Luc 6 jaar, deel 2 en 3

We hebben het gered!

De week van Luc zijn verjaardag is weer voorbij, en we leven nog. Haha. Ik vind de verjaardagen altijd een dubbel gevoel hebben. Heerlijk om een verjaardag te vieren. Heerlijk om je kind te verwennen. Heerlijk om je kind te zien genieten. Maar wat een werk! Bij ons kan het ook nooit op 1 dag. Dit jaar heeft Luc zijn verjaardag 4x gevierd.

  • Eerst bij opa en oma in Uden. Korte viering want opa is erg ziek. Lekker samen cakejes gebakken om opa en oma te verrassen.
  • Afgelopen dinsdag zijn verjaardag onder ons gevierd, met opa en oma uit Schijndel erbij, want ja, dit is de dag dat hij echt jarig was, en dat kan je niet voorbij laten gaan natuurlijk. Ook getrakteerd op school. (zie deel 1)
  • Afgelopen woensdag hebben we Luc zijn verjaardag gevierd voor alle grote mensen, familie, vrienden (en kids) etc. Dat begint natuurlijk in de middag en loop tot de avond door. Taart, soep, broodjes, lekker dingetjes op tafel, etc. etc.
  • En last but not least: zijn kinderfeestje !

Gisteren was het ‘eindelijk’ zover. Luc had 10 kinderen uit zijn klas uitgenodigd om mee zijn verjaardag te vieren. De voorpret begint natuurlijk al als hij de uitnodigingen mag uitdelen op school. Om half 2 start zijn feestje en alle kindjes stromen binnen. Sammy is al direct vanuit school meegegaan omdat zijn papa en mama werken op vrijdagmiddag. Wij hebben beiden de ochtend nog gewerkt en alles is op het nippertje klaar voor ontvangst. Gelukkig is het droog dus de jongens (8) en de meiden (2) kunnen even lekker buiten uitrazen. Als iedereen uitgeraasd is dan nemen we even de tijd om cadeautjes uit te pakken (ook dat is zo gebeurd ) en daarna verdelen we de kinderen over 3 auto’s om te vertrekken naar Billy Bird. Een soort recreatiepark met 2 binnen hallen, en een hele grote buitenspeeltuin. Met achtbaan !

Eerlijk gezegd heb ik er de hele week al een beetje tegenop gezien. 10 kids, hartstikke gezellig, maar met vorig jaar in mijn hoofd maakte ik me op voor een zware middag! Maar dit jaar viel het alles mee. Wat een verschil zit er tussen de 5- en 6 jarigen zeg. Natuurlijk hebben ze zo nu en dan je aandacht nodig, maar het merendeel van de tijd zijn ze lekker aan het spelen en het ravotten. Af en toe komen ze aanrennen voor wat limonade of een stuk van de snoeptaart. Helemaal prima.

Dat komt mijn gemoedsrust wel ten goede. Ik voel me nl. naast dit alles ook wel een beetje schuldig dat we geen kinderfeestje thuis vieren. Je weet wel, zo’n feestje waarbij je als moeder een hoop leuke spelletjes verzint, en lekker creatief of actief met de kinderen bezig bent. Ik schiet hierin te kort voor mijn gevoel. Zoek naar de makkelijke uitweg. Kinderen mee buiten de deur, wat geld er tegen aan gooien, en je bent klaar. Hierdoor vind ik mezelf niet zo’n goede moeder. Kiezen voor de makkelijke weg. Wie doet dat nou bij zijn of haar kind? Daar heb je toch alles voor over? Ook al moet je na zo’n feestje nog de hele avond puinruimen. Dat doe je toch graag als moeder?

Gelukkig is het echt mijn eigen gemoedsrust. Als we de kids vragen hoe ze het gehad hebben, dan klinkt er een eenstemmig ‘super’. Ze hebben het stuk voor stuk erg naar hun zin gehad, en ze hebben zich ook nog eens geweldig gedragen. Eigenlijk kan ik me geen beter feestje voorstellen…

5 REACTIES

  1. Nee hoor, nergens voor nodig om je schuldig te voelen als je een kinderfeestje buitenshuis viert. Waarom zou dat moeten? Je organiseert iets voor de kinderen die de jarige uit heeft genodigd en of dat nou uit of thuis is, maakt hen niet uit. Ik heb zo’n beetje de ervaring dat de kinderen zich hoe dan ook zelf vermaken en nooit dat doen wat jij in gedachten had. Als er maar wat te eten en te doen is, is het prima.

    En Luc…. Volgens mij had die een echt super jarige week!

  2. Volgens mij die je zo’n thuisfeestje één keer en daarna nooit weer…ik ben benieuwd…nog even en Sam krijgt ook zo’n echt kinderfeestje. Maar joyce, als Luc het naar zijn zin heeft is alles toch goed? Niet schuldig voelen hoor, is nergens voor nodig!

  3. Heel herkenbaar, ik organiseerde ook vanalles hier thuis voor een kinderfeestje, maar vorig jaar zijn we naar de Hullie Boerderij geweest met een groepje kinderen. Een groot pret, je zag ze tijdje niet en dan kwamen ze ff gewoon hun gezicht laten zien. Dit jaar heb ik een discokoffer met spelletjes en aankleding gehuurd, ook erg leuk hoor, maar… je bent wel v.t.v. heel veel aan het regelen, maar ook dit jaar was het een superfeest voor de kids, wat we volgend jaar maart gaan doen dat weet ik nog niet, dat ligt aan de situatie met me werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here