In.shock.over.Lubag.en.RUMAG.Jij.ook?

Heb jij de uitzending van Lubach gisteren gezien? Nee? Dan behoorde je blijkbaar niet tot de 1,7 miljoen kijkers gisteren. Maar ik zou je willen vragen om dit stukje hieronder van Lubach over RUMAG toch even te kijken. Tenminste, als je geïnteresseerd bent natuurlijk. Anders moet je gewoon lekker even doorscrollen 😉 .

Lubag (Lubach) over RUMAG

Dit deel van de uitzending gaat over RUMAG en ik ben me rot geschrokken. Mijn indruk van dit bedrijf met de zwarte ondergrond, de witte letters en de puntjes ertussen is nu wel even wat anders dan voordat ik deze uitzending van Lubach had bekeken. Het Lubag geintje op het einde kan ik dan wel weer waarderen, alhoewel dat van RUMAG afstamt natuurlijk. Sterk bedacht. Creatief zou ik bijna zeggen, maar ja dat durf ik eigenlijk niet meer zo snel te denken.

Wie houdt er nu niet van RUMAG en die ‘creativiteit’?

Tja, wie houdt er nu niet van RUMAG? Ik vond ze tot nu toe fantastisch. Hilarisch en enorm creatief. Al die geinige teksten met die puntjes ertussen. In zo ongeveer 90% van de gevallen dat er iets van RUMAG voorbij komt voel ik een glimlach om mijn lippen krullen. Heerlijk toch als zulke creatieve geesten je kunnen laten smilen. Na de uitzending van Lubach denk ik daar echter iets genuanceerder over.

En dat komt écht niet alleen door de actie die ze voor het Rode Kruis opgezet hebben, laat ik daar duidelijk over zijn. Ik ben me er gewoon nooit van bewust geweest dat een groot deel van de teksten die RUMAG schrijft gewoon vanuit het Engels vertaald zijn. Dat grapje waardoor ik dacht dat daar een stelletje creatieve geesten zaten blijkt gewoon al eerder door iemand anders bedacht te zijn. Geen punt overigens als ze dat zo nu en dan zouden doen, want hé… over alles is al wel eens wat bedacht, gezegd, geschreven, geroepen. Nietwaar? Ik doe er zelf ook wel eens aan mee. Schrijven over iets wat ook al in het nieuws is geweest. Maar zo stelselmatig als dat RUMAG dat doet? Nope. En zoveel geld eraan verdienen al helemaal niet 😉 .

Mijn gevoel voor de humor van RUMAG is per direct veranderd

En dat hebben ze bij Lubach met hun Lubag geintje over RUMAG dan toch wel weten te bereiken, mijn liefde voor RUMAG is over. Het stukje uit de uitzending hierboven waarbij de oprichter van RUMAG Thijs van der Heide ondervraagd wordt door Fontys Hogeschool (of tenminste, dat stukje film is van hen) laat mij iemand zien waar ik absoluut geen warm gevoel aan kan overhouden. Wat een type is dat joh! Het boeit hem niets dat hij zich continue op grijs gebied begeeft en/of dat het gebied steeds grijzer wordt. En wij ons terwijl maar druk maken over het vermelden van bronnen.

Nu ben ik benieuwd. Heb jij deze aflevering van Lubach gezien? Wat vond jij van RUMAG en is jouw mening hierin veranderd?

1 gedachte over “In.shock.over.Lubag.en.RUMAG.Jij.ook?”

  1. Avatar foto
    Ingrid Koopman

    Moraal van het verhaal: RUMAG heeft geen moraal. Schaamteloos. Ik hoop dat na de Corona crisis de moraal, die geen moraal is, van ikke, ikke en de rest kan stikken, geld is het belangrijkste, voorgoed het stempel van respectloos en immoreel krijgt. En dat mensen daarop gewezen worden door anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven