Waar gebruik je zo’n enorme loods voor?

Sinds dat we verhuisd zijn krijg ik die vraag regelmatig over onze loods bij huis. Hij volgt op de kreet: ‘Jemig! Hier heb je veel ruimte’. ‘Waar ga je dat allemaal voor gebruiken joh?’ Nou dat kan ik je vertellen…ik heb geen idee.

Vooralsnog is de loods onze redding als het gaat om allerlei spullen. Het vreemde is, we zijn een stuk groter gaan wonen, maar als we de loods niet gehad hadden dan zou je bijna denken dat we onze spullen niet allemaal mee hadden kunnen nemen 😉 . Natuurlijk is dat niet echt zo. Feit is dat de loods niet zo netjes is ingericht. In alle haast is tijdens het verhuizen de boel erin gekwakt. En stiekem past er veel in, in een loods van 12×6 meter!

loods opruimen

De loods bij ons nieuwe huis… volgestopt met vanalles

Ik zal even in het kort opsommen wat je allemaal in de loods bij ons huis kan vinden, voor de nieuwsgierigen onder jullie 😉 :

  • De jacuzzi staat hier op zijn kant in de loods maar inmiddels is hij gelukkig weer buiten geïnstalleerd.
  • Onze Harleys staan er; superfijn dat we nu een plek hebben waar we de motoren kunnen stallen zonder dat ze nat worden of in de weg staan. Heel blij mee vergeleken bij de plek in ons oude huis waar ze stonden toen ik net mijn motorrijbewijs heb gehaald.
  • Onze nieuwe kast staat hier ook nog steeds in de loods. In dit artikel liet ik al zien hoe die er uit komt te zien. De kast was op maat gemaakt voor ons oude huis, maar toen gingen we plots verhuizen en nu is hij vermaakt voor ons nieuwe huis.
  • De aanhanger staat in het midden van de loods; vanaf het moment dat we dit huis gekocht hebben riep Frank dat hij een aanhanger wilde hebben. Zo gezegd zo gedaan, een beetje struinen op Marktplaats en voilà… weer wat om onze loods mee te stuffen.
  • De buiten BBQ en veel fietsen.
  • Allerlei kasten, dozen, oude badkamer spullen, gereedschap, de oude verandaplanken, de buitenhaard, tafeltennistafel en ga zo maar door.
  • Stiekem staat de loods bij huis inmiddels nóg voller dan hier op de foto. En eigenlijk zou ik opslag huur moeten vragen aan mijn broer. Hij heeft namelijk gevraagd of hij zo’n 40 dozen met lampjes voorraad (= 2 volle pallets) mag stallen omdat hij die thuis niet meer kwijt kan.
  • En dan ligt er ook nog een pallet met zakken zout voor onze ontijzeringsmachine.
rommel loods

Het grote nadeel van zo’n overvolle loods bij huis

Dat de loods een enorm voordeel heeft, dat snapt iedereen wel denk ik. Je kan er (heel) veel spullen in kwijt. Super handig. Maar voor 2 chaoten waarvan er eentje nogal last heeft van ‘gezellige dingen voor in huis sparen’ en de ander een soort van verlatingsangst heeft waardoor hij zelfs oude studieboeken van 25 jaar geleden nog heeft bewaard…. is er ook een groot nadeel. Je kan heel veel spullen kwijt in zo’n loods bij je huis 😉 .

Als ik alleen al kijk naar het aantal fietsen dat we hebben. Sinds dat we ook een elektrische damesfiets hebben, staan er hier 6 in de loods, en we zijn maar met zijn vieren.

Hoe gaan we deze loods ordenen?

Er moet een soort van orde komen in de chaos. Ondanks dat er een aantal elementen in onze loods staan waarvan we weten dat toch het huis in gaan vind ik het toch belangrijk dat we een soort van systeem gaan bedenken. Een systeem waarmee we de boel een beetje opgeruimd houden. Orde in de chaos creëren.

Het zou immers handig zijn als er ook nog een werkbank in kan zodat Frank ook kan gaan klussen als hij zin heeft. En als je iets achter uit de loods wilt hebben dan wil ik ook mijn nek niet breken natuurlijk. In ons tuinhuis vroeger hadden we een aantal stellingen staan. Op zich handig, maar niet eenvoudig te verplaatsen. Met het oog op toekomstige wijzigingen in het ‘interieur’ van de loods lijkt het me juist handig als je zaken snel kan verplaatsen om even extra ruimte vrij te maken.

Zoals bijvoorbeeld de steigers die we zelf gemaakt hebben van steigerbuizen en planken. Die hebben we op grote wielen gezet om ze makkelijk te verplaatsen.

Structuur en gewoon beginnen dan maar

Ik denk dat het grootste issue voor de zooi in de loods momenteel is dat we op allerlei plekken in ons huis tegelijk bezig zijn. Bezig met de vloer in het kantoor, de hal die nog moet gebeuren en de badkamer waar we ideeën voor aan het uitwerken zijn. Terwijl we nog niet eens alle dozen van de verhuizing hebben uitgepakt. Of gewoon simpelweg consuminderen zou misschien ook een oplossing zijn. Afscheid nemen van spullen die we toch niet echt nodig hebben. Maar dat is nogal lastig voor een verlatingsangst typetje en een -ik wil zo graag kunnen wisselen in mijn interieur- persoon.

De loods richting de toekomst

Als laatste spelen we nog met een tof plan voor onze loods in de toekomst. Omdat aan de loods een grote overkapping vastzit, en we het leuk vinden om daar nog een bar onder te maken hebben we een nieuw project bedacht. We gaan een stuk van de loods gebruiken als inpandige bar. Daarvoor gaan we vanaf onder de overkapping een muur doorbreken van 4 meter breed en 2 meter de loods inbouwen. In de loods missen we dan straks die ruimte, maar onder de overkapping krijgen we er dan 2×4 meter bij om een bar in te bouwen met een buitenkeuken.

Plannen genoeg! Nu alleen nog de uitvoering ervan 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven