Biologisch maandverband van Gentleday, Katja vertelt

We laten ons graag inspireren door andere werkende moeders. Wat drijft hen en waar houden ze zich mee bezig? Deze keer vertelt Katja over haar drukke leven en het biologische maandverband en andere menstruatie artikelen van Gentle Day.

maandverbandWie ben jij?

Ik ben Katja Kortenbroek, getrouwd en moeder van twee lieve puberdochters (15 en 17 jaar). Sinds enkele weken ben ik distributeur van de organische en biologische menstruatie artikelen van Gentle Day. Gentle Day heeft maandverband, inlegkruisjes, tampons en speciale onderbroekjes in het assortiment.

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?

Vorig jaar ben ik de website Tampost gestart, waarin ik in abonnementsvorm menstruatie-artikelen verstuur naar abonnees. Vrouwen kunnen kiezen uit de bekende merken maandverband en tampons. Binnen een kort tijdbestek werd ik op drie verschillende wijzen geattendeerd op het ontbreken van organische producten. Vanuit Litouwen werd ik benaderd door een merk dat 100% organische artikelen heeft ontwikkeld en dit graag via Tampost wilde verkopen. Zij lieten mij zien wat het verschil is tussen de reguliere producten en die van Gentle Day en direct was ik onder de indruk en overtuigd! Ik heb nooit geweten dat er zoveel chemicaliën gebruikt worden om onze menstruatie artikelen te produceren. Nu wel. Ik heb mijn dochters verboden om ooit nog andere producten dan Gentle Day te gebruiken. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor hun toekomstige omgeving.

Hierna ging het snel; de voorraden van Gentle Day waren telkens binnen een mum van tijd uitverkocht. Ik besloot een webshop alleen voor Gentle Day producten op te zetten en niet veel later vroeg Gentle Day mij om hun importeur te worden voor de hele Benelux. Sinds juni van dit jaar beheer ik de in- en verkoop van de intieme producten van Gentle Day.

Biologisch maandverband, inlegkruisjes en tampons

Je staat volledig achter je producten, kan je uitleggen waarom ? 

Tijdens dit hele proces, ben ik aardig op de hoogte gekomen van de daadwerkelijke inhoud van de menstruatie-artikelen en de manier waarop ze geproduceerd worden. En dat is niet best. Er worden diverse, zeer schadelijke chemicaliën en ruwe bestrijdingsmiddelen in een tampon verwerkt. De tampons van Gentle day zijn biologisch (dus zonder chemische bewerkingen) en organisch (gemaakt van katoen) en vrij van chloride. In ons biologische maandverband zit dan ook zeker geen parfum (chemisch) dat “vieze” geurtjes moet verbloemen. In alle maandverband en inlegkruisjes van Gentle Day zit een stripje met toermalijn verwerkt dat geurtjes onderdrukt. Toermalijn is een kristal dat een sterk reinigende en beschermende werking bezit. Het heeft het vermogen om warmte, vocht, druk of wrijving (ontstaan door je eigen lichaam) om te zetten naar Far Infrared Rays (warmte) en anionen (negatieve zuurstof-ionen). Het heeft dus zelfs een helend karakter, wat weer zeer fijn is bij een gevoelige en wellicht reeds geïrriteerde huid.

Ik ben me nu zeer bewust geworden hoe ik met de verkoop van Gentle Day een verschil kan maken voor onze toekomst: op het gebied van vrouwelijke hygiëne en op het gebied van ons milieu. Nooit meer “slechte” producten gebruiken voor ons lichaam, betekent minder last van irritaties, ongemakjes (doorlekken, broeierig gevoel) en zelfs beschadigingen aan de binnenkant van de vaginawand. Door het hoge absorptievermogen van het maandverband en de inlegkruisjes verbruik je minder producten en dus minder afval. Beter voor het milieu èn beter voor jezelf en je portemonnee!

maandverband

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Op dit moment ben ik full-time bezig met Gentle Day; klantencontact, onderhoud webshop, marketing en verzending. Ik word bijgestaan door drie stagiaires. Gentle Day is momenteel voorlopig alleen online verkrijgbaar en zal (is de prognose) na een half jaar verkocht gaan worden in fysieke winkels.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Privé is alles bij ons redelijk in balans qua werk en privé. Mijn dochters zijn al op een leeftijd waarop ze zichzelf goed kunnen redden en ik geen omkijken heb naar opvang. Andere problemen die zich voordoen op hun leeftijd komen aan bod aan de eettafel of ’s avonds na het eten. We eten zoveel mogelijk samen en blijven op deze manier echt met elkaar in gesprek. Schoolvakanties worden benut om tot elkaar te komen en op te laden.

Onze dames gaan al echt een eigen kant op en ik hoop dat in elk geval één van hen mijn werkzaamheden en mijn bedrijf kan voortzetten. Zeker als dadelijk in de hele Benelux de producten van Gentle Day verkrijgbaar zijn. Zo kunnen we er een hecht familiebedrijf van maken!

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Mijn tip voor werkende moeders die voor zichzelf willen beginnen: zorg voor een goede balans, d.w.z. In eerste instantie als je kinderen nog klein zijn zorg dan dat je werktijden tot einde schooltijd zijn. De tijd dat ze klein zijn gaat al zo snel, daar wil je niet teveel van missen. Zodra ze ouder worden groeien ze vanzelf met jouw groei van je eigen onderneming mee en krijg je meer vrijheid. Ga je er voor de volle 100% voor? Dan alle zeilen bijzetten en je totaal concentreren op je onderneming, laat het geen “bijzaak” worden, dat slaagt maar zelden!

5 gedachten over “Biologisch maandverband van Gentleday, Katja vertelt”

  1. Toevallig dat ik een paar dagen geleden bij Marqt was en daar ook biologische tampons zag liggen. Ik heb inderdaad eerder al gehoord hoe slecht die normale tampons zijn. Ik schrok alleen wel een beetje van de prijs. Ben benieuwd wat het bij deze webwinkel kost. Ga snel even kijken! Dank voor de tip!

    1. Hallo Marjolein, heb je ondertussen al gekeken naar onze producten? Uiteraard zouden we het leuk vinden als je het eens zou willen uitproberen! Als je wilt sturen we je kosteloos wat losse producten naar je toe (is allemaal hygiënisch verpakt0, kan zo door de brievenbus! Laat maar weten, je kan ons altijd via de site een berichtje sturen! En als je op de hoogte wil blijven van onze aanbiedingen, like onze FB pagina (zouden we heel erg lief vinden ook). Groetjes, Katja

  2. Avatar foto
    Vlijtig Liesje

    Grappig dat er nu ook al biologisch maandverband is. Ik kende wel de moon cup en katoenen maandverband maar dit is weer een nieuwe variant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven