M line review; hoe zit het met mijn rugklachten?

Het is niet de eerste keer dat ik over bedden en matrassen schrijf. Ik durf mezelf dan ook stiekem al een klein beetje een ‘kenner’ te noemen. Uiteraard zeg ik ‘een klein beetje’ want ik ben zeker geen expert op het gebied van matrassen. Maar een review schrijven over het M line matras dat kan ik wel, want inmiddels slaap ik daar al 6 maanden op en ben ik een echte ervaringsexpert.

Ik vertel je dan ook graag meer over dit matrassen merk, welk model M line we hebben gekozen, waarom en hoe het bevalt.

M line matras op ons heerlijk fris opgemaakte bed

Lees hier meer informatie over de M line matrassen.

M line review; pas na een maand slapen voel je wat het met je doet

Ik vond het spannend. De eerste nacht op mijn nieuwe M line matras stapte ik vol verwachting in bed 😉 .

Na even liggen en draaien viel ik al direct in slaap om vervolgens pas in de ochtend weer wakker te worden. So far, so good. Het matras heeft de eerste nacht goed doorstaan. Want ik sliep lekker door.

Maar met één nachtje bedkraken kan je niet bepalen of dat een matras ook echt geschikt voor je is natuurlijk.

Gelukkig is daar de 100 dagen omruilgarantie die M line geeft waar we eventueel gebruik van kunnen maken als dat nodig mocht zijn.

Voor nu heb ik met deze M line review gewacht totdat ik zeker 50 dagen verder was. Eerst zeker weten hoe alle volgende nachten bevallen, vind je niet? Ik wil natuurlijk geen prinses-op-de-erwt-gevalletje worden.

Update januari 2023

100 dagen omruilgarantie? Welk genie heeft dat bedacht!

Ik weet niet welke fabrikant de slaapgarantie en omruilgarantie heeft bedacht maar ik ben diegene zeer dankbaar.

Een goed matras kost een lieve duit en er is niemand (maar dan ook echt niemand) die na het proefliggen in de winkel kan bepalen of een matras goed bevalt ja of nee. Dat is klets.

Ja, je kan voelen of je lekker ligt, dat wel. Maar zeg eens eerlijk? Lig jij niet altijd heerlijk die eerste 5 minuten? Ik kan er enorm van genieten om lekker in mijn bed te liggen.

Zeker met een net gewassen schoon dekbed erop. Zalig! Maar dat zegt niets over hoe je lichaam aanvoelt als je een hele nacht hebt doorgebracht op een matras.

Naar aanleiding van een winkelbezoekje kan je dan ook geen review schrijven van het M line matras, of welk ander matras dan ook. Maar wél na een kleine 50 dagen proefslapen.

Tel daar dan nog zomaar eens zoveel dagen bij op en je zit nog niet aan de omruilgarantie periode. Je kan dus echt maanden uitproberen of het door jouw uitgekozen matras goed bij je past.

En is de conclusie uiteindelijk dat er geen goede match is? Dan kan je onder bepaalde omstandigheden gebruik maken van de omruilgarantie.

Waarom kiezen voor een M line matras, is dat zo goed?

Natuurlijk zijn er meer goede matrassen. Dus waarom zou je dan kiezen voor een M line matras? Is een M line matras goed? Op die vragen kan ik je in deze review wel antwoord geven.

Alhoewel er uiteraard tussen de type matrassen van M line verschillen zitten durf ik wel te beweren dat overall gezien een M line matras een goed matras is. Sterker nog, hij komt heel goed uit de test van de beste matrassen van 2023.

Daarnaast kan ik dat zeggen uit eigen ervaring, maar ik heb me natuurlijk ook van te voren goed ingelezen over deze matrassen.

Zo heb ik veel reviews gelezen (onder andere bij de Consumentenbond, maar ook bij Beter Bed bijvoorbeeld) en die reviews van onafhankelijke kopers zijn erg positief over de M line matrassen.

De matrassen van M line zijn van de hoogste kwaliteit en het is dan ook niet voor niets dat zelfs beroepssporters graag op dit merk matras slapen. Want beter slapen is beter presteren.

Dankzij de combinatie van een innovatief visco-elastisch schuim met een laag koudschuim vormt een M line matras zich perfect naar je lichaam en geniet je altijd van een goede drukverdeling en ventilatie.

Omdat iedereen een andere voorkeur heeft op het gebied van ondersteuning, ventilatie, drukverdeling en hardheid zijn er allerlei type uitvoeringen in het M line matras en in de M line boxspring. Het is dus zaak dat je je daar goed in verdiept, maar de matrassenwijzer kan je daar al heel goed in helpen.

Wij zijn zelf ook in de winkel gaan proefliggen. Daar hebben ze van de slowmotion matrassen van M line een aantal type’s naast elkaar liggen zodat je de verschillen kan voelen in (met name) de ondersteuning en hardheid van een matras.

M line matras net geleverd, tijd voor een goede nachtrust!

Voordat je een matras gaat kopen…

Zoals gezegd is het wel van belang dat je de juiste keuze maakt als je een M line matras gaat kopen. Of je dat nu in de winkel doet, of online. In beide gevallen wil ik je adviseren om eerst een kort interview met jezelf te houden over je behoeftes en je slaapgedrag.

Ben je een rugslaper of een buik- of zijslaper? Heb je het snel warm of juist altijd koud? En hoe oud ben je? Zit de overgang er al aan te komen, of ben je daar nog ver van verwijderd? Slaap je nu op een hard matras en bevalt dat goed? Heb je rugklachten of word je bijvoorbeeld veel wakker ’s nachts op je huidige matras?

Allemaal vragen die belangrijk zijn om op een rijtje te zetten voordat je een nieuw matras gaat kopen. Of dat nu een M line matras is of een ander.

Hier vind je een M line matras verkooppunt met uitstekende service én geld terug garantie zonder dat het je een cent kost!

M line review matras

M line, de review en eindconclusie van mijn lichaam

Uiteindelijk hebben wij na het proefliggen én het doen van de matraswijzer gekozen voor de Cool Motion7.

Bij de matrassen van M line kan je overigens beiden voor een ander type matras kiezen als je wilt. In een tweepersoons bed kan je dus je eigen keuze maken qua matras en dat vind ik persoonlijk een heel groot voordeel.

Ieder lichaam heeft toch zijn eigen behoeftes nietwaar? Uiteindelijk hebben wij beiden de keuze gemaakt voor een Cool Motion 7 van M line, dus onze behoeftes blijken toch redelijk overeen te komen.

Met een tijk over de twee matrassen heen zorg je ervoor dat de twee matrassen aanvoelen als één matras. Wij hebben dus géén ‘gleufgevoel’ in het midden en zakken niet naar het midden toe. De tijk houdt beide matrassen heel stevig bij elkaar, maar kan ook losgehaald worden om eenvoudig te wassen. Ideaal dus.

Na zo ongeveer 50 dagen slapen op het M line matras kan ik wel concluderen dat ik er echt op vooruit ben gegaan vergeleken met ons oude matras. Het lijkt wel of ik in een goed hotel slaap!

Ik sta in de ochtend zonder rugpijn op en dat is een hele verlichting. Voorheen moest ik mijn bed uit ‘rollen’ omdat ik nu eenmaal altijd in de ochtend stijf en stram ben en last heb van mijn onderrug.

De Cool Motion 7 van M line zorgt ervoor dat mijn lichaam de juiste ondersteuning krijgt door de 7 zones pocketvering en daar ben ik erg blij mee.

Verder heeft het matras een uitstekende ventilatie waardoor ik eigenlijk nauwelijks meer lijk te transpireren. Ik voel er in ieder geval niets meer van.

Werd ik een paar maanden geleden nog regelmatig wakker met een natte rug, nu is dat allemaal verleden tijd. Ook de tijk van de Cool Motion draagt daar overigens nog een steentje aan bij. Deze is gemaakt van speciale microvezels die de lichaamswarmte opnemen.

Zo krijg ik het niet meer te warm in bed en word ik lekker fris en uitgerust wakker.

Ben je ook toe aan een nieuw matras? Doe hier de matraswijzer en kijk welk type het beste bij jou past.

Zo ziet ons matras er van binnen uit 😉

De slogan van M line

Sleep well, move better.

Deze slogan zegt eigenlijk alles. Aangezien ik geen rugpijn meer heb en mijn stramheid ook verdwenen is word ik in de ochtend uitgeruster wakker en kan ik gelijk makkelijker bewegen. Wat mij betreft is dit M line matras dan ook een perfecte keuze geweest.

1 gedachte over “M line review; hoe zit het met mijn rugklachten?”

  1. Hoi Joyce,
    Grappig ik heb zelf de MLine Cool Motion 8 mogen proberen samen met de MLine Iconic Legend 8. Voor mij is de Cool Motion 8 echt een top matras. Het comfort is enorm en bovendien kun je heerlijk draaien in de toplaag van traagschuim vanwege de koudschuim bollen. Ook totaal geen last van teveel warmteontwikkeling ondanks te traagschuim toplaag. De basis van de pocketveren zorgen bij mij op een verstelbare lattenbodem een prima combinatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven