Lotte Kerkhoven, Working mam van week 1

Bijzondere mensen worden alleen moeder. En dan bedoel ik dat ze moeder worden zonder een partner die hen daarbij kan helpen of ondersteunen en de zorg voor het kind even van hen overneemt. Het vergt een speciaal soort mens om deze taak alleen te volbrengen. Lotte Kerkhoven is zo’n mens van het speciale soort.

Toegewijde moeder

Op een moment in haar leven waarop ze dacht alleen verder te gaan, bleek ze stiekem toch met z’n tweeën…ze was zwanger van (zo bleek later) een prachtig Meisje dat uit alle macht bij haar wilde zijn en horen. We hebben ze gezien; het is een mooi stel…een stel voor het leven. Een meer toegewijde moeder dan Lotte kunnen wij ons niet indenken; clustervoedingen, uren met Meisje rondlopen om haar weer rustig te krijgen, toch overstappen op flesvoeding omdat ze er uiteindelijk samen beter en hechter van werden, Meisje bij zich houden zodat ze lekkerder in slaap valt… En dat alles dus op eigen kracht. Nooit een moment hebben om de zorg even met een gerust hart over te dragen zodat je kan plassen wanneer je zo nodig moet, douchen wanneer jij dat wil of eten wanneer je eten nog warm is. Nooit een moment vinden om je alle daagse zorgen te delen met je partner die met je mee kan denken, waarmee je kan sparren of overleggen. Lotte blijft hoe dan ook het belang van haar kind steeds voorop zetten en stuurt haar koers wanneer dat nodig is bij. En daarnaast werkt ze ook nog eens 4 dagen per week…

Steun ontvangen

Het lijkt hiermee alsof ze alleen maar geeft, en er helemaal alleen voor staat. Gelukkig is dat niet helemaal het geval; vrienden,  vriendinnen en familie helpen en ondersteunen haar daar waar kan. Soms is die hulp heel praktisch; een lieve kersverse oma die op het Meisje past. Soms is die steun vooral moreel; een luisterend oor, een spiegel die voorgehouden wordt, advies waar ze verder mee kan.

En Lotte? Die gaat door zonder dat ze zich bewust lijkt te zijn van de bijzondere taak die zij vervult. We zeggen heel bewust lijkt, want onlangs schreef ze over zichzelf op Twitter; Ik doe het goed als alleenstaande mama! Ik ben ontspannen, intuïtief en liefdevol. Dat is wat ze nodig heeft. Ik ben trots op haar én mezelf!

En wij zijn trots op Lotte! Met alle recht van de wereld is zij Working Mam van de week…

Lotte is aangemeld door Marlies Kulik, het verhaal is geschreven door Elsemiek Corvers

De exclusieve MamsatWork Doll mascotte van Docka komt naar je toe!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

6 gedachten over “Lotte Kerkhoven, Working mam van week 1”

 1. Lees nu alle lieve reacties… word nog steeds warm van dit stukje en jullie reacties. Maar als jullie mn dochter zouden kennen zouden jullie weten dat het geen enkele moeite kost om goed voor haar te zorgen.. Het is een fantastisch geschenk!

 2. Nikkie Elfers

  WOW Lotte je verdient het zeker om working mam van de week te zijn!! Je bent een op en top TOP moeder!
  Fijn je weer terug te zien op twitter 😉
  Wat doe je het onwijs goed en wat heb ik daar een respect voor zeg!

  Liefs,

  Nikkie

 3. Ik heb je nog niet in mijn timeline staan, maar ik ga je zeker volgen.

  Ik heb diep respect voor je dat je het allemaal in je eentje doet. Met zijn tweeën is het al niet makkelijk, laat staan in je eentje.

  Groetjes Patricia

 4. Ik lees geregeld je tweets Lotte..oprecht.. eerlijk en je blijft jezelf.. super! Ik kan me niet voorstellen hoe het is om singel mam te zijn, heb enorm respect voor je!

  Je bent terecht door twee Marlies en Elsemiek opgegeven als working mam in the spotlight.

  Ik hoop nog vele oprechte, eerlijke tweets van je te mogen lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top