Lekkere luchtige zomerjurkjes; zo draag je ze!

Herken jij het gevoel dat je bepaalde kleding zo ontzettend leuk vindt, maar dat je jezelf toch niet op je gemak voelt als je het aan hebt? Ik heb daar zelf erg veel last van met sommige jurkjes. Zo check ik regelmatig een aantal webshops op luchtige zomerjurkjes. Ik word daar zelf heel vrolijk van, maar negen van de tien keer vind ik toch niets waar ik mezelf in zie lopen, en ga ik toch weer voor een lange rok of jumpsuit.

Eerder heb ik bijvoorbeeld ook wel eens een samenwerking gehad voor een jurkje wat ik heel gaaf vond. Met spanning wachtte ik de post af en helemaal blij trok ik het na binnenkomst aan. Daarna heb ik het nooit meer gedragen. Dit terwijl het uitstekend zat, maar ik voelde me gewoon niet op mijn gemak in die jurk. En dat heb ik dus ook heel vaak met jurkjes die een retro touch hebben, of ze nu zomers zijn of niet.

luchtige zomerjurkjes retro touch

Luchtige zomerjurkjes met een retro touch

Ik kan dus vaak verlekkerd kijken naar vrouwen die zo’n jurkje dragen met een vintage uitstraling. Mooi, verfrissend en toch een tikkie anders, daar hou ik op zich best van. Maar iedere keer als ik het zelf aantrek dan twijfel ik weer. En manlief doet er nog een schepje bovenop… ‘dat is wel anders hè, het past eigenlijk niet zo bij je’. Neem bijvoorbeeld dit soort luchtige jurkjes van King Louie. Die vind ik bij anderen super leuk staan. Hierdoor denk ik ‘o ja dat wil ik ook’, maar als ik ze dan vervolgens zelf aantrek dan vind ik dat ik er stom uitzie. Herken je dat? Ik vraag me wel eens af of dat komt doordat ik altijd in jeans met shirt loop of in een maxi dress als ik een jurk draag.

Luchtig zomerjurkje met bloemetjes

Hoe kan het dat ik dit soort jurkjes bij een ander altijd leuk vind staan en bij mezelf niet. Ongeacht de lichamelijke maatvoering uiteraard. Ik snap natuurlijk ook dat iemand die heel erg slank is er nu eenmaal anders uitziet dan iemand met mijn maten. Maar ook soortgelijke types als ik vind ik er altijd top uitzien in zomerse jurkjes met retor touch. Daar kan het dus niet aan liggen.

Afijn, ik blijf stug volhouden en ‘neuzen’ tussen de retro jurkjes. En zo vond ik tussen de luchtige zomerjurkjes bij Topvintage in ieder geval een jurk waar ik me wel in durf te vertonen. Wederom een maxi dress 😉 , dat dan weer wel. Geen A lijn jurk zoals hierboven maar wel eentje die ik durf te bestellen zonder dat ik bang ben dat hij weer terug moet omdat ik hem toch niet aan durf.

Prachtige maxidress in zwart met rood

Het is een wat chiquer modelletje dan mijn andere Ibiza style maxi dress die ik graag in de zomer draag, maar super leuk voor een feestje. Heel lang, dus ik moet wel echt m’n hakken aan in plaats van m’n zomerse sandaaltjes, maar hé, dat maakt het helemaal af toch? De eerstvolgende keer dat ik hem draag zal ik een mooie foto laten maken om hem te showen, beloofd! Ik zocht al langer een zwarte lange jurk en ben hier helemaal blij mee!

King Louie zomerjurkje

Zomerjurkjes kopen of luchtige jurkjes zelf maken

Op Pinterest zag ik toevallig ook dat er ook een hele hype gaande is over het zelf maken van luchtige zomerjurkjes soortgelijk aan die van King Louie. Hoe leuk zijn onderstaande jurkjes! Misschien moet ik toch maar eens werk gaan maken van mijn zelfvertrouwen 😉 . Dan kan ik of zelf aan de bak met mijn Cricut Maker óf bij Topvintage de hele shop leegkopen, want daar hebben ze zo’n fantastische collectie, en dan heb ik het niet alleen over de maxidresses!

retro zomerjurkje zelf gemaakt
Bron: Pinterest

 

mooi jurkje en lekker luchtig
Bron: Pinterest

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven