Luiers verschonen: nu zó gemakkelijk dat zelfs papa ’t kan

Een tijdje terug had ik met mijn ouders, twee verstokte leden van de babyboom-generatie, een gesprek over luiers verschonen. Je kan het maar ergens over hebben. Mijn vader was aanvankelijk nogal stil. Maar toen ik hem vroeg of hij mij of mijn broer überhaupt ooit heeft verschoond gaf hij aan dat dit écht wel het geval was… al waren die keren op twee handen te tellen. Na zijn allereerste verschoonervaring ging meneer namelijk over zijn nek, wat hem een klein trauma heeft opgeleverd. Echt gebeurd 😉 .

Natuurlijk heeft mijn vader daar een reden voor bedacht die in zijn geheel buiten hemzelf ligt. De katoenen luiers, die je met veiligheidsspelden vastzette, stonken na gebruik verschrikkelijk. Maar de katoenen doeken die in die tijd nog heel veel als luier gebruikt werden, waren stukken goedkoper dan de moderne Pampers van die tijd. En mijn vader hield niet van luiers verschonen, maar wel van goedkoop. Godzijdank is de tijd van katoenen luiers al lang voorbij. Kunnen de jonge papa’s van nu het tenminste ook niet meer als excuus gebruiken om niet te hoeven verschonen 😉 *doet een vreugdedansje*.

luiers verschonen

Luiers verschonen anno 2020

Update: februari 2020

De katoenen luiers staan nog ergens bij mijn ouders op zolder. Mijn vader houdt niet van luiers verschonen en ook niet van spullen weggooien ‘waar niks mis mee is’. Eén ding is zeker: als luier zullen ze nooit meer ingezet worden. Want gelukkig is de luier tegenwoordig natuurlijk behoorlijk ontwikkeld. De katoenen doeken mogen dan gratis af te halen zijn bij mijn ouders, ik wil dat mijn kindje zonder irritaties van een natte of oncomfortabele luier kan opgroeien. Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat je kindje zich goed voelt – ook na een kleine of grote boodschap in de Pamper. Bijkomend voordeel van de pamperbroekjes is wel dat manlief zonder smoesjes luiers verschoont.

Pampers is al jaren bezig met de ontwikkeling van luiers, zodat papa’s en mama’s zich gewoon met de ontwikkeling van hun kindje bezig kunnen houden. Hun nieuwste product, Pampers Baby-Dry Pants, is dan ook in niets meer te vergelijken met de katoenen luiers die vroeger met veiligheidsspelden om mijn billetjes werden gehangen.

Luiers verschonen; zo doe je dat!

Het klinkt wellicht wat simpel, wie kan er nu geen luiers verschonen? Maar er zijn mensen genoeg die daar geen kaas van hebben gegeten. En zelfs de hit op nummer 1 in Google (bij een zoekactie op luiers verschonen) die gaat de mist in met nummer 6!

Bij het luiers verschonen is het tegenwoordig amelijk niet meer de bedoeling dat je je kindje bij de enkels pakt en daar aan omhoog tilt om deluier eronder te schuiven. Nee! Je draait je kindje om op zijn of haar zij , dan leg je de luier eronder, en dan draai je je baby weer terug. Zo blijkt dat verschonen van je baby toch net wat lastiger dan je dacht.

Heb je de nodige luiers nodig om dit te oefenen? Check dan de luier aanbiedingen van dit moment!

Pampers Baby-Dry Pants, een eitje om te verschonen

De naam zegt het al: de nieuwste Pamper is eigenlijk een soort broekje. Dit maakt luiers verschonen een stuk makkelijker (zelfs papa’s én opa’s kunnen het). Nog belangrijker: het zorgt bij je kindje voor een droog en fris gevoel – tot wel 12 uur lang. Want opgroeien is al zwaar genoeg zonder uitpuilende luier, en opvoeden trouwens ook 😉 . De Pampers hebben een flexibele stretchband die rond ieder babybuikje past. Ook de pijpjes zijn rekbaar voor maximaal comfort.

Bovendien ademen de broekjes meer dan ooit, zodat je mini-me zich zolang mogelijk fris voelt – en dus gewoon lekker door kan spelen of slapen. Een natte luier zorgt voor irritatie en op zijn minst afleiding (daar zou ik zelf ook last van hebben) en met Pampers kan je kleintje zich weer lekker op spelenderwijs opgroeien concentreren. En als jullie kleintje lekker in zijn of haar vel zit, geldt dat toch ook voor papa en mama? En hopelijk ook voor opa, want die krijgt op het gebied van luiers verschonen nog een herkansing 😉 .

Pampers Baby-dry Pants aan test onderworpen

Uiteraard hebben ‘we’ de Pampers Baby-Dry Pants aan een test onderworpen. Enkele blogsters hebben ze uitvoerig getest en dit is wat ze te vertellen hebben:

luiers verschonen

Marjolijn ‘lekker compact’

Voor mijn zoon z’n oudere zussen heb ik eerder luierbroekjes gebruikt. Wanneer ik Pampers Baby-Dry Pants vergelijk met deze luierbroekjes, ervaar ik een duidelijk verschil. Waar ze voorheen lastiger aan te trekken waren en niet heel comfortabel aanvoelden, voelt de brede elastische band van de Pampers Baby-Dry Pants ultrazacht en flexibel aan. Het is geen enkel probleem het broekje aan en uit te doen, ook niet voor onze peuter. Dat maakt een broekje ideaal voor de zindelijkheidstraining of verschoning van een plasje wanneer er geen verschoningsruimte beschikbaar is. Aan de zijkanten scheur je het broekje gemakkelijk los om ‘m vervolgens op te rollen en met het plakkertje dicht te plakken. Lekker compact!

Anne ‘hele nacht droog’

Handig! De nieuwe Pampers Baby-Dry Pants. Mees is een grote baby en de pants zijn er al in zijn categorie! Ze vallen wat ruim maar passen perfect en sluiten goed aan. Ik was al fan van de Pampers Easy Ups luierbroekjes bij Noud en met deze nieuwe broekjes brengen ze de hele nacht droog door. Jeeej! Dus haast? Gebruik hups hups … Pampers Baby-Dry Pants en Pampers Easy Ups.

Mieke ‘met handige plakstrip’

Deze broekjes zijn een stuk handiger aantrekken bij een baby die alle kanten op draait en steeds weg wil kruipen! Ook het uit doen gaat sneller en makkelijker nu de plakkertjes niet steeds in zijn liezen blijven plakken bij het losmaken. Bij flinke diarree heb je echter nog steeds een vieze romper helaas, maar er zit wel een handige plakstrip op om de luier snel dicht te plakken.

Johanna ‘geen geklooi met plakstrips tijdens luier verschonen’

Nooit meer dat geklooi met plakstrips, hoera! De nieuwe Pampers Baby-Dry Pants zijn heel gemakkelijk in gebruik, zeker bij kindjes die nogal beweeglijk zijn tijdens het verschonen. Het ontbreken van plakstrips wordt gecompenseerd met een plakbandje aan de achterzijde van de luier waarmee je heel gemakkelijk wanneer de luier vol is de boel op kunt rollen en weg kunt gooien. Dit ‘onderbroekje’-model spreekt mij daarom zeer aan!

Kim ‘geen gekke ninja-rollen’

Een ideaal luierbroekje dat niet alleen comfortabel zit, maar ook nog eens makkelijk is om aan te trekken. Geen gekke ninja-rollen meer van je kleintje als de luier moet worden vastgemaakt! Het broekje blijft s’ nachts goed zitten en er wordt niet om pappa en mamma geroepen vanwege doorlekken. Het is daarnaast een perfecte eerste stap richting het zindelijk worden. Je trekt het broekje zo uit en aan, zodat je kleintje gelijk weer op pad kan om fratsen uit te halen.

Danielle ‘geen lopende mega luierkont’

Pampers Dry Pants, super fijn en super handig! Pasvorm is goed, het ziet er aangekleed niet uit als een lopende mega luierkont en het allerbelangrijkste… Het werkt perfect. De Pampers Baby-Dry Pants zijn enorm handig met warm, romperloos weer. De luier blijft namelijk precies op z’n plaats. Staand verschonen is ook nog nooit zo makkelijk geweest en ook de nachten worden zonder probleem doorlopen. Ik ben dus om!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven