Neefje Noud van 9 maanden komt logeren, hoezo druk?

Een tijd terug schreef ik al hoe druk het af en toe is; Werken, huishouden, en ook voor een kindje zorgen. Ik vroeg me af hoe dat is als je meerdere kindjes hebt want met eentje heb ik het al druk zat en kom ik al in de knoop met mijn balans tussen werk en prive!
Nou mochten we dat dus gaan uitproberen, met neefje Noud van 9 maanden die kwam logeren!

Een neefje te logeren, gezellig!

Overdag was ik met Melle op een verjaardag waar mijn zus ook was met de kindjes. Melle lag nog even lekker boven te slapen. Voor Noud was dat ook wel handig geweest want die had de hele dag nog niet geslapen, maar er waren geen kamers meer over waar geen kindje lag, dus we besloten dat hij even moest wachten tot Melle wakker werd. Daarna zou ik ze mee naar huis nemen. Gelukkig duurde dat niet lang.
Mijn zus was redelijk gestrest. Noud had nog nooit bij ons geslapen en hij was nu behoorlijk oververmoeid. Een beetje hetzelfde als toen voor het eerst onze baby uit logeren ging bij hun. Ik herkende de stress 😉 !

Ik moest ongeveer een uur rijden en had me voorbereid op een uurtje geklets op de achterbank van die 2 kleine mannen. Met misschien ook wel wat gehuil, maar nee, het was muisstil. Volgens mij hebben ze het grootste deel van de weg beiden liggen slapen. De laatste 10 minuten begon Noud te huilen. Bij thuiskomst ontdekte ik dat hij zijn speen kwijt was dus dat zal de reden zijn geweest!

logeren

Samen is toch echt een stuk makkelijker

Steven was gelukkig al thuis van zijn werk toen we aankwamen en ik had al een groentepasta voor ze gemaakt voordat we weggingen. Eerst eten dus. Het was inmiddels al 18.00 dus ook bijna bedtijd voor die mannen. Ze hadden na het hapje allebei nog wel wat honger dus ons logeetje van 9 maanden kreeg een fles van Steven, en Melle mocht bij mij nog wat melk drinken. En daar gingen mijn gedachten. Hoe doe je dat dan als je in je eentje bent? Daarna allebei een schone luier en naar bed! Niks aan de hand, ze sliepen allebei als roosjes tot 6.15 de volgende ochtend dus dat was prima! Zo lijkt logeren een makkie 😉 .

We hadden bedacht dat ze wel samen even in bad konden, super schattig 2 van die ukkies in bad, ze vonden het ook heel gezellig en zaten lekker samen te kletsen en elkaars voetjes te zoeken in het water!

Qua slaapjes wisselden ze elkaar mooi af, dat lijkt me aan de ene kant prettig als je alleen bent maar aan de andere kant heb je dan dus echt geen tijd meer voor jezelf.
‘S middags zijn we gaan wandelen, Noud kon nog net in de reiswieg dus die kon mooi zijn slaapje daarin doen en Melle ging in de buggy. Ze schelen maar 8 weken dus ik denk dat mensen misschien wel denken dat ze een tweeling zijn!

logeren
Weer thuis hebben we lekker met z’n 4-en even buiten gespeeld en toen was het voor allebei tijd om nog even te slapen. Wederom vroeg ik me af hoe je dat allemaal voor elkaar moet krijgen als je alleen bent, we waren er echt heel druk mee.

En toen zat het er al weer op

Tussen 3 en 4 deden ze het enige slaapje tegelijk en zijn wij zelf ook in de tuin in slaap gevallen, en verbrand! Noud zou rond 16.30 opgehaald worden en werd om 16.00 wakker, perfecte timing om snel een schone luier te geven en vast wat te eten, dan hoefde hij vanavond thuis mooi alleen nog maar een fles!

Het logeren was echt heel erg gezellig, dat vonden ze zelf ook. Echt heel leuk om te zien hoe ze op elkaar reageerden! Maar, zoals verwacht, wel super druk! Ik ben blij dat we met z’n tweeën thuis waren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven