Love mama helpt je op weg naar je wellustige ik

Pfoe, wat is het de afgelopen maand druk geweest. Ik ben zelfs te druk geweest om goede ’things-to-do-lijstjes te maken. Onze kinderen hebben meer dan ooit de volle aandacht nodig. En eisen die ook op. Tja. So be it. Maar hoe zit het eigenlijk met de liefde? Op zaterdagavond zit ik uitgeblust naast mijn man op de bank. Hij zapt, ik zit vast aan mijn telefoon. Samen de bloemetjes buiten zetten op zaterdagavond? Mwaaah, we zijn te moe. Vanuit mijn ooghoek zie ik het kleurige boekje Love mama, liggen.

love mama

Love Mama wint

Zal ik mijn telefoon aan de kant leggen? Facebook kan best wel even zonder mij. Want ik ben na het lezen van ‘Relax mama!’, het eerste boekje van Elsbeth Teeling best nieuwsgierig naar wat zij over de liefde te melden heeft. En dan niet de liefde voor je kinderen 😉 .

Ik bekijk eerst de achterkant van het vrolijke vormgegeven boekje Love Mama. “Als er één, twee of nog meer kinderen aan je been hangen, is het lastig om je wellustige ik te blijven voelen. Daarom is er nu dit boek, om je daar bij te helpen. Love Mama, met 101 tips en inzichten om het vlammetje brandend te houden.” Mijn interesse is gewekt. Net als haar eerste boekje “Relax mama!’ is ook ‘Love Mama’  geen ‘dikke pil’ waar je met moeite doorheen worstelt. Het is wederom een makkelijk te lezen boekje, boordevol grappige one-liners. Tips om de spanning weer terug te krijgen, rijkelijk geïllustreerd door Moniek Paus (Studio Pomp).

Eigenlijk weet ik het zelf ook wel. ‘Maak tijd voor elkaar’. Met stip op 1 van mijn goede voornemens. De kunst is natuurlijk om dit ook echt uit te voeren. In het boekje lees ik een paar simpele tips die mij daarbij helpen. Zoals de tip om berichtjes die je elkaar stuurt grappig en uitdagend te maken, ook als het eigenlijk over iets alledaags gaat. Dus begin ik mijn sms-jes niet meer met ‘wil jij nog even langs de supermarkt’ maar bijvoorbeeld ‘lekker ding, als jij nou de booschappen doet, dan…’ Vul zelf maar verder in. Het grappige hiervan is dat we zo in een positieve flow komen. Tel daar de tip ‘knuffel meer’ en ‘zoen vaak en veel, het liefst voor de neus van je kinderen’ bij op en het vlammetje wakkert al snel weer aan. En dat was nou net de bedoeling!

Ik vind het een feestje om ‘Love mama’ door te bladeren. En anders dan met ‘Relax mama’, dat ik na het lezen als kraamcadeautje weggeef, denk ik dat dit boekje op mijn nachtkastje zal blijven liggen. Ter inspiratie. Voor wat er zich verder nog af zou moeten spelen op die plek behalve slapen 😀 .

 

 

2 gedachten over “Love mama helpt je op weg naar je wellustige ik”

  1. Ja, ik heb dit boekje ook. Het ligt niet op m’n nachtkastje, maar ik kijk er wel zo af en toe in, want ik moet er altijd zo om lachen! Ben ik meteen weer in een goed humeur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven