Maak je voeten zomerklaar en slipperproof met deze tips!

Voetverzorging werkende moedersHeerlijk, als het Hollandse zonnetje eindelijk begint door te komen. Al is het wel een bak werk. Je wintervacht moet er af. Net als misschien nog een paar kilo 😉 . Enne, wat dacht je van je voeten? Zijn die van jouw al slipperproof? Maak je voeten zomerklaar met onze tips… Zodat je die beentjes straks lekker omhoog kan leggen. Mijn melkflessen kunnen best wat vitamine-D gebruiken, hoe zit dat bij jou? 😉

In dit blog lees je tips om je voeten helemaal klaar te maken voor de zomer. Want dan wil je toch voeten die gezien mogen worden? Dus zet je Uggs maar in de kast, haal je teenslippers erbij en lees onderstaand stappenplan even door. Dan heb je in een voetomdraai verzorgde voeten! Maak je voeten zomerklaar, dan kan je daarna lekker van die heerlijke zonnestralen gaan genieten.

Lees ook: Natuurlijke zonnebrand; echt veilig smeren doe je met deze producten

Maak je voeten zomerklaar

Je benen kunnen in het algemeen wel wat verzorging gebruiken na die lange winter. Ze hebben weinig zon gezien, en dat straalt er van af 😉 . Maar onze voeten slaan we niet over, toch? Maak je voeten zomerklaar met het volgende stappenplan

Stappenplan voor slipperproof voeten

Maak je voeten zomerklaar; dat hoeft echt niet zo veel werk te kosten. Volg onderstaande stappen, en dan kunnen jouw voeten er weer even tegen! Herhaal dit stappenplan eens in de zoveel tijd, om de hele zomer door zachte voeten te hebben… Die best gezien mogen worden in een mooi slippertje!

Stap 1: Hydrateer die wintervoeten

De eerste stap is het hydrateren van je voeten. Begin bijvoorbeeld met een lekker voetenbadje met olie, zeezout of gewoon soda. Heerlijk ontspannend en je droge voeten worden gelijk geweekt zodat de volgende stappen makkelijk gaan.

Stap 2: Scrub

Nu je huid wat zachter is door het voetenbadje wordt het tijd om te scrubben. Scrub je voeten met een milde voetenscrub. Scrub alleen op een vochtige huid, anders loop je kans dat je je huid irriteert.

Stap 3: Knip je teennagels

Maak je voeten zomerklaar tot in de puntjes door vervolgens ook je nagels een ‘goeie beurt’ te geven 😉 . Knip ze zo recht mogelijk af, dan voorkom je dat ze gaan ingroeien. Een beetje bijvijlen met een kartonnen vijl of glasvijl, hiermee haal je de ruwe randjes en haakjes weg.

Stap 4: Vijl (maar wel voorzichtig)

Verwijder overtollig eelt met een voetvijl of rasp. Wees  niet te rigoreus, anders wordt het een pijnlijk verhaal. Ook handig om met een puimsteentje het eelt onder de douche te verwijderen.

Stap 5: Lekker lakken!

Lak je teennagels in een mooie frisse voorjaarskleur. Om verkleuring van je nagels te voorkomen en de nagellak langer mooi te houden, begin je met een base-coat (basislak). Lak dan 2 dunne laagjes in je favoriete kleur, tussendoor goed laten drogen. En als laatste nog een laagje top coat voor extra bescherming en een langdurig mooi stootvast resultaat.

Stap 6: The finishing touch

Als de lak goed gedroogd en uitgehard is, kun je je voeten nog even lekker verwennen met een verzorgende voetencrème. Masseer stevig in, zo stimuleer je de doorbloeding en daarna loop je weer op wolkjes!

Natuurlijk kun je je voeten ook heerlijk laten verzorgen door een gediplomeerd pedicure, je vind er altijd in jouw buurt via ProVoet!

Lees ook: Op blote voetjes lopen is niet alleen lekker maar ook gezond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven