Een natural make up look; nét dat beetje extra

Een snelle make up look, natural en toch een beetje glammy. Dat is eigenlijk altijd mijn wens. Ik ben als ondernemende moeder met opgroeiende kinderen en een eigen bedrijf altijd druk. Heerlijk vind ik dat, maar ik wil eigenlijk niet dat andere dingen daar onder lijden. Zo wil ik er graag met een snelle make up look natural uitzien, maar toch een beetje een gezellige uitstraling hebben.

Het heeft me even wat tijd gekost, maar inmiddels weet ik hoe ik binnen een paar minuten een frisse natuurlijke uitstraling kan krijgen met een klein beetje make up.

Make up look, natural en snel; wat wil je als drukke moeder nog meer?

Ik heb niet de illussie dat ik de enige moeder ben met weinig tijd in de ochtend. Daar hebben jullie natuurlijk ook allemaal last van.

Eigenlijk draait de ochtend om snel opstarten zodat je de kinderen op weg kan helpen naar wat zij te doen hebben. En daarbij kom je zelf vaak in tijdnood, ik wel in ieder geval.

Er zijn tijden geweest dat ik mijn vette haren in een knot draaide en in mijn jogging naar school haaste om dochterlief nog net op tijd af te gooien. Die tijd is gelukkig ook weer voorbij, maar toch merk ik dat ik mijn snelle make up look in die tijd enorm ben gaan waarderen.

Met een klein beetje moeite een mooie natural make up look creëren is mijn mantra.

En weet je, je hoeft hier echt geen make up artiest voor te zijn. Je hoeft geen Nikkie te heten én je hoeft geen opleiding tot schoonheidsspecialiste gehad te hebben.

Jouw make up look, natural of niet, valt en staat met goede make up. En sinds ik Blèzi heb mogen proberen weet ik dat goede make up een enorm gemak is.

Niet alleen voor het opbrengen van de make up, maar ook om je natural look de hele dag te behouden.

make up look natural; een snelle mak up look en toch de hele dag een frisse en verzorgde uitstraling

Ook proberen of Blèzi voor jou goed werkt? Je bestelt het hier.

Zo ziet in de ochtend mijn make up look routine er uit

De meeste tijd heb ik nodig onder de douche. Ik moet echt altijd even wakker worden onder de warme kraan en mijn spieren warm laten worden. Pas als ik even in die warme badkamer heb doorgebracht kan ik mezelf ertoe brengen om me aan te gaan kleden.

Na het douchen doe ik mijn lenzen in en breng ik een goede vochtinbrengende crème aan.

Vervolgens ga ik me aankleden en heeft de crème de tijd om even in te trekken. Dat duurt maar een minuutje trouwens, dus niet dat je denkt dat ik hier lang op hoef te wachten.

natural make up look

Make up routine; concealer voor een natural look

Daarna begin ik aan mijn make up look die ik graag natural hou, zeker doordeweeks. Ik start mijn look met de Blèzi concealer 10 light.

Deze is vloeibaar en kan ik met een applicator aanbrengen. Hij gaat niet in de lijntjes onder mijn ogen zitten wat voor mij een hele openbaring is.

Eigenlijk was dit voor mij in het verleden de reden om géén concealer te gebruiken. Ik vond altijd dat ik het in de lijntjes kon zien zitten en dan lijk je alleen maar ouder.

Toch kan ik eigenlijk niet meer zonder een goede concealer. De wallen onder mijn ogen zijn ook na een goede nachtrust nog zichtbaar. En verder heb ik een paar vlekjes in mijn gezicht die ik met de concealer in een paar seconden wegwerk.

Na de concealer poeder ik mijn gezicht héél licht af. Zo licht dat je het eigenlijk bijna niet ziet.

Als ik niet goed geslapen heb dan wil ik in mijn binnenste ooghoeken nog wel eens een licht stipje witte oogschaduw aanbrengen.

Door dit toe te voegen aan mijn make up look zie ik er natural fris uit. Bizar wat een klein beetje wit in je binnenste ooghoek kan doen eigenlijk. Het is een snelle verfrissing van je look in een paar seconden.

ps… tegenwoordig heb ik trouwens een permanente eyeliner die ik heb laten zetten, ook fijn!

oogpotloodje Blèzi, review

Oogschaduw en een oogpotloodje

Ik gebruik vaak een zwart oogpotloodje om een lijntje boven mijn oog te trekken. Vroeger deed ik ook een lijntje onder mijn ogen, maar in de loop der jaren gingen mijn ogen een beetje hangen en vond ik dat niet mooi meer.

Ik kreeg steeds meer een droopie look. En nu -ook sinds mijn ooglidcorrectie– doe ik alleen nog maar een lijntje op mijn bovenste ooglid.

Het Blèzi oogpotlood is relatief zacht waardoor het heel makkelijk aanbrengt. Het voelt wat crèmig aan. Grote voordeel van dit oogpotloodje is dat je het niet hoeft te slijpen, scheelt weer tijd 😉 . Het is een slim systeem waardoor je door even te draaien het oogpotloodje verder omhoog draait en kan gebruiken.

Heb ik heel veel haast dan hou ik het bij het oogpotlood, maar tegenwoordig gebruik ik ook graag weer een klein beetje oogschaduw.

Ik heb een prachtige tint, de Eye Shadow 80 Sandy Beige, die door Blèzi zelf geadviseerd is. Hoe handig…

Hèlen keek even op mijn Insta account en kon me aan de hand van mijn foto’s een advies geven over de producten en kleurkeuze.

En dat heeft ze fantastisch gedaan moet ik zeggen. Ik heb alleen maar aangegeven dat ik van een mooie natural make up look hou en dat was voldoende.

Afijn, de oogschaduw doe ik met een kwastje een beetje op mijn ooglid en een beetje erboven. Ik ben daar niet heel precies in en dat is ook niet nodig want de oogschaduw is zo mooi subtiel van kleur dat je eigenlijk alleen aan je natuurlijke uitstraling werkt in plaats van een heel ooglid aan het ‘schilderen’ bent.

Dat laatste kan overigens wel met een meer uitgesproken kleur als je wilt, maar dat past meer bij mijn weekend look, en niet bij mijn natural make up look.

De oogschaduw heeft een hele zachte textuur maar een uitstekende dekking. Echt fijn om mee te werken en daarnaast blijft hij ook nog eens de hele dag zitten.

Lippenstift bij een make up look, natural of opvallend?

Zoals gezegd wil ik graag een natural look, zeker doordeweeks. Maar los daarvan voel ik me sowieso niet op mijn gemak met een hele opvallende kleur lippenstift en gebruik ik juist vaak een natuurlijke lippenbalsem.

Daarnaast word ik er niet blij van als ik gedurende de dag mijn make up moet bijwerken omdat je het niet meer ziet zitten.

Nu is dat met mijn oogpotloodje en natuurlijke oogschaduw look ook niet echt nodig, maar vaak is dat met lippenstift wel het geval.

Vandaar dat ik eigenlijk nooit lippenstift gebruik. Van Blèzi Lip Fix las ik echter hele goede verhalen en reviews, dus ik besloot ook deze een keer te proberen. Wat een verademing!

Na mijn ontbijt poets ik mijn tanden en daarna breng ik wat lippenstift aan. De kleur die ik gebruik –Lip Fix 60 Graceful Pink– is een ‘every day’ kleur.

Ik breng deze binnen een paar tellen aan, laat hem heel even drogen en daarna ben ik de hele dag verzekerd van een subtiel kleurtje op mijn lippen. Een echte aanvulling op mijn verzorgde natural make up look die niet afgeeft maar me wel net dat beetje extra geeft.

Blezi blush voor een lichte natuurlijke blos op je wangen

Licht blosje op mijn wangen

Net als dat lichte blosje op mijn wangen door de Posh Peach blush, kleur 30. Ook deze breng ik maar heel licht aan. Net voldoende om een gezonde, frisse en natural look te krijgen met mijn make up. Eigenlijk breng ik maar zo weinig blush aan dat een ander denkt… goh, wat straalt ze. Missie volbracht.

Soms een mascara, soms niet

Of ik wel of geen Blèzi mascara toevoeg als finishing touch is een beetje afhankelijk van de dag. Soms doe ik dat wel en soms vind ik dat er prima uitzie zonder mascara, haha.

Mijn ervaringen met de Blèzi make up

Zoals gezegd is goede make up een must als je graag een mooie natural look wilt creëren waar je de rest van de dag niet naar om hoeft te kijken. Blèzi valt in die categorie.

Doordat alle producten veel pigment hebben geven ze ook met een klein beetje gebruik een prachtige kleurdekking. Dat geldt niet alleen voor de oogschaduw en de blush, maar dus zeker ook voor de Lip Fix.

De producten van Blèzi zijn niet echt heel goedkoop, maar doordat je er niet veel van nodig hebt kan je er wel lang mee doen.

Dat is fijn voor je portemonnee natuurlijk, maar waar ik vooral blij mee ben is dat deze make up echt een goed resultaat geeft en dat ik me de hele dag verzorgd voel met een frisse look en natural uitstraling.

Daarnaast is Blèzi make up parfum-, parabenen- en dierproefvrij. Wat wil een vrouw nog meer?

Ook proberen of Blèzi voor jou goed werkt? Je bestelt het hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven