Macaroni Con Funghi recept met shoarma gehakt; snel én lekker

Macaroni Con Funghi; dat klinkt meteen al als een zomers recept, of niet soms? Iets dat je bestelt op een terrasje in Toscane. En voor iedereen die niet het geluk heeft zich in Italië te bevinden… Halen wij Italië gewoon naar Holland 😉 . Met onderstaand macaroni con funghi recept zit het met de smaak in ieder geval goed. Nu maar hopen dat het Hollandse zonnetje ook een beetje wil meewerken… Al smaakt deze maaltijd ook heerlijk tijdens een oer-Hollandse regenbui 😉 .

Con funghi, dat betekent natuurlijk ‘met champignons’. Oppassen dus als je daar niet zo goed tegen kan. Wist je dat champignons lastig te verteren zijn? Daarom hebben mensen met darmproblemen er vaak een ‘zware kluif’ aan. Ben je gevoelig voor champignons, dan kan je ze eventueel vervangen door een andere groente met een beetje bite, zoals courgette. Al is het dan officieel geen Macaroni Con Funghi recept meer natuurlijk 😉 .

Lees ook: Pasta met zalm, courgette en pesto; ook overheerlijk!

Macaroni con Funghi recept

Bij ons staat het regelmatig op het menu: mijn Macaroni con Funghi recept. Wat het anders maakt dan de andere macaroni met champignon varianten? Ik voeg er, voor een beetje extra pit, shoarma gehakt aan toe. Een echte aanrader! En het Macaroni con Funghi recept smaakt (zo mogelijk) nóg meer naar vakantie. Hier zijn ze er allemaal dol op! Wil jij het ook eens uit proberen? Dan lees je hieronder hoe je deze pasta in elkaar flanst.

Ingrediënten

  • ca 500 gram gehakt
  • bakje (250 gram) champignons
  • 1 (kleine) ui
  • ½ Zakje shoarmakruiden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Zakje Spaghetti con funghi saus (honig)
  • macaroni

Voorbereiding

Kruid het gehakt met een half zakje kruiden (is echt genoeg, anders gaat de smaak overheersen). Snipper de ui, laat de gepelde tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de champignons in blokjes of schijfjes (net naar je voorkeur).

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul aan, voeg ui en champignons toe, maak ondertussen de saus aan met 450 ml tot 500 ml koud water en giet dit bij het gehakt.

Even roeren, voeg de uitgelekte en in stukjes gesneden gepelde tomaten toe. Laat de saus indikken terwijl je ondertussen de macaroni kookt volgens gebruiksaanwijzing.  Meng de saus door de macaroni heen, serveer met geraspte kaas. En het Macaroni con Funghi recept is klaar! Eet smakelijk 😉

Variatietip: voeg wat in blokjes gesneden paprika of wat klein gesneden soepgroente toe. Ook een dikke plak ham in blokjes gesneden is lekker als extra toevoeging!

Lees ook: Met pasta is het nooit basta; ken jij de pasta puttanesca met ansjovis al?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven