De kids in de gaten houden en gepiep uit het washok; manlief en zijn gadgets

Ik hoor je al denken, wat heeft ze nu weer? Dat dacht ik ook toen ik een oorverdovend gepiep hoorde vanuit het washok. Wat nu weer?! In de afgelopen maanden hebben we de wasmachine én de wasdroger moeten vervangen, dus je snapt mijn gedachte vast wel. Dit keer kwam dat enorme gepiep echter niet van deze machines, maar van de W1. Daar kwam ik alleen wel pas achter nadat ik op mijn knieën door het washok ging. De W1? Yep, een nieuwe gadget van manlief, net als de Lyric T6R. Tolt het al in je hoofd? Ik vertel je hoe het allemaal zit, misschien dat jij er wel wat lol van hebt 😉 .

Een man met een gadget fetisj

Ik mag dan een schoenen fetisj hebben, de man hier in huis heeft ook een heuse fetisj. Alle gadgets worden hier met open armen ontvangen. Er wordt mee gespeeld. En ze worden gekoesterd. En dat alles gaat volledig langs mij heen. Zo ook met de Lyrics T6R van Honeywell. Een nieuw speledingetje van manlief. Een heel pakket overigens, want de Lyric apparatuur die wij tegenwoordig in huis hebben en aan een uitgebreide test hebben onderworpen bestaat uit de Lyric T6R Smart Thermostaat, een Lyric C1 Wi_FI security camera en een Lyric W1 WI-FI water leak and freeze detector.

En die laatste die jammerde onlangs alles bij elkaar. In het washok.

Maar ik zal je eerst even vertellen wat de apparatuur allemaal doet. Of in ieder geval zou moeten doen. De thermostaat moet de temperatuur hier in huis regelen, dat snap je ongetwijfeld. Het gave van dit ding is dat je ook op afstand de boel kan regelen. Past volledig in de gadget liefde die manlief voelt, dat snap je. Daarnaast hebben we een security camera die ons huis in de gaten houdt. En alles opneemt, ook dat nog. Super handig voor als je op vakantie bent (we hebben hem uitgebreid getest toen we op Ibiza zaten), maar ook fijn als je zelf weg bent en je kinderen thuis zijn 😉 . #bigbrother

De laatste (de water leak and freeze detector), die kan je gebruiken op een plek waar je eventuele lekkages wilt signaleren. Of bevriezingen. Het washok is daar een uitstekende plek voor hebben we inmiddels gemerkt.

lyric T6R thermostaat

De Man in huis met de Lyric T6R

Tja. En dan heb je niet alleen een nieuwe thermostaat, maar dan moet deze ook nog aangesloten worden. En je weet hoe mannen met een handleiding omgaan toch? Dat kunnen we in één woord samenvatten. NIET. Die handleidingen die worden alleen voor vrouwen geschreven, want een man doet er niets mee. Mijn man stopt de handleiding per direct in een hoesje om te bewaren (zo georganiseerd is hij dan wel weer), maar leest er geen letter in! Nee, hij gaat direct aan de slag om vervolgens te constateren dat hij nog wat vragen heeft… en die legt hij dan bij mij neer. Herken je dat?

Installeren van de Lyric T6R

Het toeval wil dat de monteur van onze cv ketel (al een beestje van 18 jaar oud) de boel kwam controleren. Aangezien de Man geen antwoorden van mij kreeg op zijn vragen, stelde hij me voor dat ik de vragen bij de monteur neer zou leggen. Ik was immers thuis toen deze langs kwam.

Onnozel als ik ben doe ik dat. Wat blijkt? De ontvanger van de Lyric T6R thermostaat moet aangesloten worden in de ketel zelf. Draadje zus moet daar en draadje zo moet daar. Huhuh?! Onze monteur is niet van gisteren. Hij kent de Lyric thermostaat nog niet precies, maar googled gewoon even voor een installatiefilmpje. Tja… dat had de Man hier in huis uiteraard ook gewoon kunnen doen! Voor de geïnteresseerden die ook te lui zijn om de handleiding door te lezen… onderstaande filmpje legt je exact uit hoe je dit aanpakt.

Review Honeywell thermostaat Lyric T6R

Afijn, toen de bedrading eenmaal aangesloten was kwam het leuke werk voor Frank. Het pielen met de app op je telefoon. Daar gaat hij van glimmen 😉 . Zeker als hij snel klaar is, en dat was hij. Binnen een wip had hij de thermostaat ingericht zoals het voor ons gezinsleven goed past. En waar hij dan vooral blij van wordt is dat je ook op afstand de temperatuur in huis kan regelen omdat deze draadloze thermostaat via WI-FI bestuurd kan worden.

Je koopt de Lyric T6R  oa. bij Bol.com

En ik? Ik ben blij met het design uiterlijk van deze knapperd en druk gewoon op de + als ik het een beetje koud vind binnen. Dat gaat altijd nog sneller dan de app opstarten, haha.

Geofencing of klokthermostaat

Prachtig aan deze thermostaat is dat hij met Geofencing werkt. Want ik roep dan wel heel hard dat Frank hier de gadgetfreak is, maar ik vind dit soort snufjes zelf ook altijd erg leuk. En daar is Geofencing een mooi voorbeeld van. Hoe mooi is het dat zo’n apparaat zo slim is dat hij – op basis van de plek waar jij je bevindt- bepaalt of dat de thermostaat al aan moet slaan. In een cirkel rondom je huis signaleert hij dat je in de buurt bent en dat het tijd wordt om te gaan verwarmen, zodat je in een lekker warm huis thuiskomt.

Dat valt met een klokthermostaat natuurlijk ook te regelen, maar als je dan onverwachts op een ander tijdstip thuiskomt dan werkt dat niet natuurlijk. Met Geofencing wel. Mooie manier om te besparen op je energie dus. Voor ons is deze functie niet van belang, want ik ben meestal thuis dus hier brand de verwarming dan sowieso als het kouder is.

Lyric Honeywell app

lees ook: Besparen op energieverbruik, 5 tips

Review Lyric W1 WI-FI water leak and freeze detector

Met dank aan dit apparaatje weten we inmiddels dus dat we een lek in ons washok hebben. Heel vervelend natuurlijk, maar wel fijn om bijtijds achter te komen. Behalve dan dat ik me kapot schrok van het gepiep 😉 . Maar werken doet het, dat is zeker. In principe plaats je het kastje op een plek waar je zaken wilt meten. De sensorkabel meet waterlekkage, relatieve vochtigheid en vorst. Bij ons hangt het kastje dus in het washok.

De lekkage blijkt een probleem met de afvoer van de cv ketel te zijn en omdat mijn lieve hubbie zo graag met zijn gadgets peelt heeft hij nog niet echt de tijd gehad om hier goed naar te kijken. Een opvangbak onder de afvoer zorgt er nu dus voor dat ik geen continu gepiep aan mij oren heb.

Grappig detail. Als ik een was gedraaid heb en de was op hang in de ruimte naast het washok… dan krijgen we standaard een melding in onze mail dat de luchtvochtigheid erg hoog is 😉 . En een paar uur later de melding dat het probleem weer is opgelost. Er wordt dus goed gemeten.

Je koopt de Lyric W1 lekkage en vorst detector  oa. bij Bol.com

Lyric C1 security camera

Lyric C1 WI-FI Security Camera

Deze camera hebben we als eerste aangesloten, nog voordat we op vakantie gingen. Hij geeft een prachtig beeld (zie hierboven) en neemt ook geluiden waar. Een prettig gevoel als je van huis bent maar toch je huis een beetje in de gaten kan houden. Je kan de gevoeligheid zelf afstemmen (bij ons slaat hij dus niet zomaar aan door de hond), live de situatie bekijken maar ook opgenomen beeldden bewaren en terugzien. Geluids- en bewegingsmeldingen komen binnen via je mail en deze camera herkent daarnaast ook rook- en koolmonoxide alarmen. Verder zit ook deze camera er mooi vormgegeven uit en is hij niet echt in het oog springend qua grootte, check hieronder maar.

Je koopt de Lyric C1 Security Camera oa. bij Bol.com

Bovenstaande apparatuur van Honeywell heb ik ontvangen om een review over te schrijven, mijn verhaal wordt daar uiteraard niet door beïnvloed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven