Luxe reizen of niet? Ik heb me erin verloren in Portugal

Ik kan me in beide manieren van vakantie houden wel vinden. Luxe reizen zijn heerlijk om jezelf te wentelen in verwennerij. En als het kan, waarom dan niet? Omdat een ander vind dat het niet nodig is? Wat een onzin! Jij bepaalt toch zeker zelf wel waar je je geld aan uitgeeft? Dat luxe vakanties met luxe huizen en nog luxere hotelkamers geld kosten, dat hoeft niemand je te vertellen, maar misschien is dat nu juist wel jouw ultieme ontspanning.

En als dan ook je kinderen daar vinden wat ze zoeken, dan kan dat zomaar jouw ideale vakantie zijn. Daar komt nog eens bij dat een verre reis ook heel duur kan zijn terwijl je boven een gat in de grond je spreekwoordelijke ‘ei’ kwijt moet… tja, ieder zijn ding zeg maar 😉 .

luxe reizen met vliegtuig

De afgelopen dagen heb ik me weer eens mogen onderdompelen in het luxe reizen. Het enige nadeel wat ik me heb kunnen bedenken zijn de tijden van vertrek en aankomst geweest 😉 . Om 3 uur ’s nachts mijn bed uit om te gaan vliegen is niet echt top, maar vooruit, de rest heeft alles weer glad getrokken.

Verwennerij tijdens mijn perstrip

Van een flesje water in het busje wat je van het vliegveld haalt tot een dame die me welterusten komt wensen s’avonds voor ik ga slapen met een lief vijgenbloempje om mijn laatste lekkere trek te stillen (alsof die nog aanwezig is na alle overheerlijke lunches en diners waar je je smaakpapillen dagelijks aan bloot stelt). Jullie hadden ongetwijfeld al gelezen over mijn perstrip naar Portugal om daar alle vier de accommodaties van Martinhal te bekijken.

luxe reizen en oesters eten

En als je het nog niet gelezen had, dan heb je vast wel de nodige cocktails en extravagante garnalen en oesters gezien die ik nonchalant als Instagram kiekje heb gepost. Om ze vervolgens met galante gebaren naar binnen te werken en dat viel niet tegen voor een eerste keer oesters eten.

Eerlijk waar, mijn Instagram feed is nog nooit zoooooo prachtig geweest! Een beetje botox en wat kilootjes minder op de selfies en je had waarschijnlijk gedacht dat je op de feed van een of andere hotshot terecht was gekomen. Beetje jammer dat mijn volgersaantallen je dan weer met beide benen op de grond zetten, maar vooruit.

Luxe reizen met Martinhal in de breedste zin van het woord

Afijn, luxe reizen en luxe accommodaties, daar hadden we het over, of in ieder geval… daar had ik het over 😉 . By far het meest luxe wat ik nu toe heb meegemaakt, zo kan ik de lokaties van Martinhal wel noemen. Van Martinhal Quinta Family Resort omringt door een 5-tal golfbanen tot Martinhal Sagres Beach Family Resort hotel met haar op zee uitkijkende hotelkamers en restaurant. Niets is daar te gek. De luxe overspoelt je (en uiteraard werkt het weer ook een beetje mee).

Toch is het niet zo dat je er jezelf niet op je gemak zou voelen, of dat je het gevoel hebt dat je kinderen moet sssss-sjen, als je begrijpt wat ik bedoel 😉 . De resorts zijn ruim genoeg om ‘je ding te doen’ en om ook kinderen hun gang te laten gaan.  Al is het wel zo dat bijvoorbeeld de zwembaden hier niet voorzien zijn van enorme glijbanen die je op bepaalde campings wel eens kan zien. Wat mij betreft een plus, maar dan weet jij dat ook vast!

kidsclub luxe reizen

Wil je een keer wat me-time? Dan kan je terecht in de spa’s, meedoen met de yogalessen of activiteiten in de buurt doen. Oppas nodig? Geen probleem! De kidsclubs zijn er voor alle leeftijden en de begeleiding voor jongere kinderen is volop aanwezig.

blue room luxe reizen kids

Luxe reizen, zonder kakkineus te zijn

Zonder dat het kakkineus wordt en daar word ik persoonlijk dan wel weer heel blij van. Want ‘koue kak’ zoals wij Brabanders het ook wel kunnen noemen, dat is niets voor mij. Het tegenovergestelde is echter waar. De klantvriendelijkheid omarmt je als een warm bad. Er loopt geen enkeling rond in de bediening die een opgesmukte glimlach heeft. Het is puur, het is echt en het is genieten. Intens genieten.

Martinhal Quinta Family Resort

Alleen al de eerste aanblik van het zwembad waar we direct vanaf het vliegveld gedropt worden om ‘even bij te komen’ met een lekkere cappuccino is fantastisch. Luxe kan natuurlijk ook to much worden, als blijkt dat we met een golfkarretje naar onze villa in Martinhal Quinta gebracht worden die 50 meter verder ligt 😉 . Maar dat wisten we pas toen we uitstapten, haha.

luxe reizen zwembaden

We slapen hier in een villa met 4 slaapkamers en ieder een eigen badkamer (over luxe reizen gesproken), waarbij iedere villa ook nog eens een eigen zwembad in de tuin heeft!

luxe reizen en luxe villa

Martinhal Sagres Beach Family Resort

Het Sagres Beach Resort heeft voor mij de grootste aantrekkingskracht. Alhoewel het daar wel wat winderig kan zijn kan er maar weinig op tegen het uitzicht van dit resort en ik hou van het strand…

luxe reizen, uitzicht Sagres

Na bezichtigingen en een fietstocht (waarover later meer 😉 ) ook even lekker met de voetjes in het zand!

luxe reizen strand

Martinhal Cascais Family Hotel

Bij binnenkomst in dit hotel steeg er een algemeen ‘WOW’ uit al onze monden tegelijk. Je snapt ongetwijfeld wat ik bedoel als je deze foto’s ziet. Hieronder het uitzicht vanuit de centrale hal van het voormalige business hotel Martinhal Cascais.

luxe reizen, Martinhal Cascais

En wat denk je van mijn hotelkamer? Vanuit het slaapkamerdeel kijk je zo in de badkamer en andersom 😉 . WAAAHHH!

luxe reizen cascais hotelkamer

Aan zwembaden hier ook geen gebrek. Dit resort telt er drie! Een verwarmd zwembad bijvoorbeeld bij de villa’s in de buurt en een prachtig aangelegd zwembad bij het wellness deel.

luxe reizen wellness deel

Of je vertoefd aan het heerlijke grote zwembad … waar ook de kindjes hun hart ophalen.

luxe reizen zwembad cascais

Nou, pfff, je ziet wel dat het hard werken was deze trip 😉 .

Martinhal Chiado Family Suites

De nieuwste aanwinst van Martinhal is nog in volle ontwikkeling. Ik heb één foto kunnen schieten in een suite die al op orde was en uiteraard de voorkant van Martinhal Chiado, de rest volgt later. We hebben de laatste dag in ieder geval Lissabon verkend, waar dit hotel met family suites midden in het centrum te vinden is. Een fantastische stad die ik zelf nog graag een keer met de kinderen voor een citytrip ga verkennen. Loved it! Nu Porto nog!

luxe reizen citytrip

Nu snap ik inmiddels dat je denkt ‘WTF?’ heeft ze alleen maar resorts en hotels bekeken en kiekjes geschoten van zwembaden en dergelijke? Nee hoor! Maar ook al zijn we er ‘maar’ 5 dagen geweest… het is way to much om in één blog allemaal te laten zien. In de volgende blog dus het actieve deel 😉 .

Voor nu moet ik nog maar zien dat ik de kilo’s er weer af krijg want van al dit harde werken en al die uitgebreide lunches (met wijn!) zijn spontaan mijn rondingen nog wat ronder geworden! Dat wordt weer trainen met mijn 5 minute shaper 😉 .

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven