Persoonlijk kinderboek Lost my Name, ‘Dat is pech, mijn naam is weg’

Weet je niet wat je voor je kind moet kopen voor onder de kerstboom? Denk dan eens aan een boek. Ik mocht voor Mamsatwork een van de leukste kinderboeken dat ik in tijden heb voorgelezen reviewen, Lost my Name of in andere woorden ‘Dat is Pech, mijn naam is weg’. Lees je mee?

Lost my name

De mooie rode doos waar het boek ‘Lost my name’ in verpakt zit schept hoge verwachtingen. Het lijkt wel of ik lichte teleurstelling zie bij mijn jongste dochter als ze het boekje eruit tilt. Het is ook geen dikke pil, maar als ik de eerste bladzijde voorlees, met een persoonlijke boodschap, begint ze te stralen. “Dit is echt een speciaal boek voor mij hè mama?” En dat is het zeker!

lost my name

 

Terwijl ik voorlees bekijkt mijn kleine meid de vrolijke tekeningen. Grappig, ze lijkt wel wat op de hoofdpersoon van Lost my Name. Hetzelfde model haar. En net zo ondernemend.

Wat een pech, mijn naam is weg is een geïllustreerd prentenboek dat voor elk kind op maat wordt gemaakt op basis van de letters van zijn of haar naam. In ons boek wordt een meisje wakker en ontdekt dat haar naam niet meer op de slaapkamerdeur hangt. Nu weet zij niet meer hoe ze heet! Het meisje besluit op zoek te gaan naar haar naam, en ontmoet allerlei bijzondere en magische wezens die haar allemaal de eerste letter van hun eigen naam meegeven.

lost my name

 

In ons boek gaat het om een L van de leeuw, een I van een Inktvis, een N van een grappige Nijlpaard en een A van een arend. Samen vormen ze de naam van mijn dochter.  En als mijn dochter daar aan het einde van het boek Lost my Name achter komt, begint ze te stralen.

En komt de reactie die ik al wel had verwacht: ‘Nog een keer!’

Praktische informatie:

Het gepersonaliseerde boek ‘Dat is Pech, mijn naam is weg’ is uitsluitend te bestellen op de website van Lost My Name. Verzending is gratis. Het boek is geschikt voor kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar en kost 23,99 euro. Daarvoor heb je een uniek en persoonlijk boek, dat je vast eindeloos moet voorlezen aan je kleintje!

Teksten: David Cadji-Newby

Illustraties: Pedro Serapicos

Vertaald in opdracht van: Vitataal

lost my name

 

 

Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Nou ja, als ik geveld ben door een griepje wil er nog wel eens een dag voorbij gaan dat er geen zin op papier verschijnt. Verder is schrijven, het spelen met woorden, het delen van mijn gevoelens, mijn hersenspinsels mijn lust en mijn leven.
Beroepsmatig, ik ben eindredacteur van een lokale krant, en privé, ik hou hier een blog bij en op mijn facebookpagina is ook van alles te vinden dat uit mijn pen komt. Of eigenlijk toetsenbord.
Mijn leven als werkende moeder, ik mag zorgen voor twee dochters van 10 en 6 jaar en een zoon van 8 jaar, en echtgenote levert mij doorgaans genoeg inspiratie. En anders de wereld om mij heen wel. Met een brede interesse voor kunst, cultuur, literatuur, films, beauty & lifestyle, mode, heel soms een beetje sport, tja wat eigenlijk niet, valt er altijd wel iets te schrijven voor mij. En wellicht dus iets te lezen voor jou!

1 gedachte over “Persoonlijk kinderboek Lost my Name, ‘Dat is pech, mijn naam is weg’”

  1. Marianne de lange

    Ik heb zondag j.l een naambord voor Guusje bestel en betaald. Heb nog geen bevestiging gezien in de mail. Klopt dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven