintje gaat rijden, draait onze peuter zich met een ruk om. Dat wil ze natuurlijk ook! Niet veel later zit ze dan ook met een glunderend gezicht naast haar vader te zwaaien. En nog een keer, omdat het zo leuk is. Daarna wil ze gelijk meer zien van de speeltuin en ze lopen samen een rondje. Ze springt op trampolines, gaat fietsen, schommelen, in de draaimolen en nog even in de grote zandbak. Ondertussen komt onze tiener aangewandeld met een lach van oor tot oor. Ze heeft geklommen, gegleden en op een schommel gezeten. ‘Dit is echt een superleuke speeltuin, mama! Van mij zouden er nog veel meer in Nederland mogen komen.’

linnaeushof treintje

Eten in de Linnaeushof; Pizza en naar huis

Ons valt op hoe schoon het park is. Sommige prullenbakken zijn zelfs op kinderhoogte gemaakt. We vinden het jammer dat we vooraf geen erg hebben gehad in het waterpark, met dit zomerse weer hadden we graag een duik gemaakt. Gelukkig is er zoveel te doen dat onze dametjes er geen erg in hebben. Om half 1 is het welletjes geweest. We besluiten nog een pizza te delen met zijn vijven en gaan niet veel later richting uitgang. Met drie blije kinderen rijden we naar huis, de jongste snel verzonken in een diepe slaap.

Linnaeushof, een echte aanrader

De Linnaeushof speeltuin is zeker een aanrader met kinderen in de basisschoolleeftijd. We hebben een deel van het park niet eens gezien vandaag (je kunt bijvoorbeeld ook binnen spelen en natuurlijk met water). Dit gaan we vaker doen! Zoek je eventueel andere uitjes met kinderen? Check dit blog.

tip: Bij de kassa haal je gelijk een parkeermuntje van € 6,00 en dan kan je gaan genieten. Bestel je dagtickets nu online voor maar € 12,00. Meer reviews lees je ook hier.

Winactie

Ook een heerlijke dag beleven in de grootste speeltuin van Europa? Wij mogen opnieuw 4 kaartjes weggeven aan de liefhebber. Meedingen? Deel dit bericht en laat hieronder weten met wie jij graag naar deze speeltuin gaat. De winactie loopt tot en met 21 April 2018

Andere leuke parken die we al voor je getest hebben vind je hier:

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#liveandletlive[/button]

102 gedachten over “Linnaeushof, een speeltuin vol verrassingen voor kinderen”

 1. Avatar foto
  Jaccomijne Keijser

  Super leuk samen met onze kinderen!ze zijn op schoolreisje er geweest maar nog lang niet alles gezien.ook mochten ze niet bij water gedeelte wat ze erg jammer vonden dus zouden graag nog een keer gaan en de rest ontdekken.

 2. Avatar foto
  Christa lindhout

  Ik ga graag met mijn dochter en dan haar beste vriendin en de moeder. Zij blij en lekker anders het spelen en wij als ouders kletsen even lekker bij.

 3. Avatar foto
  Rian Boogaard

  Wat ontzettend leuk!!! En wat veel nieuwe dingen zijn erbij gekomen, 1 groot feest! Eerst maar verdwalen in het doolhof, gaaf zeg! Ik ging er vroeger toen ik zelf klein was vaak naar toe, zou het super leuk vinden om met onze 2 kids dit nu te doen!! Een heerlijke belevenis voor ze!! We duimen!!

 4. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  Op avontuur in Linnaeushof is op en top genieten,
  Daarom laten wij deze kans niet schieten.
  Gillend in de Looping gaan,
  die kans zou ik dan weer afslaan….
  In de Oase worden we lekker nat,
  en komen we van de glijbaan lekker in het bad.
  Keihard van de glijbaan af,
  dat lijkt me dan weer totaal geen straf.
  Heerlijk een dagje genieten,
  en met de Toffe toren de lucht in schieten.
  Dan met de karts nog even “crossen”
  met z’n allen rijden door de bossen.
  Klinkt echt heerlijk zo een dag,
  hoop dus echt dat ik de kaartjes winnen mag..

 5. Avatar foto
  Lizet van Gestel

  Wij zijn graag en veel buiten en zijn dol op speeltuinen. (wie niet hé ;)) wij zouden graag met ons gezinnetje gaan en nemen graag onze dochters beste vriendin mee aangezien wij een gezin van 3 zijn ?

 6. Mijn dochters zijn echt buiten-meiden! Het liefst de hele dag buiten! En wat is dan fijner om met ze naar zo’n super toffe speeltuin te gaan! Dan maak je deze mama ook zo blij als een kind!

 7. Avatar foto
  Karla Santos-Heinsmann

  Leuke actie. We zouden graag met onze 3 kinderen, meisje van 10 jr en tweelingboys van 3 er naartoe willen gaan!! En ook het beste vriendinnetje van onze dochter meenemen!! ?

 8. Dit lijkt me heerlijk voor mijn 3 jongens.. het is best lastig om iets te vinden waar er iets is voor elke leeftijd.. de oudste vindt het dan vaak te kinderachtig als de jongste geniet en als de oudste geniet dan moet de jongste toe kijken. Het lijkt of dit leuk is voor allemaal… ook voor mij ?

 9. Avatar foto
  Erica van Loon

  Af en toe gaan pa en moe
  Met ons naar de speeltuin toe
  Dat is voor ons kinderen
  Het fijnste wat bestaat
  Momsatwork maakt het waar
  Met een gul gebaar

 10. Ik zou heel graag met mijn eigen 2 dochters en man naar dit park gaan, ik heb hier zelf heel wat jeugd herrineringen liggen en zou dit graag een keertje over doen met mijn eigen kinderen.

 11. Avatar foto
  Jaccomijne keijser

  Voor ons gezin zou het echt een oppepper zijn om straks na herstel van 3 dubbele breuk( in mijn dochters enkel)weer een uitstapje te maken met zijn 4e.

 12. Avatar foto
  Chantal den Haan

  Lijkt mij ontzettend leuk om op pad te gaan met mijn gezinnetje, even quality time met zijn allen en genieten van de blije gezichtjes! ?Fingers crossed?

 13. Avatar foto
  Anoeska van Rooij-Hoebe

  Graag met ons zoontje Ferry van 6 jaar, zijn er nog nooit geweest lijkt me een super geweldig park!

 14. Ik en ons gezin zijn er nog nooit geweest en het staat al een tijd op onze verlanglijst. Het zou leuk zijn als ik zou winnen. Een dagje uit ter ere van de verjaardag van mijn man en een fantastisch gezinsuitje.
  Ik duim!

 15. Avatar foto
  Daphne van Bree

  Heb de actie ook even gedeeld op Facebook want mijn dochters, van 1 en 5 jaar zijn samen de ultieme doelgroep blijkbaar! Ben er zelf als kind vroeger ook geweest, maar dan hebben het over langer dan 20 jaar geleden. Hoe leuk zou dat zijn!? Ik wil dus dolgraag met onze dochters naar deze speeltuin.

 16. Avatar foto
  Marleen van Beek

  Zo’n leuk park! Ben er jaren geleden ooit eens geweest. Zou er graag nog een keer heen gaan met de kinderen nu ze iets ouder zijn. Voor allebei is er voldoende te doen.

 17. Hier wil ik samen met mijn dochter, man en een vriendinnetje van
  mijn dochter heen. Ideaal dat er rekening is gehouden met
  de kleintjes en dus een ideaal dagje uit.

 18. Heel graag met mijn dochter en haar partner en hun gezinnetje.Hun zoontje is erg ziek geweest en heeft vier maanden in het ziekenhuis gelegen.Dit jaar was er geen vakantie bij maar dat is niet erg als het maar steeds beter met hem gaat. Een dagje naar deze geweldige speeltuin moet fantastisch zijn. Wat zou het ook bijzonder zijn voor zijn oudere zusje die dat natuurlijk heel fijn zou vinden! Zomaar een dagje genieten in een van de mooiste speeltuinen in Nederland zou zomaar een dagje geluk zijn!

 19. Leuk een dagje uit voor mezelf, m’n partner, m’n kind en m’n nichtje. Vroeger toen ik klein was kwam ik er ook, zelfs mijn moeder toen ze jong was. Zo gaaf dat generatie op generatie op generatie daar zoveel plezier kan hebben en het nog steeds zo bekend is.

 20. Zeer goede en herkenbare review. De laatste keer dat we hier waren was mijn dochtertje nog net iets te klein. Nu is ze drie jaar en lijkt het me geweldig om alle speeltoestellen opnieuw te ontdekken. Gezellig met mijn gezinnetje.

 21. Vroeger was het een standaard schoolreisje bij ons op de basisschool en toen was het al ontzettend leuk. Vorige jaar voor het eerst met mijn eigen kinderen geweest en er was ontzettend veel veranderd, maar ook nu was het een dag vol plezier. Ik zou heel graag met mijn eigen meiden naar dit leuke park willen gaan en dan neem ik meteen mijn kleine nichtje mee :).

 22. Oww, geweldig.
  Leuk om in de herfstvakantie naar toe te gaan als mijn nichtje een week komt logeren.
  Ik weet zeker dat ze dit fantastisch vindt

 23. Wat leuk. Ik ben nog nooit in Linnaeshof geweest maar je artikel heeft mijn interesse gewekt. Ik zou gaan met mijn man en 2 kids; elise van 5 en jarno van 3. Die zullen zich hier vast goed kunnen vermaken!

 24. Avatar foto
  Annelies Pietens

  Met mijn gezinnetje zou ik gaan, bestaand uit.. papa mama dochter en vriendin van dochter .. Lijkt me echt fantastisch om te winnen..

 25. Graag zou ik met mijn kleinkinderen naar deze leuke speeltuin gaan.
  Ik denk dat ze dat erg leuk zullen vinden.
  Ik heb geen Facebook enz, maar volg je wel op Bloglobvin.

 26. Avatar foto
  Cindy Haandrikman

  Ik zou heel graag met mijn gezin hier heen gaan om even een moment te genieten want we gaan hoogstwaarschijnlijk een zware tijd tegemoet.

 27. Ik zou als ik win met mijn zoontje gaan en we vragen een goede vriendin en haar dochtertje mee.
  Gezellig voor de kids en voor ons! We zijn er nog niet eerder geweest, lijkt me leuk om de Linnaeushof te leren kennen en er over mee te kunnen praten.

 28. Ik zou deze speeltuin ook wel willen bezoeken met mijn jongens van 9, 3 en 2 die wel een verzetje verdienen nadat we alleen zijn komen te wonen en dan neem ik neefje van 4 ook nog mee!! Die krijgt een broertje of zusje erbij en om zijn mama te ontlasten en hem wat extra’s te gunnen.

 29. Wauw dit klinkt echt super leuk ?? we zijn er nog nooit geweest en toevallig zei pas een vriendin dat het zo leuk moet zijn daar ? nu ik dit verhaal zo lees, krijg ik er helemaal zin in ? als ik het zo lees gaan mn meisjes zich daar prima vermaken ❤

 30. Het zou super zijn om met onze twee kids Mees en Madelief Linnaeushof te mogen bezoeken. Dat zullen ze zeker leuk vinden! We duimen hard!

 31. Avatar foto
  Daisy de Brouwer - van Nobelen

  Wat een mooie beschrijving van een leuk dagje uit!
  Ik wil graag komen spelen met mijn 2 kindjes en vriendinnetje Esther de Groot en haar 3 kindjes.
  Als ik je beschrijving mag geloven kunnen wij heerlijk bijkletsen terwijl de kindjes heerlijk spelen!!

 32. Ooit is onze meid daar eens met papa geweest, toen ik een workshop in de buurt had. Het was een groot succes dus daar moeten we zeker nog eens heen terug en dit keer ga ik graag mee !

 33. Avatar foto
  Chantal den Haan

  Ons lijkt het leuk om met de familie Dalebout samen hier een bezoekje aan te brengen! Hebben dan geen kind aan ze, heerlijk genieten van de spelende kids!

 34. Ik zou graag met onze zoon willen gaan. Hij is gek op klimmen en klauteren 🙂 hebben nu vakantie dus alle tijd om een dagje erop te gaan.

 35. Heel graag zouden wij hier naartoe gaan met onze kids van 4 en 2 jaar. We horen er zoveel positieve berichten over en zouden dit graag zelf gaan ervaren.

 36. Gedeeld! Ik win de kaartjes graag voor mijn 2 zoontjes Jurre en Lars. Dan kunnen wij ze een keer verrassen met deze leuke speeltuin.

 37. Avatar foto
  diana hartevelt

  Dat lijkt ons fantastisch om er een keer heen tegaan met ons dochtertje,nemen we der neefjes en nichtjes ook gezellig mee?☝☝

 38. Ik ben er nog nooit geweest maar lees altijd zo’n leuke reviews dat het me nu echt begint te kriebelen. Mijn jongste dochter van bijna 5 kannu ook zo lekker spelen en met het extra kaartje nemen we mijn neefje van 7 gezellig mee. Dan gaat mijn dochter van 8 zich zeker vermaken

 39. Wauw wat een geweldige kans op kaartjes voor de linnaeushof 😀 Geweldig om eens heen te mogen gaan met ons gezin, mijn dochtertje en zoontje zouden het geweldig vinden in de Linnaeushof, ik zag toevallig laatst de reclame voorbij komen en het zag er geweldig uit in de grootste speeltuin van Europa :-D! daarom kom ik dol graag een kansje wagen, het zou fantastisch zijn als ik mijn kindjes hiermee mag verrassen ze zouden onwijs gaan genieten dat is zeker! Met plezier alle stappen om kans te maken ondernomen, nu maar heel hard duimen dat er misschien wel wat geluk onze kant uit mag komen!.
  groetjes Tanja

 40. Ik wil al een hele tijd naar Linneaushof met mijn man en zoontje, maar helaas is het nog niet gelukt. Als ik de kaartjes win, lijkt het mij leuk om nog een nichtje of neefje mee te nemen, zodat de twee kinderen samen kunnen spelen.

 41. Ik zou hier graag met ons dochtertje, mijn man en zijn dochter naar toe gaan.
  Samen even een dagje genieten van de grootste speeltuin van Nederland

 42. Ja hier zou ik heel graag eens met mijn gezinnetje heen willen! We zijn er nog nooit geweest! Ons oudste zoontje van bijna 5 zou het geweldig vinden, dat is zeker! En ons jongste zoontje van 8 maanden kan lekker op onderzoek uit. Kids blij, papa en mama ook blij! ??

 43. Avatar foto
  Marlon Kok-Toet

  Wat n superleuke actie!!!

  Laatste keer in dit park was met familie, toen was ik zelf nog klein, maar dat treintje weet ik nog 🙂

  Ik zou graag met mijn vriendin gaan, we hebben allebei 2 kids, en die zouden zich prima vermaken daar!! (leeftijden tussen 5 en 8)
  Ik ga duimen!

 44. Oh leuk ! Jaren geleden geweest, was toen ook super ! Beetje jeugdsentiment 😉 Onze kids zouden het ook fantastisch vinden ! Nu maar duimen dus 😉

 45. Wat een leuke actie!
  Ik zou deze kaarten graag weggeven aan een gezin dat ik ken. Zij hebben niet de financiële middelen om uitjes te doen met hun kinderen. Ik kan me voorstellen dat het voor hen geweldig is om een dagje met z’n allen weg te gaan.

 46. De speeltuin is geopend toen ik jong was. Kwam er regelmatig en genoot volop. Inmiddels is het glink uitgebreid. Ik zou dit graag opnieuw brleven met de kleinkinderen

 47. Ik vond de Linnaeushof altijd geweldig toen ik klein was. Ik kan niet wachten tot Jim oud genoeg is om er echt van te genieten. Komend voorjaar denk ik dat we voor het eerst met hem gaan!

 48. Klinkt echt super leuk!
  Ik zou mijn zoontje en zijn beste vriendje verrassen met deze kaartjes. Vriendje van ons zoontje heeft het wat minder thuis mbt centjes (wel bergen liefde gelukkig!)
  Dus dat voelt goed om 2 kindjes blij te maken!

 49. Dat klinkt echt als een super speeltuin! Ik zou natuurlijk mijn zoontje, en zijn vriendje meenemen! Vriendje heeft het thuis wat minder dus ik maak graag een kinder gezichtje blij!

 50. Avatar foto
  Jaccomijne keijser

  Mijn dochter en zoontje roepen telkens als het op TV is dat ze er dolgraag heen willen.
  Lijkt mij zelf ook een leuk park ook omdat ik 2 en ver uit elkaar liggende leeftijden heb en voor ieder wat wils is.

 51. Echt heel leuk! Mijn oudste is met schoolreisje vorig jaar daar geweest, maar zou leuk zijn om samen te gaan. Mijn man, dochter Mia en zoon Sam.

 52. Avatar foto
  Marianne Bakker

  Ja.. we zijn er 1 keer geweest met de kinderen en zo superleuk. Voor ieder wat wils ook.

  Het zou een topverrassing voor ze zijn om nogmaals terug te gaan.

 53. Avatar foto
  Christa lindhout

  Nog op de valreep zou ik met mijn dochter willen. De grootste speeltuin van Nederland bestond al toen ik klein was. En ja het was groot! Ik zou zelf zo graag een keertje terug willen en kind zijn willen beleven. Gewoon samen op de wip of zo een grote schommel met stoeltjes. Maar omdat ik niet overal in pas. Denk wat buis glijbanen ga ik niet zonder een vriendinnetje van haar weg en haar moeder. Of als die niet kan gewoon mijn eigen man. Want als ik er toch niet in pas moet ik wel wat gezelschap mee hebben hoor. ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven