Maaike de Haan, working mam van week 40

Hoi ik ben Maaike de Haan, ik ben 36 jaar jaar, gelukkig met mijn lieve man Dirk, 3 keer een baby gekregen van ruim 9 pond, ja ze zijn alle 3 gezond gestart oef…..nee zwanger zijn en bevallingen zijn niet mijn hobby!

Passies van mij:

 • Dirk (mijn lieve man)
 • Sake (2003, mijn zoon van 9 jaar, beelddenker)
 • Doutzen (2006, mijn dochter van 6 jaar, hoogsensitief)
 • Jort (2012, mijn baby van net een half jaar, vrolijkheid zelf)
 • Work Aholic (werk is mijn passie) www.dehaancoaching.net
 • Trompet
 • Sport
 • Wijn drinken met mijn lieve man
 • Op stap gaan wanneer de agenda dat toe laat

Ik heb mijn kinderen gevraagd wat voor moeder ik ben. Ik zei ‘mem’ mag een verhaaltje schrijven over ons leven en het leven van haar als werkende moeder. Nou zeiden ze jij bent gewoon onze Mem. Heerlijk. En wat ik ook vooral moest vertellen was dat ik de liefste Mem van de wereld ben. Waarom dan, vroeg ik? Gewoon, omdat jij zo lekker gek bent en dat je zelf ook nog een beetje kind bent. Nou is dat niet een compliment!

Hoe hebben wij het geregeld;

Mijn man werkt zo’n 36 uren per week. En ja ik ben eigen ondernemer al sinds 2005 die uren per week zijn niet te tellen. Ze zeggen wel eens een ondernemer ben je 24/7 en dat klopt. Maar wanneer ik bij mijn gezin wil zijn kan dat ook! We hebben een fantastische oppas aan huis via Nanny in het Noorden. Echt een aanrader, ja ze vouwt zelf mijn was op die schat!

We, mijn man en ik hebben over dag veel contact. Ja ik ben fan van Apple en BizzyBoard en alle andere zaken die het combineren van werk en gezin aangenaam maken. We lunchen regelmatig samen of gaan naar de sauna.  We hebben ons werk op elkaar afgestemd, zodat we om de beurt naar de activiteiten van onze kinderen kunnen gaan, zoals zwemmen, dansen, waterpolo en drummen.

Daarnaast hebben wij een fantastisch netwerk aan oppassen om ons heen geregeld. En wanneer wij alleen zijn met onze kinderen, zijn we er ook echt en laten we de boel de boel. Dus ja het is hier een gezellige chaos in huis. En dan is het een zoete inval met alle buurtkinderen. Soms lijkt het wel een VillaKakelbont. Zoals op de woensdagen, vrijdagen en in het weekend. Ook wij hebben moeten zoeken naar de ideale combinatie tussen werk en gezin…en weet je die vind je nooit. Het is van belang dat je flexibel blijft, er verandert altijd weer wat en wanneer je dat wilt inzien en samen met al je gezinsleden in contact blijft en naar elkaar luistert, krijg je hele fijne huisregels en een prettige sfeer in huis.

Energie & Balans

Waar haal ik mijn energie vandaan? Hoe hou ik het vol? Voor mij is het erg belangrijk dat ik sport naast het werk en het gezin. Derhalve zie je mij regelmatig joggen met mijn Ipod in de oren. Even letterlijk de frisse wind door mijn haren en niks anders dan muziek aan mijn hoofd. Ook zit ik iedere week me uit te leven op mijn trompet bij het harmonie orkest in Franeker. Verder vind ik het erg belangrijk om met de kinderen apart activiteiten te ondernemen. Zo hebben mijn zoon en ik zo nu en dan SAMAT dat staat voor SakeMaaikeTijd. Dan doen we iets leuks met z’n tweeën.

Een vraag die ik veel krijg is Hoe doe jij dat? Daarom heb ik inmiddels ook een nieuwsbrief zogenaamd Hoe doe ik dat….Met iedere maand tips over hoe je werk en gezin kan combineren. Wil jij nou meer weten en iedere maand tips van Hoe doe ik dat… geef je dan op via mijn website www.dehaancoaching.net

Mam at Work facts:

 • Afgestudeerd arbeidsdeskundige terwijl ik hoger zwanger was van mijn eerste zoon. Nadat ik aan de slag ging, ging het bedrijf reorganiseren en kreeg ik mijn ontslag. Na vele omzwervingen (zonder voldoening) heb ik uiteindelijk in 2005 besloten om als zelfstandige te starten (net zwanger van mijn dochter)
 • Kwaliteit gaat voor Kwantiteit in alles wat ik doe en waar mijn bedrijf voor staat
 • Afgestudeerd als Master Coach
 • Afgestudeerd als Mindfulkids trainer (zwanger van mijn zoontje Jort)
 • In 2010 mijn bedrijfsnaam veranderd van Twaspraak in De Haan Coaching en gaan richten op Kinderen en op Werkende Moeders
 • 2012 mijn bedrijf De Haan Coaching uitgebreid met 6 freelance coaches
 • functies die ik verricht op dit moment; eigenaar, trainer, coach, spreker, arbeidsdeskundige, initiator, schrijver…..
 • uren werken per week > 50 uren
 • overige uren zijn kwaliteitstijd voor ons zelf en voor ons gezin

Mijn grote passie is Kinderen & Werkende Moeders in hun talent/kracht zetten. Voor mezelf starten is het beste besluit ooit geweest! Mijn motto is altijd al geweest As `t net kin sa`t it moat, dan moat it mar sa`t it kin

Ook een keer als working mam in de spotlight? Lees hier hoe!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top