Making memories; als je weet dat er niet veel tijd meer is

Soms duurt het even voordat het tot je doordringt, maar in the end is het toch echt zo dat je familie en je gezin het allerbelangrijkste zijn. Making memories is daarom een soort van mantra geworden voor me. Fulltime werken omdat je carriëre wilt maken? Niets mis mee. Maar als er iets gebeurt met iemand die je dierbaar is, dan besef je wel weer even waar je staat en wat belangrijk is. Dat zijn dan ook de momenten dat je je realiseert dat het gaat om de herinneringen die je met elkaar maakt, of die je met elkaar deelt. Wij gaan volop herinneringen maken en Kaartje2go zorgt ervoor dat ik dat op een leuke manier kan aankondigen!

making memories

Making memories; de rode draad van het leven

Tenminste, zo zou het moeten zijn denk ik. En making memories kan je heel breed zien natuurlijk. Dat gaat van een gezellige spelletjesmiddag tot aan een weekje vakantie. Of van een lekker stukje taart bij het halen van een goed cijfer op school tot een zondagmiddag gezellig maken met hapjes op tafel en een filmpje. Of gewoon een simpel kopje koffie en een praatje.

Hier thuis merk ik dat juist die kleine dingen bijvoorbeeld Lotte heel gelukkig maken. Zij kan er echt naar uitkijken om op een zondagmiddag gezellig met hapjes op de bank te hangen en samen een leuke film te kijken bijvoorbeeld. Of the Voice kids kijken op vrijdagavond, ook zo leuk. Precies zoals ik dat vroeger ook had en dat gevoel steekt weer steeds vaker de kop op. Naast leuke dingen doen met het gezin merk ik dat ik familie ook steeds belangrijker vind worden.

De hang naar samen zijn

Nu we het laatste half jaar zoveel zorgen hebben om papa realiseer ik me maar weer eens hoeveel geluk ik heb met mijn familie. Met mijn broers en mijn zus, en uiteraard ook met de aanhang.

In de tijd dat mijn moeder zo ziek was en overleed was het ook precies dát gevoel waar alles om draaide. Samen zijn, dingen met de familie delen en zorgen voor elkaar. En nu merk ik het weer.

Met zijn viertjes (mijn twee broers, mijn zus en ik) zorgen we ervoor dat er iedere dag iemand van ons bij mijn vader is. Diegene die er is die kookt voor hem en blijft ook eten uiteraard. Zo is papa een paar uurtjes op een dag ‘onder de pannen’ en kunnen we hem ook in de gaten houden. Toch zien we elkaar niet zo heel vaak, herinneringen ophalen doe ik dus alleen met mijn vader.

uitnodiging familie bbq

Samen nog één keer herinneringen maken

Zo kwam ik dan ook op het idee om een gezellige familie barbecue te organiseren waarbij we weer eens écht samen konden zijn. We hebben allemaal een drukke agenda, en de dagen dat we om de beurt bij papa zijn, die komen er ook nog eens voor iedereen bij. Making memories met de hele familie? Dat is dus al even geleden.

Daarbij komt nog dat papa nog steeds heel zwak is. De pijn is weg, dus eindelijk heeft de pijnbestrijding wel iets voor hem gedaan, maar daarmee is ook alles gezegd. Hij is moe, doodmoe en zijn lichaam lijkt steeds verder ‘op’ te raken. En dat voelt voor mij alsof er niet veel tijd meer is. Tijd die we wat mij betreft dus heel zinvol moeten besteden, want deze momenten komen nooit meer terug. Making memories dus!

Nu had ik iedereen via de app uit kunnen nodigen, maar dat vond ik niet zo leuk. Vandaar dus dat ik online kaartjes heb gemaakt als uitnodiging voor een barbecue.

Uitnodigingen voor zomaar een doordeweekse dag

De weekenden zijn bij ons in deze tijd van het jaar nogal snel bezet, dus de barbecue heb ik gepland op een doordeweekse dag. Als het gaat om herinneringen maken, is het niet de datum die je onthoudt toch? Het is het moment.

En om dat moment nog net ietsje specialer te maken heb ik dus uitnodigingen gemaakt. Geen plak- en knipwerk (had Lotte ook wel leuk gevonden waarschijnlijk), maar uitnodigingskaartjes die je online kan maken. Super leuk om te doen trouwens, want het programma van (in mijn geval Kaartje2go) dat werkt heel handig. Je hebt allerlei uitnodigingen die je als basis kan gebruiken, maar waar je ook weer van alles aan kan veranderen. Van teksten, figuurtjes en foto’s tot aan kleuren, achtergronden en soort papier. You name it.

De uitnodigingen voor de barbecue waren dan ook in een wip klaar en het making memories gevoel ging van start direct na het versturen van de uitnodigingen. Stiekem wist ik dus al dat iedereen kon, maar ik was wel blij verrast door de enthousiaste reacties op de uitnodiging. Dan pas merk je dat attent zijn tóch een verschil maakt bij het versturen van een kaart in plaats van een appje!

Verstuur jij nog wel eens uitnodigingen zo?

 

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#mawad[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven