Een maan schilderij aan de muur… check Lady of the fresh moon!

Ik vind het bijzonder moeilijk om iets moois voor aan de muur te vinden. Maar toen ik op Lady of the FRESH moon stuitte wist ik het! Dat moet het worden, een maan schilderij aan de muur!

Nu hoor ik je denken… wat is er zo bijzonder aan een schilderij van de maan aan de muur? Nou ja, niet iedere afbeelding van een maan is mooi voor aan de muur vind ik. Ik zou bijvoorbeeld niet zomaar een poster van de maan aan mijn muur hangen, die zie je namelijk overal. Daarnaast mis ik het gevoel bij zo’n poster. En ook al ben ik gek op ons Schotse hooglander behang aan de muur, dit schilderij is van een andere klasse.

Bij de schilderijen van Lady of the FRESH moon word ik overstroomd door gevoel. Ze zijn écht bijzonder. Ik vertel je graag meer over haar, de manier waarop ze aan haar inspiratie komt én waarom ik zo verliefd ben geworden op haar maan schilderij(en). En ja, ik benoem het in meervoud omdat ik het echt bijna onmogelijk vond om te kiezen. Stuk voor stuk zijn het bijzonder mooie en unieke creaties.

schilderij maan van Lady of the FRESH moon

Een maan schilderij van Lady of the FRESH moon als werk aan de muur

Nieuwe maan schilderijen van Lady of the FRESH moon ‘verschijnen’ alleen tijdens Nieuwe Maan op haar website.

Wat is de Nieuwe Maan?

De maan heeft 8 fases, allen even uniek en de meest bijzonder fase is de Nieuwe Maan. Voor diegenen die het niet weten… de Nieuwe Maan is het moment waarop de maan tussen de aarde en de zon staat. Je ziet de maan dan als een schaduw omdat het schijnsel van de zon voor de aarde op dat moment niet zichtbaar is. Je zou kunnen zeggen dat de maan niet te zien is, maar dat is niet helemaal waar. Als je goed kijkt dan zie je een ‘donkere maan’.

In de astrologie staat De Nieuwe Maan voor een nieuw begin. Volgens de Chineese, de Joodse en de Islamitische kalender begint een nieuwe maand ook altijd ná de Nieuwe Maan. Een maankalender noemen ze dat. De energie van de Nieuwe Maan is scheppend en opbouwend. Je start weer een nieuwe cyclus en kan daarbij afscheid nemen van de oude.

Ik voel een bijzondere connectie met ‘mijn’ maan schilderij

Om te beginnen wil ik je graag even ‘voorstellen’ aan de drie maan schilderijen waar ik als een blok voor viel. Onderstaande schilderijen van Lady of the FRESH moon kwamen direct bij me binnen. Waarom? Dat kan ik je eigenlijk niet precies vertellen. De schilderijen raken me gewoon. Ze voeren een bepaalde mystiek vind ik.

Ik noem mezelf ‘licht spiritueel’. Ik ben niet actief op het gebied van spiritualiteit, maar heb wel veel interesse in het onderwerp. Daarnaast ben ik gelovig. Ook niet ‘actief’ in de zin van dat ik naar de kerk ga, of dat ik veel bid. Maar toch geloof ik. In iets. Ik geloof bijvoorbeeld ook dat ik op een gegeven moment mijn ouders weer zal zien. Hoe en in welke vorm daar sta ik niet eens bij stil. Maakt ook niet uit.

Ons maan schilderij versterkt dit gevoel bij mij. Bizar eigenlijk dat een schilderij -gemaakt door iemand anders- zo kan binnen komen. Dat heeft niets meer met ‘mooi’ of ‘smaak’ te maken toch? Dat gaat een tandje verder. Alsof het zo had moeten zijn. Zo voelt onze maan… alsof het zo had moeten zijn. Op basis van dat gevoel ben ik uiteindelijk definitief gevallen voor Tears from the Rainforest.

Tears from the Rainforest, mijn maan

Het maan schilderij van Tears from the Rainforest maakt door het gebruik van de diepgroene kleuren het meeste indruk op mij. En gelukkig past hij ook heel goed bij mijn interieur ’to be’. Want je weet… we hebben nog een hoop te klussen. Ik vind het dan ook lastig dat mijn schilderij van de maan nu nog niet helemaal tot zijn recht komt aan de muur, haha. Eigenlijk heb ik de perfecte plek (en look) al helemaal in mijn hoofd, maar ben ik nog niet zover dat het helemaal gerealiseerd is. Maar dat komt goed, zo hou ik nog wat te wensen over.

Het gevoel dat dit schilderij bij me losmaakt heeft overigens te maken met mijn vader. Mijn vader was straaljagerpiloot en wist alles over de lucht, de wolken, de maan en ga zo maar door. Toen ik op mijn negende een spreekbeurt op school moest geven had hij dan ook het ultieme idee voor me: een spreekbeurt over de maan!

Hoe de maan mijn vader trots op me maakte

En dat heb ik geweten 😉 . Dagen heb ik aan die spreekbeurt gewerkt. Met mijn vader als backup. Hij was het die me precies uitlegde hoe het nu zit met alle standen van de maan. Hij pakte er een voetbal bij en tekende met een viltstift het eerste kwartier en het laatste kwartier erop. Legde me alles uit en vertelde me ook hoe ik de bal kon gebruiken bij mijn spreekbeurt om het aan de klas uit te leggen. Het resultaat van de spreekbeurt? Een 10. De meester had nog nooit zo’n goede spreekbeurt gehoord/gezien.

Apetrots was ik natuurlijk. En de trotse blik die mijn vader in zijn ogen had die zal ik nooit meer vergeten. Mijn vader was namelijk niet zo’n makkelijke man, en al helemaal niet snel tevreden met de schoolresultaten van zijn kinderen. Dat kon altijd beter vond hij; een echte militair. En nu… op de dag van de Nieuwe Maan (hoe toevallig dat ik juist vandaag (16 oktober 2020) dit blog schrijf) voel ik de tranen opwellen. Lieve papa, wat mis ik je. Je strenge maar liefdevolle opvoeding. En wat ben ik ontzettend blij dat ik voor het eerst in mijn leven iets aan de muur heb hangen dat me iedere keer aan jou doet denken ♥. Een maan schilderij.

maan schilderij
Hoe vind je hem?

Nog enkele voorbeelden van maan schilderijen aan de muur vind je hieronder. Daar word je toch op slag verliefd op? Ik in ieder geval wel.

Lady of the FRESH moon; meet Joanna

Joanna is de vrouw achter de maan schilderijen van Lady of the FRESH moon. Geïnspireerd door de Nieuwe Maan maakt zij schilderijen met materialen die rechtstreeks uit de natuur komen. Zo kan er zand van de veluwe verwerkt zitten in een maan, of schelpen van een ijsselmeerstrandje op het schilderij terecht komen. Bij je maan schilderij krijg je ook een echtheidscertificaat waarop de materialen staan die op jouw schilderij gebruikt zijn.

Zo zitten er in ons maan schilderij Noordzeezand, Kalk, Houtskool, Schelpen van een IJsselmeerstrand, Bladgoud, Acryl en Smaragd verwerkt. Smaragd staat voor onvoorwaardelijke liefde en opent het hartchakra. Daarnaast heeft het een kalmerend effect op de emoties én ondersteunt het bij verdriet, gemis en rouw… zo zie je maar dat in dit maan schilderij voor mij alles bij elkaar komt!

Je vindt op Lady of the FRESH moon nog veel meer prachtige schilderijen. Zoek jij nog een mooi werk voor aan de muur, dan kan ik je zeker aanraden bij Joanna een kijkje te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven