Heerlijk vertoeven in een vakantiehuisje in Zeeland; check deze tips!

Sta jij te popelen om deze zomer weer lekker op vakantie te gaan? Zeker binnen Nederland lijken alle signalen te wijzen naar een fijne ‘open’ vakantie waarbij we weer even kunnen vergeten hoe het afgelopen jaar geweest is! Wij zijn afgelopen meivakantie nog een weekje naar Breskens geweest, in een – voor ons- luxe vakantiehuis in Zeeland.

En wat hebben we genoten. Het weer was redelijk goed, de zon scheen heel regelmatig en de frisse zeelucht zorgt voor nieuwe energie. Het was overigens niet onze eerste overnachting in Zeeland hoor.

Op een of andere manier heeft deze provincie een enorme aantrekkingskracht op ons.

Dus mocht je deze vakantie nog niets geboekt hebben, ga dan eens kijken of je in Zeeland nog ergens terecht kan.

Boek bijvoorbeeld een fijn last minute vakantiehuisje in Zeeland om net als ons weer energie op te doen. Je hebt in Zeeland echt heel veel mogelijkheden tot leuke uitstapjes, fijne steden om te winkelen, lekker eten én zon, zee en strand op een presenteerblaadje in de zomer!

Stockfoto van strandhuisjes in Vlissingen door Ovchar Anastasya, wat mij betreft ook super luxe, zo op het strand!

Luxe vakantiehuis Zeeland; ga er met je gezin lekker op uit

Afgelopen keer zaten we zoals gezegd in Breskens met ons gezin (in het luxe vakantiehuis van ‘opa Peter’) en hebben we vooral veel gefietst. En denk je dat je puber of tiener daar geen zin in heeft? Think again!

Ook wij dachten dat het lastig zou zijn om ze over te halen. Maar met een lekker drankje of een zalige lunch op het terras in het vooruitzicht waren ze niet zo moeilijk te motiveren. Gewoon bijtijds even stoppen voor wat versnaperingen is de truc.

Het mooiste van onze vakantie in ons luxe vakantiehuis zijn de gesprekken die we al fietsend door Zeeland hebben gehad.

Als je thuis bent dan gaat iedereen zo zijn eigen gangetje en wordt er (begrijpelijk) best veel naar de mobiel gegrepen. Maar op de fiets kan dat niet.

Voor ons was het een soort verplichte family-time die heel erg welkom was. Na een paar dagen weer echt met elkaar praten (en niet alleen over school en huiswerk en dergelijke) hebben we weer begrip gekregen voor elkaar.

Soms moet je daar gewoon even voor weg zijn, herken je dat?

fietsen in Zeeland

Fietsen in Zeeland

Er zijn verschillende mooie fietsroutes in Zeeland. Met kronkelige dijken, dorpjes vol kleine schattige huisjes en prachtige natuurgebieden met broedvogels is er voor ieder wat wils.

Wij zijn vanuit Breskens naar Groede gefietst om daar een kijkje te nemen bij het Bunkerpark Groede Podium en in het oude stadscentrum.

Bunkerpark Groede

Wist je dat Groede als een van de mooiste dorpjes van Nederland gezien wordt? Een echt pareltje! Na bij verschillende strandtenten ‘nee’ te horen hebben gekregen met betrekking tot een plekje op het terras hebben we heerlijk bij de Drie Koningen in Groede geluncht.

Daar kan een lunch in een luxe vakantiehuis in Zeeland niet tegenop!

terras Drie Koningen Groede

Andere fietsroutes die leuk zijn om te ontdekken zijn:

  • De Bruggenroute in Kortgene
  • Kanaalroutes in Middelburg
  • Deltaroute op de Deltawerken in Renesse

Uitjes in Zeeland

Heb je een vakantiehuis in Zeeland geboekt en heb je ook nog de luxe om de nodige uitjes in te plannen, dan kan je bijvoorbeeld naar Deltapark Neeltje Jans (heel tof), het Watersnood Museum in Ouwerkerk (check ons blog over Schouwen-Duiveland) of de vuurtoren in West Kapelle waar je een prachtig uitzicht hebt over Walcheren.

Zorg er wel voor dat je bij het boeken van je last minute vakantie in Nederland er rekening mee houdt waar je precies in Zeeland boekt en wat voor uitjes daar in de buurt zijn.

Hier vind je bijvoorbeeld een uitgebreid overzicht van speeltuinen in Zeeland.

Zo kan je bijvoorbeeld vanuit Breskens echt wel wat leuke dingen in Nederland doen, maar eigenlijk is deze kant van Zeeland meer op België gericht.

Je kan natuurlijk wel met het pontje over naar Vlissingen, maar als je met de auto richting Vlissingen wilt, of naar Domburg bijvoorbeeld, dan moet je hier een dik uur voor uittrekken. Je moet namelijk weer helemaal ’terug’ door de tunnel.

Wat dat betreft was ons luxe vakantiehuis in Zeeland niet helemaal gunstig gelegen. Maar als je je beperkt tot uitjes in Zeeuws Vlaanderen dan valt het wel mee. En als je voor een heerlijke zon- en strandvakantie gaat dan maakt het al helemaal niet uit op welke plek in Zeeland je je luxe vakantiehuis boekt.

Als het maar aan de kust is!

strand Domburg

Ben jij van plan om in Nederland te blijven en heb je al geboekt? Of ga je nog voor een last minute kijken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven