Luierverhalen en luierperikelen, leuke anekdotes

Het zindelijk maken van je kindje is niet makkelijk, absoluut niet. Je moet als ouders alles uit de kast halen voor de zindelijkheid van je kind en vaker de wasmachine aanzetten met vies nat geplast beddengoed en kleding, maar de hele periode brengt ook wel weer leuke luierverhalen met zich mee!

Want… een kind in de luiers is ook niet alles en kan nogal eens wat ongemakkelijke situaties opleveren doordat er het een en ander “fout” gaat met je kind in de luiers. Ik vertel je wat meer over onze luierverhalen.

luierverhalen

Onze luierverhalen en anekdotes

Luier in wasmachine

Ons kleine ventje vindt het leuk om te helpen. Zo ruimt hij vaak netjes na het eten zijn bord op (en eten dat niet opgegeten is wordt dan ook in de prullenbak gedaan), vieze kleding gooit hij vaak in de wasmand en zo gooit hij ook vaak zelf zijn luier weg. Nu had hij dit laatst ook gedaan, echter was de luier niet in de prullenbak, maar in de wasmand belandt (zonder dat ik het in de gaten had) en deze is daarna… je raadt het al… hup in de wasmachine belandt. Nou ik kan je vertellen dat is geen pretje hoor! De luier was bomvol water en half kapot, al dat vieze vullingsspul zat op alle kleding en in de rand van de wasmachine. Eerst kreeg de wasmachine een wasbeurt en vervolgens mocht alle kleding nog een keer (dit keer zonder luiers).

Toen mijn ventje nog jonger was had hij er vaak een handje van om te plassen als de luier uit was, dus tijdens het verschonen. Dit deed ik dan ook vaak op een vlakke (makkelijk schoon te maken) ondergrond.

Pindakaas op de kast?

Laatst waren dochterlief en kleine vent aan het spelen (voor schooltijd). Ineens komt dochterlief: “Mama, hij smeert pindakaas aan de kast”. Hij had die ochtend ook een boterham met pindakaas op dus dat zou zomaar kunnen. Helaas was het in dit geval geen pindakaas… Zijn luier zat goed en hoe hij het voor elkaar heeft gekregen weet ik nog steeds niet, maar het zat meer naast zijn luier dan in zijn luier…en op de jurk van zijn zus. *ZUCHT*. Beide kids kon ik op de valreep om naar school te gaan nog eens helemaal verkleden en dan ook nog de kast af doen. Meteen alles in de wasmachine gedaan en hup naar school, we waren nog net op tijd.

Luier aan – luier uit

En dan het laatste wat wij vorige week mee maakten. Met het warme weer hadden wij ons ventje alleen met luier aan in bed gelegd. Het was immers goed warm op de slaapkamer van de kids. In de ochtend hoorde ik ons ventje roepen, zoals hij altijd doet als hij wakker is: “MAMA”. Alleen nu kwamen er nog meer worden achteraan: “LUIER UIT”. Ik was wakker aan het worden door zijn mama geroep, maar was nu ook meteen klaar wakker toen de boodschap geland was! Meteen naar de kamer en ja hoor, daar stond meneertje te zwaaien met zijn luier. En zijn bed uiteraard nat. Ik heb dus geen idee of hij zonder luier geslapen heeft of hem pas op het laatst heeft uitgedaan. Hij krijgt vanaf nu altijd een boxershort aan over zijn luier heen tijdens het slapen.

Joyce schreef ook eerder ook al een artikel met de titel ‘Poep tot aan zijn oren‘ … dat zegt ook genoeg denk ik 😉 .

Hebben jullie wel eens deze of andere oeps momentjes meegemaakt!? Kom maar op met die luierverhalen, ik ben benieuwd!

1 gedachte over “Luierverhalen en luierperikelen, leuke anekdotes”

  1. Geweldig, die kleine momenten zullen je altijd bij blijven. Onze kinderen zijn inmiddels allang uit de luiers maar met het zindelijk worden werd het matras ook regel matig nat. Als ik er nu nog aan terug denk ben ik erg blij dat ik toen zo’n matrasbeschermer heb gekocht van zorgmatras.com . Dit heeft me veel tijd en werk gescheeld. Inmiddels zijn mijn jongens al 15 en net zo groot als ik. Wat gaat de tijd toch snel…………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven