Luxe camping aan de Middellandse Zee, tips voor Fréjus, Cannes en Saint Tropez

Jaren aan een stuk zijn wij in de zomer aan de Middellandse Zee te vinden geweest in de buurt van Fréjus. Van kamperen in een tentje op een heuvelachtige camping tot aan een luxe camping aan de Côte d’Azur. Over deze laatste luxe camping en de omgeving van Fréjus, Cannes en Saint Tropez ga ik je in dit artikel wat meer vertellen. Hou jij van een camping, maar ben je tegelijkertijd ook op zoek naar luxe? Dan is deze vorm van kamperen écht iets voor jou.

luxe camping

Luxe camping aan de Middellandse Zee

Uiteraard is de luxe camping Domaine du Colombier van Yelloh! Village waar wij geweest zijn niet de enige luxe camping aan de Middellandse Zee waar het goed toeven is, vandaar dat ik je ook wat meer inspiratie over de omgeving ga geven. Wie weet zie jij jezelf en je gezin aankomende zomer wel aan de Côte d’Azur zitten. Bij deze luxe camping, of een andere camping aan de Middellandse Zee… wat jij wilt!

Luxe familiecampings next level

Het is maar wat je zoekt in een luxe camping natuurlijk, maar steeds meer mensen willen tijdens hun vakantie ook echt de mogelijkheid hebben om zich even ’terug te trekken’ en zich te wentelen in luxe. Dus niet alleen een fijne familiecamping voor de kinderen, maar ook voor de ouders. In dat geval volstaat alleen een hele mooie glamping accommodatie met zwembad en dergelijke niet helemaal. Nee, dan ga je op zoek naar een next level camping.

luxe camping met wellness

Een luxe camping waar bijvoorbeeld ook een spa en wellness gedeelte is. Voor de ouders, niet voor de kinderen. Op dit soort luxe campings is het wellness deel vaak alleen toegankelijk voor volwassenen. Om ook een stukje rust te creëren. Het is misschien even wennen om tijdens je vakantie ook echt tijd voor jezelf te nemen, maar het is ook jouw vakantie toch?

Vind je het lastig om tijd voor jezelf te claimen tijdens een familievakantie, dan kan je er ook voor kiezen om op zo’n luxe camping te gaan voor een accommodatie mét jaccuzzi bijvoorbeeld.

Onze vakantie op deze luxe camping aan de Middellandse Zee

Dat er ook accommodaties te huur waren op deze luxe camping mét jaccuzzi, daar kwam ik zelf pas achter toen we op deze camping in Fréjus aankwamen en op verkenningstocht gingen. Maar dat mocht de pret niet drukken 😉 .

luxe camping zwembad

Het wellnessgedeelte op de Yelloh! Village camping was fantastisch maar ook het zwembad zelf mag er zijn. Buiten dat kan je op deze camping heel veel meer dan alleen jezelf wentelen in luxe en weelde.

duiken op luxe camping

Zo kreeg Luc bijvoorbeeld zijn eerste duikles die hij fantastisch vond en ging Lotte uiteraard ponyrijden.

ponyrijden du colombier

Wat is er te doen in de omgeving van Fréjus aan de Middellandse Zee

Wil je je vakantie volledig in stijl houden met de luxe camping waar je verblijft? Dan zijn er een aantal hotspots waar je naartoe kan om je te vergapen aan luxe, weelde én extravagantie.

boot naar saint tropez

Saint Tropez aan de Middellandse Zee

In het begin dacht ik dat Saint Tropez een eiland was in de Middellandse Zee. Ik werd door manlief op het verkeerde been gezet, omdat hij ons meenam op de boot om vanuit Saint Raphaël naar Saint Tropez te varen.

Achteraf blijkt dat je er ook prima gewoon met de auto kan komen, ongeveer een uur rijden vanaf een luxe camping aan de Côte d’Azur. Maarrrrr, met de boot is wel een aanrader! Het is een heerlijke trip over het water en je komt gelijk aan op ’the place to be’ in Saint Tropez. De haven.

boulevard saint tropez

In de haven kan je je vergapen aan de grote jachten die hier liggen. Wil je graag een tijdje je ogen uitkijken? Ga dan op het terras zitten aan de boulevard. Bestel een heerlijke ‘Piscine’ en waan jezelf in het land van de rijken. Met een vol glas wijn in de hand zit je tegenover de grootste jachten die hier in saint Tropez aanleggen om bekeken te worden. Je hoeft je dus niet te schamen als je je ogen uitkijkt.

Let wel op… hoe meer Piscines je drinkt, des te hoger je rekening zal zijn als je weer met de veerboot naar je luxe camping in Fréjus teruggaat. Eén flink wijntje op dit terras, daar betaal je namelijk zo € 10,00 voor.

oude centrum saint tropez

Vergeet als je in Saint Tropez bent niet om ook het oude centrum van Saint Tropez te bekijken. Zoveel schattige kleine straatjes om doorheen te slenteren maken je dag daar helemaal compleet.

jachten in cannes

Cannes; jachten en bijzondere auto’s spotten

Groot, groter, grootst. Dat is wat telt in Cannes. Of duur, duurder, duurst. Dat ook 😉 . Dacht je dat je je ogen uit kon kijken in Saint Tropez? Maak dan je borst maar nat voor Cannes. Ongeveer drie kwartier rijden van onze luxe camping in Fréjus zijn de jachten in deze haven zo mogelijk nog groter. Wij zagen er zelfs een jacht waar een helikopter op stond (check hierboven)!

dure auto cannes

Naast de enorm luxe boten die je hier vindt, zijn de bijzondere auto’s hier ook niet op één hand te tellen. De grote weg die hier langs de boulevard de la Croisette loopt is de plek waar je moet zijn als je deze auto’s wilt spotten.

auto spotten in Cannes

Met aan de ene zijde het strand en de haven, en aan de andere zijde de meeste luxe en dure hotels die je in Cannes kan vinden rijden de Lamborghinis en dergelijke af en aan. Of ze staan geparkeerd. Zelfs al heb je niets met auto’s dan nog is dit spectaculair!

Palais des Festival, handafdrukken

De twee kilometer lange La Croisette loopt vanaf het Palais des Festivals langs de zandstranden naar de jachthaven. Een must see als je in Cannes bent. Ben je daarnaast bij het Palais des Festivals -waar jaarlijks het beroemde filmfestival plaatsvindt in Cannes- loop dan met je kinderen langs alle handen die je hier van beroemde mensen in het trottoir vindt. Je komt hierdoor op de leukste gesprekken samen!

port grimaud

Port Grimaud

Wil je na al het spotten van die jachten zelf ook eens achter het stuur van een bootje? Dan kan ik een tripje naar port Grimaud heel erg aanbevelen.

fluisterbootje port grimaud

Het is vanaf je luxe camping in Fréjus ongeveer 50 minuten rijden om in het idyllische Grimaud terecht te komen. Port Grimaud heeft een fantastische uitstraling en het mooiste wat je hier kan doen is een fluisterbootje huren en door het stadje zelf heen varen. Het voelt een beetje á la Venetië, maar dan beter.

port grimaud bootje huren

Uiteraard geef je dan ook de kinderen de kans om even achter het stuur plaats te nemen. Zoek een mooie dag uit om een boottochtje te maken. Hoe winderiger het is, hoe kleiner de route is die je met zo’n fluisterbootje af mag leggen. Het liefst kies je dus een windstille dag!

boulevard frejus

Fréjus

Ook aan de boulevard in Fréjus zelf is het goed toeven hoor. Een gezellig stadje waar je s’avonds nog lekker langs het strand kan slenteren bijvoorbeeld. Of een van je kinderen zich uit kan leven op de trampoline, altijd een feestje!

Overdag kan je hier uitstekend een dagje op het strand hangen als dat is wat jij graag in je vakantie doet. Voor de kinderen is dat geen vraag natuurlijk. Vanuit onze luxe camping is het ongeveer 4 kilometer naar het strand. Heel goed te doen dus.

strand frejus

Afijn, dit is hoe wij de vakantie op de luxe camping van Yelloh! Village -en alles eromheen- hebben ervaren. Een klein feestje.

Wil je weten waar deze luxe camping zich bevindt en waar de hotspots liggen ten opzichte van Fréjus? Check onderstaande kaart maar even.

2 gedachten over “Luxe camping aan de Middellandse Zee, tips voor Fréjus, Cannes en Saint Tropez”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven