Gelukkig zijn met een maatje meer… het kan!

Herkennen jullie dat ook? Alles willen kunnen eten want het is allemaal zó lekker!
Ikzelf ben compleet verslaafd aan… jawel chocolade 🙂 en vooral nu de paaseitjes in elk rek staan in de winkel kan ik ze niet weerstaan. Herken jij dat ook? Dan zit je uiteraard zo aan een ‘maatje meer’.

Want de tijd van alles eten en geen gram aankomen is allang voorbij voor mij. Hoe vaak ik wel niet bezig ben geweest met afvallen, sporten, niet snoepen om vervolgens alle verloren kilo’s er weer bij te krijgen plus nog eens gratis extra kilo’s.

maatje meer

Februari vorig jaar woog ik met mijn 1.68 m lengte nog amper 55 kilo… het ging niet goed met mij, dat snap je, en een opname in de kliniek volgde. Ik begon met medicatie en binnen no-time zat er al 10 kilo aan! En die 10 kilo’s zijn er nu uiteindelijk 20 geworden, haha!
Nu een jaar later ben ik dus wel 20 kilo zwaarder maar ook 20 kilo gelukkiger en wijzer, neem dat maar van mij aan.

Kom maar op met dat maatje meer

Ik heb mezelf dan ook iets voorgenomen wat ik graag met jullie wil delen: gewicht en uiterlijk is leuk, maar geloof mij … geestelijke gezondheid is het allerbelangrijkste! Zonder dat takel je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk af.

Natuurlijk willen we allemaal stiekem een strak lijf hebben en een geweldig mooi koppie, maar mij maakt het nu niet veel meer uit. Ik ben zoals ik ben en dat is goed zolang ik mezelf goed voel en lekker in mijn lijf zit. Wat is jullie ervaring met een maatje meer? Mijn ervaring is dat ik nu véél meer zelfvertrouwen heb en zekerder ben van mezelf.

Natuurlijk moet ik wel uitkijken met mijn medicijnen en het constant blijven snaaien. En gelukkig fiets ik dan ook een uur naar mijn werk voor de benodigde lichaamsbeweging, vaak met tegenwind maar … goed voor de shakirabillen 😉 .

Ik zou willen dat ik veel vrouwen en mama’s kan inspireren en kan laten inzien dat uiterlijk en een mini kledingmaatje je niet altijd gelukkig maken.
Geluk zit in jezelf en als dat naar buiten komt op een manier die niet staat voorgeschreven in de modebladen is dat totaal niet erg. Iedereen mag er zijn. Ik ook en jullie ook. Maatje meer of maatje minder … boeien!

2 gedachten over “Gelukkig zijn met een maatje meer… het kan!”

 1. Hoi Monica

  Het is wel duidelijk van wie jullie je schijftalent hebben geërfd.
  Je schrijft recht uit je hart en dat leest heerlijk weg.
  Ik ben het ook helemaal met je eens over dat maatje meer wat ik al van jongs af aan heb maar ik heb me er nooit minder om gevoeld.
  Ik kijk weer vol spanning uit naar je volgende verhaal.

  Groetjes Mieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven