Love and other Drugs: romantische film over het leven met Parkinson

Hij is in 2011 in premiere gegaan maar het blijft een aanrader: Love and Other Drugs. Een romantische zwijmelfilm. Maar wel met een serieuze insteek. De hoofdpersoon, Maggie, heeft namelijk Parkinson. En dat beïnvloed haar leven op allerlei manieren. Ken jij iemand met de ziekte, of heb je zelf Parkinson? Dan is de film sowieso een aanrader. Tenminste, als je ook van een beetje romantiek houdt… De film gaat immers niet alleen over ziek zijn maar ook over het beste ‘medicijn’ wat er bestaat: de liefde!

Lees ook: Ziek zijn, nóg een uitdaging voor deze mama

Love and other drugs

Love and Other Drugs is dus een romantische komedie. Met in de hoofdrollen Anne Hathaway in de rol van de verleidelijke Maggie en Jake Gyllenhaal als de playboy Jamie. Maggie is een vrouw met een vrolijke vrije geest die op 26 jarige leeftijd Parkinson heeft, en die zich door niets en niemand laat binden. Ze komt haar gelijke tegen in Jamie, wiens onstuitbare en vrijwel feilloze charme hem goed van dienst is bij de vrouwen. Zijn kwaliteiten komen ook van pas in de moordende concurrentiestrijd in de verkoop van farmaceutische middelen.

De ontluikende en onconventionele relatie van Maggie en Jamie overvalt hen allebei, wanneer hun zorgeloze verhouding voor beiden steeds belangrijker wordt. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde. Maar voor twee mensen die niet gewend zijn zich te binden is dat een verwarrende sensatie.

Review

Love and Other Drugs is eigenlijk een boekverfilming. Het boek kunnen we alleen nog in de Engelstalige variant vinden. Heb jij het gelezen? Wat vond je ervan? Wij hebben het dus met de film moeten doen. Gelukkig ook geen straf 😉 . Hieronder lees je wat ik er van vond.

Ik vond Love and Other Drugs een geweldige film. Romantische komedies gaan er bij mij sowieso wel in 😉 . Als er maar wel een beetje een verhaal in zit! En dat is zeker het geval bij Love and Other Drugs. De film gaf me een beeld over hoe Maggie dacht en leefde met Parkinson. Door haar ziekte laat ze mensen niet makkelijk toe in haar leven. Dat je op de zwaarste dagen juist anderen nodig hebt, is een mooie boodschap die de film meegeeft. En dat je voor de liefde soms alles op het spel moet zetten! Heerlijk toch, die romantiek? De trailer van Love and other Drugs bekijk je hier.

Lees ook: Embryo’s kweken voor onderzoek erfelijke ziektes: willen we dat?

3 gedachten over “Love and other Drugs: romantische film over het leven met Parkinson”

  1. Ik vond het begin niet zo geloofwaardig, maar naarmate de film langer duurde, wist-ie me helemaal te overtuigen! Ik moest wel erg huilen, ze speelt haar ziekte zo goed! Echt een aanrader dus, maar wel met zakdoekjes erbij!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven