Loslaten moet je zelf doen!

We zitten alweer tegen het einde van het jaar. Een mooi moment om te bekijken wat we niet meer willen. Oude patronen of niet werkende patronen loslaten. Loslaten heeft te maken met gedragsverandering en veranderingen zijn moeilijk, dat weet je. Zeker voor een routinedier als de mens.  Zelf ben ik een groot voorstander van routines, tenminste wanneer ze efficiënt zijn. Goede routines zorgen voor structuur. Veel doen in weinig tijd en met weinig energie. 

Loslaten betekent kijken met een open blik. Je horizon verbreden. Andere mogelijkheden willen zien. Loslaten betekent afstand doen van zaken die je tegenwerken, tegen je gevoel ingaan,  of je weerhouden van stappen om te groeien.

Loslaten betekent:

 1. Afrekenen met belemmerende overtuigingen.
  Ik kan dat niet. Ik weet niet hoe anderen het doen, maar mij lukt het niet.
 2. Afstand doen van spullen.
  Spullen die continue in de weg staan, die je telkens weer moet onderhouden en opruimen en waarom?
 3. Afstand doen van regels.
  Regels die je bedacht hebt voor je kinderen, maar die teveel energie kosten om dit telkens te controleren en consequent door te voeren.
 4. Doorbreken van gewoontes. Gewoontes die niet werken en veel tijd en energie kosten.

Hoe?

 1. Door te zoeken naar de oorzaak van je overtuigingen. Door in actie te komen en anderen om hulp te vragen, of door contact op te nemen met een professional die jou helpt je patroon te doorbreken. (gaat 10x sneller dan dat jezelf het wiel opnieuw uit probeert te vinden)
 2. Door lef te tonen en het risico te nemen dat je een keer een voorwerp mist. Wat dan nog?
 3. Door bewust te zijn van je eigen kunnen. Goed is goed genoeg. Ga voor 1 realistisch doel  of stel 1 duidelijke regel en hou  je hieraan en voer bijbehorende acties daadwerkelijk uit.
 4. Door nieuwe mogelijkheden uit te proberen en een reële kans te geven.

 

Loslaten geeft hoop en nieuwe kansen. Schrijf de komende week op waar je tegenaan loopt. Wat je wilt veranderen. Waar je een hekel aan hebt en wat je frustreert. Geef dit aan onder dit blog of op onze facebookpagina, zodat je in 2014 anders kunt starten.

Heb jij het lef om dit te doen? (ja, toch?)

 

 

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven