Luiertaart maken; een DIY om lekker zelf aan de slag te gaan, mét video!

Een luiertaart maken, wie had ooit gedacht dat we dat nog eens zelf zouden doen 😉 . Met een lichtelijk gevoel van jaloezie kijk ik vaak naar al die mama’s die zoveel zelf maken. Eerlijk is eerlijk… ik ben daar niet zo van. Ik doe altijd net of ik het niet leuk vind, maar eigenlijk is het meer het tijdgebrek denk ik, want stiekem vind ik het best leuk om creatief bezig te zijn, zo was het maken van deze luiertaart ook erg leuk om te doen.

Ik zal je verklappen… het maken van het filmpje kostte meer tijd dan het maken van de luiertaart. Maar voor diegene die graag visualiseren is een filmpje wel zo handig!

luiertaart maken benodigdheden

Luiertaart maken; wat heb je nodig?

 • luiers 😉 , 48-50 stuks ongeveer, wij hebben maat 2 van Pampers gebruikt
 • touw
 • schaar
 • plakband
 • lint
 • cadeautjes

Retro luiertaart maken

Toen we bedachten dat we een luiertaart zouden gaan maken, was mijn eerste gevoel… ik wil niet dat hij ‘zoet’ wordt. Geen roze of blauw exemplaar, maar een (multifunctioneel) retro exemplaar in zwart-wit-grijs tinten. En volgens mij zijn we daar aardig in geslaagd!

Maar hoe maak je een luiertaart zelf? Ik zal je uitleggen hoe we te werk zijn gegaan, het is eigenlijk vrij simpel!

Hoe maak je een luiertaart?

 • Allereerst moet je alle luiers oprollen en er een elastiekje omheen doen;
 • voor de onderste laag stop je alle luiers in een taartvorm, draai ze met de gladde kant naar buiten (zie ook video);
 • bind een touwtje om alle luiers en keer de taartvorm om; de onderste laag is klaar;
 • even de elastiekjes verwijderen, zodat je een egaal geheel krijgt en je er een mooi lint omheen kan doen, of washi tape (handig, want dat plakt al);
 • de bovenste laag maak je precies zo, alleen kleiner;
 • op elkaar zetten en versieren maar!

Welke versieringen kan je gebruiken voor je DIY luiertaart?

Je ziet veel verschillende dingen die gebruikt worden. Ik houd persoonlijk van een wat strakker en eenvoudig ‘uiterlijk’. Vandaar ook dat we gekozen hebben voor hetvolgende:

Washi-tape in de kleuren bruin met witte stipjes. Bij de Hema zag ik ook mooi glittertape liggen, ook erg leuk om te gebruiken. Maar in principe kan je overal wel leuk washi tape vinden.

Verder hebben we nog lint gebruikt in zwart-wit met twee verschillende patronen erop. Het ene lint gebruikten we aan de onderkant van de taartlagen en het andere aan de bovenkant. Aangezien dit lint niet uit zichzelf plakt hebben we dit met dubbelzijdig plakband vastgemaakt.

luiertaart maken

Gebruikte cadeautjes

Naast het lint hebben we uiteraard de luiertaart versierd met verschillende cadeautjes. Bij de cadeautjes zelf vonden wij het leuk om niet alleen aan de baby te denken, maar vooral ook aan de mama! Zij heeft immers ook aardig wat werk verricht 😉 en wordt misschien nogal snel vergeten als er een klein baby’tje geboren is.

Om onze luiertaart compleet te maken hebben we de volgende cadeautjes toegevoegd:

 • knuffel
 • babybillenzalf
 • handcrème
 • bruistabletten voor in bad
 • (baby)zeepjes
 • een do-not-disturb hanger (erg handig voor deze periode als mama wil rusten)
 • een infrarood thermometer van Whisbone

luiertaart makenZoals je ziet hebben we de balans aardig naar de mama getrokken met de cadeautjes, maar hé, die kleine wordt al genoeg verwend 😉 . Je kan in ieder geval met allerlei kleine cadeautjes al een hele leuke luiertaart maken. Een klein beetje werken met wat kleur in de cadeautjes vond ik al voldoende om een rustige, maar toch vrolijke uitstraling te creëren.

In totaal zijn we een uurtje met de luiertaart bezig geweest denk ik. Waarschijnlijk omdat het voor ons de eerste keer was dat we deze gemaakt hebben. En het oprollen van de luiers kost nu eenmaal wat tijd 😉 . Toch viel het geheel me uiteindelijk heel erg mee. Leuk om te doen zo’n luiertaart maken, leuk om te zien én leuk om weg te geven.

luiertaart maken, zelf

Winactie luiertaart

Dat laatste gaan we ook doen, want een luiertaart heeft in mijn vriendengroep niet meer zo heel veel waarde, zeker niet met luiers in maatje 2, dus we hebben besloten om een winactie te houden.

Wat moet je doen om kans te maken op deze luiertaart? Deel dit bericht en tag de persoon aan wie je de luiertaart zou willen geven. Abonneer je op ons Youtube kanaal én deel het filmpje. De actie loopt tot 15 oktober 2016, daarna trekken we de winnaar en sturen we de luiertaart op.

 

#liveandletlive

 

11 REACTIES

 1. Hartelijk dank voor de uitgebreide beschrijving.
  Ik wil een luiertaart maken voor mijn schoonzus die vorige week is bevallen van een zoon.
  Ik heb het lint al in huis, super leuk om te doen.

 2. voor mijn vriendin die ver bij mij vandaan woont en er niet makkelijk kan komen die hoogzwanger is van een dochtertje. Dit zou een erg mooie verassing voor haar zijn ik weet zeker dat ze er erg blij mee zou zijn.

 3. Wat leuk mijn zusje gaat binnen nu en 4 weken bevallen (over 2 weken uitgerekend) dus een erg leuk cadeau voor ons a.s neefje of nichtje ??

 4. Wat leuk een luiertaart, zou hem eigenlijk zelf wel willen, ben namelijk over een kleine 5 weken uitgerekend! Maar mijn zusje is ook zwanger (een maandje achter mij aan) het wordt haar eerste! Zou haar hier dan ook graag mee verrassen! Ik gebruik alleen helaas geen Facebook … wel gedeeld op G+ en volg je op Bloglovin (+ loved) en geabonneerd op je Youtube kanaal. Hopelijk mag ik dan toch een kansje maken op deze mooie luiertaart!

 5. Wat gaaf gedaan 😀 en wat is ie mooi. Ik doe mee voor ons nichtje Tess 😀 ik heb meegedaan via Facebook en geliked en geabonneerd op youtube (lindaenbjorn)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here