Luistersprookjes om even te ontspannen en tot rust te komen

Hoe vaak lees jij de kids voor? Hangen ze bij jou ook dagelijks aan je lippen? De meeste kindjes vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. En het is trouwens nog goed voor hun ontwikkeling ook! Daarover later meer. Dit is namelijk eigenlijk geen blog over voorlezen of leren lezen …maar over luistersprookjes luisteren.

Luistersprookjes zijn een optie die je hebt op de drukke avonden waarin een verhaaltje er niet meer in zit, of als je zelf altijd in slaap valt tijdens het lezen. Ga dan bijvoorbeeld voor een luisterboek. Heb je zelf even je handen vrij, en de kids hoeven hun verhaaltje voor het slapengaan niet te missen. De luistersprookjes van Snoezebol worden zó mooi verteld dat het net zo leuk is als wanneer papa of mama voorlezen!

luistersprookjes
Stockfoto van kindje in bed met koptelefoon op door Leonid and Anna Dedukh

Luistersprookjes luisteren en niet alleen voorlezen

Je kinderen voorlezen, is dat bij jullie ook een heuse traditie? Lekker met z’n allen in een onesie onder de warme dekens. Kinderen én ouders vinden het vaak heel gezellig. Maar het is nog nuttig ook! Voorlezen is natuurlijk goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Maar ook hun fantasie en inlevingsvermogen gaan er door vooruit. En, ook mooi meegenomen: ze worden er vaak ook lekker slaperig van.

Voor het slapengaan voorlezen is dus eigenlijk ideaal. Maar er zijn ook avonden dat het er even bij inschiet. En op die momenten kan je dan anno tegenwoordig natuurlijk gewoon voor een oplossing zoals de luistersprookjes gaan. Hebben jouw kinderen al luisterboeken in huis?

Lekker luisteren: Luistersprookjes van Snoezebol

Heeft mama weer eens geen zin om voor te lezen? Heeft papa geen tijd? En zijn de letters van je lievelingsboek te klein voor opa en oma? Geen nood! Voor kindjes die van voorlezen nooit genoeg krijgen zijn er hele leuke luistersprookjes. Ook een hoogsensitief kind kan heel veel baat hebben bij even ontspannen met een luistersprookje. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan, of als ze thuis komen van school. Ken jij Snoezebol al?

52 Weken per jaar kan jij met Snoezebol samen op avontuur. In een heuse sprookjeswereld, waar van alles te beleven en ontdekken valt! Iedere week een nieuw sprookje dat je zo vaak kan luisteren als je maar wil! Kan je kleine spruit niet slapen? Dan zet je dat lieve sprookje gewoon nog een keertje aan.

Hoe werken de luistersprookjes?

Heb je interesse in de luistersprookjes van Snoezebol? Dan kan je op hun website een abonnement afsluiten. Je ontvangt dan iedere week, digitaal, een luistersprookje. Dat kan je kind zo vaak luisteren als hij of zij wil. De sprookjes die je hebt ontvangen komen in je bibliotheek. Van daaruit kan je ze downloaden, zodat je ze ook zonder internet kan beluisteren. Handig, want zo kunnen ze ook in de auto geluisterd worden, voor als je de Snelweg Sprookjes even zat bent. Dat levert in een jaar wel héél veel voorleesplezier op!

Het abonnement, bestaande uit 52 luistersprookjes, kost €29,90 en je kan de Snoezebol sprookjes hier vinden.

Luistersprookjes abonnement winnen?

Wil jij kans maken op een abonnement van Snoezebol en een jaar lang mooie luistersprookjes in je inbox? Laat ons dan in een reactie onder dit blog weten wie je wilt verrassen met de sprookjes, en wat het lievelingssprookje van de kleine prins of prinses is. En wie weet win jij een van de 2 abonnementen op luistersprookjes!

25 gedachten over “Luistersprookjes om even te ontspannen en tot rust te komen”

 1. Het lievelingssprookje van mijn oppaskindje is Roodkapje; ik kan niet eens meer bijhouden hoe vaak ik het hem al heb voorgelezen!

 2. Heel graag voor mijn meervoudig complex gehandicapte pleegzusje. Ze is dol op luisterverhalen en dan vooral op hoorspel. Het leukste vindt ze tot nu toe belle en het beest.

 3. jaaaaaaaa mijn dochter Zoë van 5 jaar die sinds het thema in de kleuterklas sprookjes is, helemaal gek van sprookjes is en ze er geen genoeg van krijgen. Dit zou echt een uitkomst zijn voor papa en mama en een meisje die nog niet zelf sprookjes kan lezen heel blij maken!

 4. super leuk voor mn dochtertje! Ze vindt roodkapje leuk vanwege het liedje 🙂 en assepoester omdat het zon lief verhaaltje is

 5. Super leuk voor mijn dochter Macey 🙂 Ze is helemaal fan van doornroosje. Maak heel graag kans op deze leuke prijs

 6. Wat leuk! Ik heb 4 kinderen. De oudste is oud genoeg om zelf te te lezen, de jongste is nog te jong. Mijn middelste 2 (4 en 6 jaar) zijn echter gek op boeken en die gaan echt niet naar bed zonder voorgelezen te worden :-).Een luistersprookjes abonnement zouden ze helemaal fantastisch vinden. Vind ik zelf ook een veel betere vrijetijdsbesteding dan op de iPad o.i.d. En ik zie het ook helemaal voor me in de auto. Ze zijn beiden wagenziek en vooral als ze iets doen in de auto (tekenen of filmpje kijken). Dat is dus niet zo handig, zeker niet omdat we in april naar Italië op vakantie gaan met de auto. Wat zou het top zijn als ze tijdens deze lange rit al hun lievelingssprookjes kunnen luisteren. Ik doe graag mee!

 7. Ons dochtertje begint nu net sprookjes te ontdekken, dus nog geen favorieten. Deze luustersprookjes zijn meer dan welkom

 8. Avatar foto
  Sebastiaan Troost

  Allereerst wil ik jullie complimenteren voor jullie onuitputtelijke energie die jullie overbrengen met jullie vakkundigheid.jullie mooie eigentijdse spulletjes en jullie goedlachse inzet!
  Jullie overtuigen mij en laten mijn voelsprieten kriebelen om jullie te waarderen.te liken.te delen. Het van de daken af te schreeuwen jullie in de hele buurt laten weten wie jullie zijn en wat voor spulletjes jullie verkopen of met deze actie een mooie like&deel actie op touw te zetten.
  Onze duimen gaan tegen elkaar en hopen maar!

  Renate R C Van Zijp Troost doe je ook mee?

 9. Dit zou wel eens wat kunnen zijn voor mijn dochter, ze vraagt zo vaak of we willen voorlezen. De wolf en de zeven geitjes is favoriet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven