Make up verwijderen, het belangrijkste van de huidverzorging

We weten allemaal dat we gezond moeten eten, veel moeten bewegen en ook dat we onze huid elke dag (liefst 2x per dag) moeten schoonmaken, maar doe jij dit altijd? Je make up verwijderen is belangrijker dan je denkt! Vroeger maakte ik me er ook nog wel eens makkelijk van af, maar de laatste jaren ben ik heel braaf wat dit betreft 😉 . Toevallig liep ik tegen een al wat ouder artikel aan, en dat wil ik toch wel even met jullie te delen.

Het bewuste artikel gaat namelijk over een experiment; slapen met make-up en wat de gevolgen zijn voor je huid. Lees het volledige artikel hier. De uitkomst is schokkend, dus wees gewaarschuwd!

make up verwijderen

Waarom moet je je make up verwijderen ?

Allereerst sluit make-up je huid af (bij gewone make-up wat meer dan bij minerale make up), hierdoor worden de huidfuncties verstoord. Je huid kan letterlijk niet meer ademen. Daarnaast werkt je huid ’s nachts aan het herstel van de beschadigingen die overdag zijn opgelopen (stress, uitlaatgassen, e.d.). Doordat je huid niet schoon is en niet lekker kan ademen, wordt dit herstelproces vertraagd. Normaal gesproken smeer je na de reiniging een herstellende nachtcrème op, hier haalt je huid ’s nachts haar voeding uit om de cel vernieuwingsprocessen zo goed mogelijk te laten verlopen. Doe je niet aan make-up verwijderen en opnieuw crème aanbrengen als je gaat slapen, is er dus ook geen voeding aanwezig.

Denk trouwens niet dat make verwijderen en je huid reinigen alleen belangrijk is als je make up draagt. Ook als je geen make-up draagt moet je jouw huid elke dag reinigen, alle vuiligheid waaraan je huid de hele dag heeft blootgestaan moet er toch weer af.

Nog een reden voor make up verwijderen

Als je jouw make-up laat zitten, dan kunnen je poriën verstopt raken, hierdoor kan irritatie van de huid ontstaan maar zo kunnen er ook mee-eters en puistjes ontstaan. Dit kan de beginfase zijn van acne, de acne bacterie houd namelijk wel van die extra talg in je verstopte porie. Natuurlijk wil je dit voorkomen, reinigen is dan de eerste en belangrijkste stap om dit te voorkomen.

Ook je oog make up!

Het lijkt minder erg om je oogmake-up te laten zitten, maar ook dit kan irritatie veroorzaken doordat je (bewust of niet) in je ogen wrijft en bacteriën die in of op je make-up blijven hangen zo sneller in je ogen komen. Wees ook zuinig op je wimpers, die raken ’s nachts je kussen en kunnen makkelijk afbreken met een flinke laag mascara erop. Zonde toch?! Slaap je vaker met oogmake-up op? Dan kunnen zelfs de follikels waar de wimpers uitgroeien verstopt raken met bultjes en ontstekingen tot gevolg. Hier zit je toch zeker niet op te wachten?!

Snel make up verwijderen kan best

Het meest gebruikte excuus is natuurlijk “ik heb geen tijd om mijn huid te reinigen” of “ik ben te moe om mijn huid schoon te maken”……onzin natuurlijk! Met een zachte reinigingsmilk & een watje met lotion ben je binnen 30 seconden van je make-up en vuil af. Wil je het jezelf echt makkelijk maken, leg dan een pak reinigingsdoekjes naast je bed, voor als je echt geen puf meer hebt. Beter iets dan niets!

Bijkomend voordeel: op een schone huid werken producten als serum en nachtcrème natuurlijk ook veel beter, nog een reden om je huid goed te reinigen, het is echt de basis van een mooie, gezonde en stralende huid!

Verwijder jij iedere avond je make-up voor het slapen gaan? Heb je nog tips en trucs om dit zo snel/goed mogelijk te doen ook al ben je moe en heb je er eigenlijk geen fut meer voor? Deel ze hieronder in een reactie.

 

 

2 gedachten over “Make up verwijderen, het belangrijkste van de huidverzorging”

  1. Ik moet mezelf echt dwingen om mijn make up in de avond te verwijderen. Ik gebruik kokosvet voor het verwijderen van mijn oog make-up. Veel sneller en prikt niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven