Luiertest met vernieuwde Pampers luiers

Met drie kinderen, waarvan de jongste nog verre van zindelijk, kan ik mezelf best een ervaringsdeskundige op het gebied van luiers noemen. Niet alleen van het gebruiken van luiers trouwens, maar ook van het maken van een luiertaart. Tja, dat krijg je als al je vriendinnen ook in de luiers zitten. Afijn, een luiertest is mij dan ook niet vreemd. We hebben al de nodige varianten geprobeerd de afgelopen… uhm… 7 jaar. En nu is het dan tijd voor een luiertest met Pampers luiers. De test van deze luiers gebeurt overigens niet alleen door mijzelf, maar ook door een aantal lezeressen.

luiertest

Luiertest consumentenbond

Ook de consumentenbond houdt regelmatig een luiertest. Uit deze testen blijkt dat de Pampers Active Fit als de beste luier wordt getest door veel consumenten. Wil je meer over die luiertest lezen, check dan even dit artikel van de consumentenbond.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik zelf altijd start met de Pampers New Baby. Want tja, je gaat toch voor het beste. En Pampers was, en is, nog altijd hét bestverkochte merk luiers. Tussentijdse pogingen om te switchen naar een ander merk bracht voor ons niet veel goeds. Die lieve zachte kleine babybilletjes waren er niet tegen bestand en raakten vrijwel direct geïrriteerd. Pampers it was and Pampers it is dus. We hebben al vele soorten en maten gehad, kan ik wel zeggen, want Pampers zit niet stil als het gaat om het verbeteren van hun producten, vandaar ook onze eigen luiertest.

Voordat we beginnen met de luiertest eerst even wat extra informatie over luiers in het algemeen en het dagelijkse gebruik ervan.

Hoeveel luiers per dag?

Want hoeveel luiers gebruik je nu eigenlijk per dag? Nou dat is best verrassend met een pasgeboren baby kan ik je vertellen. En ook als ze wat ouder worden gebruiken ze nog wel wat luiers totdat je kind zindelijk wordt.

Het verschonen van de luier doe je eigenlijk na iedere voeding. Met een schone luier aan en een volle buik is het immers lekker slapen. Afhankelijk van hoe vaak jouw baby bij je drinkt komt dit in het begin toch al gauw neer op 8-10 voedingen per dag (en dan bedoel ik per 24 uur). Dat betekent dan dus ook 8-10 schone luiers.

Wegwerpluiers of wasbare luiers

Op het onderwerp wegwerpluier of wasbare luier gaan we hier niet te diep in. Dat is een keuze die je voor jezelf moet maken. Daarnaast is het lastig bepalen wat je doet, want de een roept dat wegwerpluiers beter zijn voor het milieu en de ander roept dat wasbare luiers bijdragen aan duurzaam leven. De luiertest die we hier doen gaat in ieder geval in op wegwerpluiers.

Welke maat luiers bij welke leeftijd

Eigenlijk kijk je bij de maat luiers niet naar de leeftijd van het kind, maar juist naar het gewicht. Omdat kinderen op zo’n jonge leeftijd behoorlijk wat kunnen verschillen in het gewicht is dat ook het makkelijkste meetmiddel. In onderstaande tabel vind je de geschikte maat luiers bij het gewicht, met daarachter een schatting van de leeftijd. Voor de luiertest maakt de maat van de luier uiteraard niet uit.

LuiermaatGewicht in kg
Leeftijd (±)
01-2prematuur
12-50-1 maanden
23-60-3 maanden
34-91-8 maanden
3 plus5-102-12 maanden
47-185 maanden – 4 jaar
4 plus9-209 maanden – 5 jaar
511-2515 maanden – 7 jaar
5 plus13-272-8 jaar
6vanaf 15 kg3 jaar en ouder

Hoeveel luiers maat 1 per dag

Als je baby net geboren is, dan is het handig om al een voorraadje luiers in huis te hebben. Maar hoeveel luiers maat 1 heb je dan nodig? Dat is eigenlijk een simpel sommetje. Uitgaande van 10 luiers per dag, zoals we hierboven aangegeven hadden kom je per week dus uit op 70 luiers maat 1.

Het handigste is het als je dan ook al een pak luiers maar 2 in huis hebt. Dan kan je namelijk zelf precies het juiste moment bepalen waarop overschakelen naar een andere maat luier voor jouw baby verstandig is.

Aanbiedingen; waar vind je de goedkoopste luiers?

Om aanbiedingen van luiers te vinden kan je je aanmelden bij diverse websites geloof ik. Zodra zij dan van jouw merk luier een aanbieding hebben dan ontvang je een mailtje. Er is tegenwoordig zelfs al een heuse luier app.

Ikzelf bestelde mijn luiers altijd in een grootverpakking als er een aanbieding was, meestal deed ik dat hier, dan kon ik er daarna weer even tegenaan en hoefde ik ook niet met die grote pakken te slepen.

Onze eigen luiertest met Pampers Active Fit & Magical Pods

Of eigenlijk doen we de luiertest met ‘Pampers Premium Protection Active Fit’, een hele mond vol, die nieuwste aanwinst van Pampers. De allerbeste bescherming tegen het luier doorlekken én doorzakken van de luier zodat je kind lekker ongestoord kan springen, dansen en spelen. Dat beweert Pampers bij deze Pampers Active Fit met Magical Pods.
Nou, mijn zoontje van bijna 2 drinkt meer dan dat hij eet, dus we zullen deze luiers eens testen!

Het grappige is dat we een tijdje geleden al zijn gestart met maat 5 Pampers Active Fit. Het viel me de laatste tijd wel op dat, wanneer ik (lekker ongegeneerd) voelde of de luier vol was, dat minder duidelijk was dan voorheen.

Geen uitgezakte volle luier meer

Meestal ‘hangt’ er dan een volle luier te balanceren in zijn stoere spijkerbroek en loopt hij een beetje anders dan anders. Meneer wijdbeens. En dát is precies waar, volgens onderzoek*, 82% van de moeders zich aan stoort. Herkenbaar? Die uitgezakte luier die verwoede pogingen doet de kniehoogte te bereiken. Dat kán ook niet prettig zijn voor een ondernemend kind dat op avontuur wil. Zitten, kruipen, staan, rennen, springen. Dat valt niet mee met zo’n gevulde buidel tussen je benen! Gelukkig heeft Pampers daar iets op gevonden wat we in deze luiertest aan je laten zien.

De ultieme luiertest; alles hangt (juist niet!) of staat met de Magical Pods van Pampers Active Fit !

Wat zijn dat dan, die Magical Pods?? Dat zijn absorberende kanalen die het vocht gelijkmatig over de luier verdelen. Daarnaast absorberen de micro parels tot 30 keer hun gewicht om dat vocht zo goed mogelijk op te vangen.

In de onderstaande foto’s zie je een Pampers Baby-Dry zonder (links) en een Pampers Active Fit mét Magical Pods (rechts) waarbij ze in de eerste foto droog zijn en in de tweede foto gevuld met blauwe, warme vloeistof (oogt toch wat frisser dan een echt plasje, vind je niet?).

Luiertest Pampers Active Fit

Allereerst zie je de structuur van Magical Pods en de absorberende kanalen heel goed. Uit de luiertest blijkt ook dat het wat minder ‘watterig’ aanvoelt dan de Pampers Baby-Dry zonder de Magical Pods.

Uit de test blijkt dat het absorberende gedeelte bij de Pampers Active Fit eerder stopt bij het gedeelte boven de billen dan die van de Pampers Baby-Dry, wat logisch is want dat is juist weer heel goed voor wanneer de baby (veel) ligt. Dat vergt een groter absorberend oppervlak dan wanneer je kindje vrijwel altijd staat of zit. Tja, die zwaartekracht hè.

Lees ook: LILLYDOO babyproducten; het proberen waard

Een volle luier? Dit is het verschil in de luiertest.

Bij de volle Pampers zie je direct dat de Magical Pods en de absorberende kanalen hun werk goed doen. Het vocht is goed over de oppervlakte verspreid, en dan vooral in de breedte. Zowel de Pampers Baby-Dry als de Pampers Active Fit voelen zacht aan. De Pampers Active Fit is echter wel compacter, met inhoud, waardoor de luier minder ‘hangt’. Op de volgende foto’s is dat verschil duidelijk te zien. Voor de volledigheid: voor iedere luier is evenzoveel water gebruikt.

Luiertest Pampers Active Fit

Nou, dat lijkt me helder! Voor mij visualiseert het ook het verschil in de fases van je kind: Pampers Baby-Dry is bij uitstek perfect voor droge slaapjes want van een doorgelekte luier wordt niemand blij, en voor een actieve dreumes of peuter is Pampers Active Fit ideaal.

luiertest pampers

Zo sluit Pampers met de verschillende types en maten luiers dus altijd aan op de ontwikkeling van je kindje. Zo vond ik die blauwe streep op Pampers New Born ook altijd ideaal, je zag direct aan de buitenkant van de luier of je kleintje geplast had. Dat is meedenken! Iets wat wij als drukke mama’s heel graag zien.

Pasvorm van de luier

En de pasvorm? Met de randjes (die altijd naar buiten moeten staan bij de billen papa’s!!) en de brede elastische banden met stevige sluitingen op de buik, perfect! Het bewijs? De lekkere billen van mijn ondernemende kleine dreumes ♥

*Studie van de doorhangende luier, TNS / 550 moeders / G-B / juni 2014.

Tip: Zelf ook een luiertest doen en uitproberen of ze voor jullie ook fijn werken? Je bestelt de luiers eenvoudig online bij onder andere de Albert Heijn.

Quotes van lezeressen die getest hebben

Uiteraard hebben wij zelf naast het testen van de luiers ook een aantal van onze lezeressen gevraagd om de luiertest te doen met deze Pampers. Zie hieronder de quotes van de mama’s die ons hebben geholpen!

Ze wilde na haar Pamper niets anders meer aan! Ik moet zeggen dat ik ook vaak de andere variant Pampers heb, die lijken qua pasvorm net iets beter bij mijn dochtertje te passen.

luiertest

Pampers Active Fit is ideaal voor een hyper baby die denkt de hele wereld nu stappend en kruipend te moeten ontdekken

luiertest pampers active fit

Een echte prinses begint haar dag met Pampers Active Fit!

luiertest

Heb jij zelf wel eens een echte luiertest gedaan?  En zo ja, welke luiers komen er bij jou als beste uit de test?

Shutterstock foto van baby met luier door Oksana Kuzmina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven