Madurodam in de herfstvakantie: de leukste activiteiten indoor en outdoor!

We hebben weer genoten van de afgelopen schoolweken. Hoewel ik de zomervakantie altijd heerlijk vind, met de kids weer even gezellig thuis, vind ik het net zo lekker als de scholen weer beginnen. En dan heb ik nog kinderen die zichzelf prima kunnen vermaken! Is het voor jou ook altijd zo’n uitdaging om weer complete dagprogramma’s te verzinnen in de vakantietijd? Ik ben nu al aan het bidden voor redelijk buitenspeel-weer. Ook omdat ik er altijd in ieder geval één dagje lekker met zijn allen op uit wil gaan. Dat breekt de week. Voor de aankomende herfstvakantie heb ik alvast een uitje gepland welke ik je niet wil onthouden: er staat een dagje Madurodam in de herfstvakantie op het programma.

madurodam

Het is ook al te lang geleden dat we er geweest zijn, check de foto’s maar! Jammer eigenlijk, want je kan jezelf er met gemak ieder jaar weer opnieuw ‘verbazen’ over Nederland in het klein. Ik vind het een van de leukste uitjes om met kinderen naartoe te gaan.

Mama, wij vervelen ons!

Hoe vaak krijg jij per schoolvakantie de opmerking “wij vervelen ons” te horen? Met zo’n blik van”mama, los dat even op”. De ultieme oplossing is natuurlijk nog even een last-minute vakantie boeken. Geen kind verveelt zich als het kan zwemmen. Maar waarschijnlijk zit dat er niet in – anders had je die reis vast al wel geboekt. Blijf je net als wij thuis deze herfstvakantie? Lees in dat geval onze tips tegen vakantie-verveling maar eens door, daar kan je ongetwijfeld nog wat goede ideeën uit halen. De gouden tip? Een dagje weg natuurlijk. Geen kind wordt gezelliger als het een hele week thuis zit – en ik zelf trouwens ook niet. Wat je ook kan doen is ieder jaar in de herfstvakantie naar het Generation Discover Festival.

madurodam herfstvakantie

Deze herfstvakantie gaan we op verzoek van de kids (na het zien van onze oude foto’s) weer naar Madurodam. Hoewel ze zelf al lang niet meer zo heel klein zijn kunnen ze nog net zo genieten van de wereld in het klein als vroeger. En ik ook! Misschien nog wel meer, want de échte verbazing over al dit moois komt pas met de jaren, heb ik bij mezelf ontdekt. Ik weet van Lotte dat ze destijds meer onder de indruk was van alles wat groot is. Zonde van al die (handbeschilderde!) huisjes, kerken, grachten, en ga zo maar door. Wij lagen toen met regelmaat op onze buik om te fotograferen 😉 . Net echt zo toch?!

madurodam herfstvakantie

Uittip: Madurodam in de herfstvakantie

Afgezien van Nederland in het klein zien, valt er deze herfstvakantie nog veel meer te beleven bij Madurodam. Leuk voor de afwisseling en zeker handig voor als het weer misschien niet helemaal mee zit. Kijk maar even mee.

Workshops

Zo worden er sportieve workshops voor kids gegeven in de indoor playzone. Dus ook al regent het in de herfstvakantie, je hoeft echt niet op de bank te blijven hangen. Er zijn onder andere workshops voor kleine voetballers, hockeyers en volleybal fans.

Speurtocht in het park

Niet zo’n zin om te sporten? Dan kan je meedoen aan de speurtocht in het park of je eigen 3D foto maken!

Theater Ozofijn

Voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar wordt er ook nog een leuke show opgevoerd. Theater Ozofijn laat kids én papa en mama op het puntje van hun stoel zitten. De voorstelling is interactief, net als de rest van Madurodam tegenwoordig. Wist je bijvoorbeeld dat je kan leren vliegen op Schiphol? Of trek je kaplaarzen aan en blus een schip in de Rotterdamse haven.

Kortom: leer in Madurodam waar ons kleine kikkerlandje stiekem heel groot in is! En niet te vergeten, dat jouw ‘kleintjes’ net zo goed groots kunnen zijn. Dat zullen zij zelf ook ervaren 😉 .

Meer informatie

Meer informatie over de herfstactiviteiten in Madurodam vind je op de website.

Ben jij al eens eerder in Madurodam geweest? En zo ja, vond jij het ook zo bijzonder om al dat moois in het klein te zien?

Andere leuke artikelen over herfstige zaken vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven