Magnesium uit voeding halen? 5x wat slim is om te eten

Magnesium is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Je kan magnesium uit voeding halen maar het lukt niet iedereen om voldoende binnen te krijgen. We geven jullie graag wat tips over wat je kan eten als je meer magnesium binnen wil krijgen uit je voeding. En uiteraard welke andere mogelijkheden er zijn.

Waarom is magnesium zo belangrijk?

Magnesium zorgt voor de productie van energie, het beheer van je bloedsuiker, de aanmaak van eiwitten, het reguleren van je bloeddruk en het goed functioneren van je zenuwen.

Dit zorgt weer voor minder stress en een betere nachtrust. Een tekort aan magnesium kan weer zorgen voor angst, depressie en een verhoogde kans op pijntjes en hart- en vaatziekten. Voldoende magnesium uit je voeding halen is dus geen overbodige luxe als je dit allemaal leest.

Natuurlijk wil je graag fit en gezond zijn, en daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnen krijgt, dat kan vanuit je voeding maar ook via supplementen van bijvoorbeeld www.nutribites.nl.

Start dus met magnesium die te vinden is in gezonde en betaalbare voeding en vul eventueel aan met supplementen als je toch nog tekort komt.

magnesium uit voeding halen

Uit welke voeding kan je magnesium halen?

Een makkelijke manier om voldoende magnesium uit je voeding te halen, is door te kiezen voor volwaardige, plantaardige voedingsmiddelen.

Je kunt magnesium vinden in verschillende plantaardige voedingsmiddelen, zoals noten, zaden, volkoren granen, peulvruchten, bladgroenten en pure chocolade shot.

Hieronder lees je meer over specifieke producten waar veel magnesium in zit.

1. Amandelen

In een portie van 28 gram amandelen zitten ongeveer 80 milligram magnesium en 6 gram vullend eiwit.

Kies wel voor rauwe of licht geroosterde amandelen, omdat veel bewerkte plantaardige oliën en te veel zout kunnen zorgen voor ontstekingen.

2. Magnesium uit je voeding halen? Eet pompoenpitten

Een portie van 28 gram pompoenpitten bevat 168 milligram magnesium, wat een goede toevoeging is aan je dagelijkse behoefte.

Pompoenpitten verminderen stress, verbeteren je slaap en zorgen voor een stabiele stemming. Dit komt niet alleen door het magnesium, maar ook door tryptofaan.

Een makkelijke manier om deze pitten aan je dieet toe te voegen, is bijvoorbeeld door ze in een salade te verwerken waardoor je direct je magnesium uit je voeding kan halen.

3. Bladgroenten

Veel bladgroenten bevatten magnesium, en spinazie spant de kroon met 78 milligram per half kopje gekookte bladeren. Maar in spinazie zit ook ijzer en vitamine A.

Dit is daarom ook een van de gezondste soorten bladgroenten die je kunt eten. Hoe kun je spinazie eten? Je kunt er een omelet van maken, een smoothie van maken en roerbakken met wat knoflook.

Genoeg keuzes en heb je inspiratie nodig, check dan deze spinazie recepten of dit heerlijke spinazie curry taartje!

4. Magnesium in avocado

Wist je dat één middelgrote avocado 58 milligram magnesium bevat? Er zitten ook nog eens kalium en gezonde vetten in.

Je kunt avocado op allerlei manieren eten, zoals op een boterham met een gekookt eitje, of in een lekker burrito met wat bonen en kip.

Avocado is echt lekker, en super gezonde voeding boordevol magnesium.

5. Pure chocolade; over magnesium in voeding gesproken…

Wist je dat 28 gram pure chocolade 50 milligram magnesium bevat? Dat maakt het gemakkelijk om zonder spijtgevoelens een stukje chocolade te eten (of zelfs twee!).

Kies wel chocolade met minstens 60 procent cacao, want dat heeft veel gezonde stoffen, zoals antioxidanten en dingen die ontstekingen in je lichaam verminderen.

Laat die witte chocolade dus absoluut links liggen en richt je op gezonde voeding!

Het is dus echt niet zo moeilijk om voldoende magnesium via je voeding binnen te krijgen als je de juiste keuzes maakt. Er zijn tal van manieren om magnesium in je dagelijkse eten te verwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven