Macaroni met bonen uit de slowcooker

Als je op zoek bent naar een makkelijk, vullend gerecht dat weinig tijd vraagt, dan is macaroni met bonen uit de slowcooker precies wat je nodig hebt. Dit recept is ideaal voor drukke werk- en gezinsdagen, waarbij je in slechts 10 minuten de voorbereiding doet en de slowcooker de rest van het werk voor je overneemt.

Na 4 uur op low heb je een heerlijk stevige maaltijd voor 4 personen, vol smaak en makkelijk aan te passen aan wat je in huis hebt.

macaroni met bonen uit de slowcooker

Graag eerst extra informatie

Smaakvolle macaroni met bonen en gehakt

Voor deze macaroni met bonen meng je rundergehakt met Italiaanse roerbakgroenten en kruiden zoals oregano en knoflook voor die heerlijke mediterraanse smaak. Voeg tomatenblokjes en passata toe om het gerecht lekker sauzig te maken, en zet alles in de slowcooker. De macaroni kook je niet van tevoren; deze gaat pas later in de slowcooker, waardoor het de smaken goed opneemt. Eindig het gerecht met een handvol geraspte kaas en je hebt een maaltijd die het hele gezin zal verwennen.

Ingrediënten

  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 500 gram rundergehakt
  • 150-200 gram kidneybonen
  • 300 gram macaroni
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 350 gram frito gekruid (tomaten passata)
  • 3 tl oregano
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl maggi tuinkruiden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl uienpoeder
  • zout naar smaak
  • 150 gram geraspte kaas

Bereid de macaroni met bonen uit de slowcooker

Begin met het gehakt in een pan kort te rullen. Je hoeft het gehakt niet helemaal gaar te bakken, twee minuutjes is voldoende. Voeg de komijn toe en roer het goed door het gehakt zodat de smaken zich kunnen mengen. Zodra de gehakt licht bruin is, haal je het van het vuur en zet je het even opzij.

Doe ondertussen de Italiaanse roerbakgroenten in de slowcooker en voeg het gehakt toe. Voeg de kidneybonen toe en giet de tomatenblokjes en frito eroverheen. Strooi de oregano, Provençaalse kruiden, uienpoeder en Maggi tuinkruiden poeder erover en meng alles goed door elkaar. Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan het mengsel in de slowcooker. Zet de slowcooker op low en laat het gerecht vier uur lang langzaam garen.

Na de vier uur kun je naar smaak nog wat zout toevoegen. Kook ondertussen de macaroni apart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de macaroni klaar is, roer je deze door de saus in de slowcooker totdat alles goed gemengd is. Garneer het geheel met een handvol geraspte kaas en je hebt een heerlijk gerecht voor het hele gezin! Deze macaroni met bonen is voor ons altijd een succes op drukke dagen!

Ik heb regelmatig recepten waar ik de pasta op het einde van het recept nog ongekookt toevoeg aan de slowcooker. Toch valt me op dat dit lastiger timen is op gaarheid dan de pasta even los koken. Dat laatste heeft dan ook mijn voorkeur.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven