Madame Tussauds; een verrassend uitje voor de kinderen

Of we een keertje naar Madame Tussauds gaan. Luc kwam ongeveer een half jaar geleden met die vraag en ik was ronduit verbaasd. Allereerst wist ik niet dat hij hier al eens van gehoord had en daarnaast ben ik -sinds zijn puber zijn- niet meer zo gewend dat hij op dit soort uitjes zit te wachten. Ja, een kindvriendelijk festival, dat vind ie wel leuk, maar een museum? Verrast was ik dus. Door zijn voorstel, en helemaal nadat we ook daadwerkelijk ons bezoek aan het wassenbeelden museum Madame Tussauds hebben gebracht, lees hieronder onze review!

Koop hier direct tickets voor dit museum

Review: naar Madame Tussauds met de kinderen

Voor mezelf is het echt al jaren geleden dat ik er geweest ben. Ik denk wel 30 jaar geleden, maar misschien nog wel meer.

Ik kan me herinneren dat ik zelf Madame Tussauds destijds als kind erg leuk vond en ook wel een beetje spannend. Maar de gedachte om nu met de kinderen door dit museum te wandelen gaf me nu niet direct het gevoel dat zij dit ook leuk zouden vinden. Wat heb ik me daarin vergist! Madame Tussauds is echt mega met haar tijd meegegaan en maakt het wassenbeeldenmuseum tot een super leuke experience voor jezelf en je kinderen.

Wassenbeelden museum review
Frank in rasta ‘sferen’ Met Bob Marley

Niet meer het Madame Tussauds van vroeger

Het wassenbeelden museum is ook echt niet meer te vergelijken met vroeger. Stiekem had ik namelijk het idee dat we langs allerlei wassenbeelden zouden lopen waarvan meer dan de helft onbekend zou zijn bij onze kinderen. Maar dat viel uiteindelijk reuze mee.

Anne Frank in Madame Tussauds
Op school zat Lotte net in de thema week over de Tweede Wereldoorlog. Liever nog waren we ook in het Anne Frank huis geweest, maar daar moet je lang van tevoren voor reserveren… dan maar Anne Frank ‘ontmoeten’ in Madame Tussauds.

Uiteraard zaten er wel wat beelden bij die ze niet herkenden, maar zeker zoveel beelden spraken direct tot hun verbeelding.

Lotte met Ariane Grande bij Madame T
Lotte en Ariana? Dikke BFF’s 😉

De Madame T van tegenwoordig

Er zijn ook zoveel artiesten opgenomen in de collectie van het Madame Tussauds museum dat het voor kinderen in deze tijd herkenning alom is. Van Marco Borsato tot Ariane Grande en Rihanna en van Hardwell tot Martin Garix. Maar uiteraard ook Koning Willem Alexander, ‘zijn’ Maxima, Rico Verhoeven en Einstein werden direct herkend.

Magazine Cover Madame Tussauds review

Wat Madame Tussauds voor mij zo verrassend maakte (goed voor de review) is dat ze door het hele museum heel veel interactiviteit hebben opgenomen. Zo kan je meedoen aan een heuse Grand Prix Experience om te kijken wie er de snelste tijd neerzet, maar ook op de cover van een magazine terecht komen én op de catwalk lopen als een Frans model. Dat laatste vond Lotte natuurlijk fantastisch, en wij stiekem ook ;).

Ik heb genoten van de mode ontwerpster die in haar semi Frans Lotte meenam in de wereld van de modellen. Ze werd niet alleen leuk aangekleed, maar werd ook met de Franse slag voorbereid op haar ‘Walk of Fame’. Aan het einde van dit spektakel hou je er ook nog een leuke video aan over die je doorgemaild krijgt.

Ook leuk: Rico Verhoeven houdt je in de gaten. Denk niet dat je -als je op een andere positie gaat staan- aan zijn aandacht ontsnapt. Zijn ogen volgen je overal! En altijd al willen ervaren hoe Marilyn zich destijds gevoeld heeft toen ze boven dat luchtrooster stond? Ik heb het ervaren!

madame tussauds marilyn monroe
Altijd al eens willen doen 😉 .

Waar zit het wassenbeelden museum?

Je vindt Madame Tussauds midden op de dam: Dam 20 in Amsterdam. En ben je daar toch? Loop dan ook nog even lekker over de dam tussen de duifjes en door de Kalverstraat. Die laatste wordt dan ‘herkend’ vanuit Monopoly 😉 .

Koop hier je tickets voor dit museum

Eindconclusie (review) van ons bezoek aan Madame Tussauds

Wij vonden het echt superleuk bij Madame Tussauds. Reken er niet op dat je een hele middag daar kan doorbrengen, met een dik uur sta je (geamuseerd) weer buiten. Ik kan je verzekeren dat het ook voor je kinderen een fantastisch uitje is, vooral de hoeveelheid interactiviteit maakt het erg leuk. Oja… psttt… voor mensen die van selfies houden… helemaal ’tha bomb’ hier! Maak er een leuk tripje Amsterdam van en geniet volop van deze prachtige stad.

En voor het geval dat je denkt dat Luc er niet bij was… hij was er en heeft enorm genoten. Maar op de foto? No way! Tja… pubers…

Lees ook: Het Zuiderzeemuseum met kinderen, een echte aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven