Lisa

 

Een paar weken geleden kwam er een jonge moeder bij mij in de praktijk. Ze had eerder in een mail aangegeven dat ze moe was, niet meer wist waar ze het moest zoeken, haarzelf een beetje kwijt aan het raken was. Lisa vertelde dat ze net bevallen was van een jongetje na een zware en langdurige bevalling. De zwangerschap zelf was ook al niet geweldig verlopen. Ze had veel klachten, van spataderen tot voortijdige weeën. Ze heeft er weken voor in het ziekenhuis gelegen. Naast dat zij en haar vriend in haar 7e maand een nieuw huis konden betrekken, had zij ook nog bonje op haar werk gehad met een collega. Lisa was dus moe en dat was haar aan te zien. Haar huid leek haast doorschijnend en grauw. Ze had donkere kringen rond haar ogen.

Samen hebben we een plan gemaakt. Waneer ze haar rust kon pakken, hoe ze met haar leidinggevende afspraken kon maken om de ruzie met die collega aan te pakken. En ze wilde toch maar een verzoek indienen om gedeeltelijk ouderschapsverlof op te nemen. Niet te veel uren, want haar werk vond ze heerlijk.

Lisa heeft een “Goed-Boekje” van mij gekregen. Een boekje waar zij alleen de goede, positieve ervaringen in zou gaan beschrijven. En ook wat zij daar zelf voor gedaan had. De situatie, haar gevoel, haar gedachten en haar gedrag. Zodat het haar duidelijker zou worden wat haar eigen invloed is op hoe zij zich voelde. Inzicht en bewustwording.

Lisa mailde mij afgelopen week. Ze was zo opgelucht schreef zij. Langzaam aan kreeg ze meer rust in haar lijf. Ze had die ochtend een goed gesprek gehad met haar leidinggevende en die ene collega. Dat klaarde de lucht behoorlijk. Ze was minder gaan werken, nu 3 dagen per week. Lisa had haar oude sport weer opgepakt, hardlopen. Elke ochtend, heel vroeg, trok zij haar trainingspak aan en rende een half uur door het park. Zo kon ze de dag goed starten. Het schrijven in het Goed-Boek had haar inderdaad meer inzicht gegeven. Ze had het boekje verrijkt met foto’s en uitspraken die haar een goed gevoel gaven, mooie herinneringen en zoete woorden. Het deed haar goed, ze had weer lucht.

Meer lezen van Mirjam? Kijk even hier 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven