Geld verdienen en handel bedrijven met de L.O.L. surprise bal

Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed. Ons huis ligt er vol mee. De kinders hier zijn verwend. I know. We vertellen ze dat niet iedereen zoveel speelgoed heeft. Dat ze dit nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Het lijkt hen weinig te interesseren, maar ik zeg het met regelmaat. Vooral als ik weer eens een halve dag speelgoed heb opgeruimd heb, voor ik überhaupt kan beginnen met poetsen. Herkenbaar? De L.O.L. surprise bal is echter een dingetje hier in huis…

Barbie versus L.O.L. surprise

Bij dochterlief zijn barbies nog steeds favoriet. Mijn meisje is bijna elf maar kan nog heerlijk met die prachtige poppen tutten. Sinds kort is er concurrentie. Haar barbies moeten hun kasteel delen met de nieuwste rage. De L.O.L. surprise bal. Tot een paar maanden geleden had ik hier nog nooit van gehoord. Nu handel ik er in…..  Ben jij al bekend met deze hype?

l.o.l. surprise bal

Wat is een L.O.L. surprise bal eigenlijk?

Een L.O.L. surprise bal is een kunststof bal. In iedere bal zit een schattig poppetje. Het is een soort kinder-ei surprise, maar dan voor de wat grotere meiden. Je weet vooraf niet welk poppetje je koopt, want de bal is namelijk verpakt in een hysterisch papiertje. De bal pel je als het ware af. In maar liefst 7 lagen. Iedere laag bevat een verrassing. Naast het poppetje zitten er onder andere stickers, een bedeltje, een outfit en een modeaccessoire in deze bal verstopt. En niet te vergeten: een heuse waterverrassing. De bal is ook weer om te toveren tot een poppenstandaard en een schattig draagtasje. De L.O.L. surprise bal is op zich niet heel duur. Een kind wat zakgeld krijgt kan er best makkelijk eentje aanschaffen. Waarschijnlijk is het daarom ook zo hot.

Verzameling van hysterische ballen met Troublemaker twins

Dochterlief heeft er inmiddels een aantal verzameld. Gekocht van haar spaarcentjes, gekregen van de Sint en ook de Kerstman had een bal onder de boom gelegd. Als ze er niet mee aan het spelen is, kijkt ze op YouTube één van de vele filmpjes die hierover gaan. Ze leeft enorm mee met de vloggers die online zo’n L.O.L. surprise bal uitpakken. Snap jij wat hieraan leuk is? Ik niet.

Maar omdat je van tevoren niet weet wat er in de bal zit, is de kans op een dubbel exemplaar natuurlijk best groot. Zo voltrok zich onlangs het eerste drama. Een dubbele L.O.L. surprise bal.  De Troublemaker heeft ze in tweevoud. Oh nee! Eén troublemaker in huis is in het echte leven meer dan genoeg. Zo ook in de wereld van L.O.L. surprise.

Lees ook: het populairste buitenspeelgoed op een rij

Marktplaats, wie is er niet rijk mee geworden!

Papa kwam met het idee om haar poppetje op marktplaats te zetten. Om te ruilen. Eén Troublemaker minder en dan bijvoorbeeld een Sugar Queen of een Glitter Center Stage erbij (ik heb die namen niet verzonnen hé).

Zo gezegd, zo gedaan. Onze Troublemaker stond op marktplaats. Ik verwachte er niet te veel van. Laatst had ik onze Thomas de Trein speelset op marktplaats gezet. Met veel pijn en moeite kreeg ik er een fooitje voor. Ach, de vader die de set had gekocht was nog blijer met zijn aankoop dan zijn zoontje. Ik was allang blij dat ik van een berg afgedankt speelgoed af ben en dat Thomas en zijn treinvrienden een mooi tweede leven krijgen.

Daar ik bij Thomas nog met smart zat te wachten op een berichtje van marktplaats, staat bij de L.O.L. surprise bal Troublemaker de telefoon roodgloeiend. Werkelijk! Het ene berichtje na het andere komt binnen. Er wordt volop geboden. Het eerste bod is al gelijk € 8,00 maar binnen mum van tijd heb ik een bod van € 30,00. Ineens ben ik ook dol op L.O.L. surprise poppetjes! De mensen willen dat ik het opstuur, met of zonder bal. Als ze het gewilde poppetje maar kunnen bemachtigen voor hun prinses.

L.O.L. surprise bal kopen of verkopen

Dochterlief wil echter niet verkopen. Ze wil ruilen. Haar voornaamste reden: nieuwe ballen zijn haast niet te verkrijgen. Ze kan haar poppetje wel verkopen, maar er dan drie voor terugkopen is, zelfs op internet, haast onmogelijk. En ook al waren ze volop te verkrijgen, ze wil gewoon ruilen. Basta. Mijn eerste reactie was “Boeien”. Ben jij dat dubbele prulletje kwijt en heb je gewoon € 30,00 in the pocket! Ik zou zeggen: doen! Beetje ondernemers-skills bij brengen. Niks mis mee toch?

<3 De L.O.L. surprise bal is bij de speelgoedzaak en online niet meer zo goed verkrijgbaar. Bij Aliexpress zijn wel exemplaren te verkrijgen, maar dit zijn denk ik geen echte?

Het gaat om de beleving

Net voor ik deze reactie over mijn tong wilde laten rollen, bedacht ik me. Het gaat toch ook helemaal niet om geld? Je moet ergens voor sparen, is mijn mening. En niet grof geld neerleggen voor een plastic bal. Wij spaarden vroeger “My Little pony’s” en voetbalkaartjes. Die ruilden we ook volop. We dachten er niet aan om ze te verkopen. We leven nu natuurlijk in een hele andere tijd, maar het principe is hetzelfde. Dus dat mijn meisje alleen wil ruilen, vind ik eigenlijk heel mooi. De poppetjes zijn voor haar belangrijk en niet in geld uit de drukken. Ook niet als het driemaal de aanschafwaarde is.

Ook wijst ze me fijntjes op mijn eigen wijze lessen: ik hoef dat geld niet, ik heb al zoveel speelgoed, zegt ze. (Oh, oké…. ze begrijpen het dus toch wel!) Maar ze wil haar surprise niet in een envelop wegsturen. Ze wil gewoon het liefst ruilen met iemand uit de buurt. Dan kunnen ze misschien nog eens afspreken en samen plezier beleven aan de geruilde L.O.L.’s.

Tja, net als met wijn en vrouwen draait het ook bij de L.O.L. surprise allemaal om de beleving.

Wat zou jij doen, toch verkopen of de ruilwens van je kind volgen?

ps… ken je de L.O.L. Surprise Pets al? Binnenkort meer hierover!

3 gedachten over “Geld verdienen en handel bedrijven met de L.O.L. surprise bal”

  1. Het is haar lolbal dus lijkt mij ook normaal dat zij beslist of ze wil ruilen of verkopen. Verdiend ze der aan is het toch ook haar geld en niet van mama . Dus wat maakt het uit .
    Mijn dochter van 6 spaart ze ook. Plus wij spaarde toch vroeger ook dingen. Dit is juist het zelfde .

  2. Mijn dochter van 4 is ook grote fan. Zo ook van shopkins en twozies. Kijkt ook allemaal filmpjes op YouTube maar ik zie daar ook de lol niet van ?

  3. Avatar foto
    Marjo Van leeuwen

    Ik heb ze rond de sinttijd in de winkel zien liggen en zag er de lol?niet van. Ik hoor hier nog geen rage maar mijn oudste meisje is pas 6 dus misschien te jong? Als je het beschrijft vinden ze het denk ik wel erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven