Maakt Victoria Beckham dezelfde fout als Silvie Meis ?

Story als maatstaf ?

David Beckham (38) is gestopt als profvoetballer. Normaal gesproken boeit dit soort nieuws mij niet, maar nu wel. Want ik las laatst over zijn vrouw Victoria, voormalig Spicegirl.

Victoria is niet zo maar voetbalvrouw. Na een matig verlopen solocarrière in de muziek is ze nu succesvol modeontwerpster. Ze stond laatst in de Story. Lees jij de Story? Nee, ik ook niet, alleen bij de kapper. En daar was ik dus, en ik las een Story van twee maanden geleden. De kop luidde ongeveer als: ‘Maakt Victoria Beckham dezelfde fout als Sylvie Meis?’

Wat bleek. David Beckham wilde in de nadagen van zijn voetbalcarrière nog één keer vlammen. Hij zou voor vijf maanden naar de club Paris Saint-Germain gaan. Het gezin was net terug uit Los Angeles, waar hij eerder had gespeeld. Daar was Victoria begonnen met haar ontwerpbureau. Nu hadden ze zich gevestigd in Londen, van waaruit Victoria met haar kleding ‘de Europese markt wil veroveren’. Hun kinderen zaten er net op school. Victoria wilde niet wéér verhuizen.

En dat was helemaal verkeerd, vond Story. De vergelijking met voormalig voetbalvrouw Sylvie Meis is duidelijk. Die ging óók te veel haar eigen gang, en is inmiddels bezig te scheiden van Rafael van der Vaart. Het stond er niet letterlijk, maar de les is duidelijk: een vrouw hoort haar man te volgen en dus haar eigen carrière op het tweede plan te stellen.

Maar goed, dat is de Story. Wie leest die nou? Toch heeft het blad nog een oplage van ruim honderdduizend stuks. En elk blad wordt natuurlijk door meerdere mensen – veelal vrouwen bij de kapper – gelezen. Die allemaal zo’n boodschap voorgeschoteld krijgen.

Ik als nuchtere Hollander zou zeggen: David, wees blij dat je partner een eigen inkomen heeft, zeker in deze onzekere tijden. Maar misschien werken zulke overwegingen niet bij celebrities

Maar goed, gelukkig vertrekt David weer bij Saint-Germain en is zijn profstatus definitief ten einde. Nu kan zijn vrouw thuis voor hem zorgen, en tussendoor, wie weet, als ze tijd over heeft, wat klusjes doen voor haar bedrijfje.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven