Mam, juf zegt …. door Ingrid de Bruijn

Mam, juf zegt dat je maar twee maal per jaar naar de Mcdonalds mag, omdat hamburgers helemaal niet goed voor je zijn. De trainer, daarentegen, juicht een hamburger op zijn tijd na de wedstrijd op zondag juist weer toe.

Pardon, ik vind juf best aardig, soms, maar nu even niet. Waarom gaat ze zich opeens met onze eetgewoonten bemoeien. Als de voetbaltrainer niet zegt wat we ’s avonds moeten eten doet de juf het wel. Als ze nou ook eens zou komen koken zou dat een boel schelen.

Prima hoor, die voorlichting op school over wat wel en niet gezond is, maar sommigen gaan wel erg ver. Als wij tweemaal per jaar naar de Mac gaan is het al veel. Toch voelt mijn kind zich meteen aangesproken en schuldig, want natuurlijk bleef het hier niet bij. Nee, juf vond het nodig om nog even door te gaan. Appels bevatten te veel suiker. Van koekjes word je dik. Yoghurtdrankjes zijn al helemaal uit den boze. Van frisdrank gaat je tandglazuur stuk.

Mijn zoontje is als enige hier thuis een beetje gezet. Dat ligt niet aan zijn eetgewoonten zo is zijn bouw nu eenmaal. Waar de rest allemaal gespierde spijkers zijn is hij dat niet. Zelf vindt hij dat helemaal niet leuk. Daarom letten wij extra op zijn voeding.

Eén van zijn broers is volgens de trainer niet stevig genoeg, dus die zou wel wat stevigheid van hem kunnen gebruiken. Helaas werkt dat niet zo. Zou wel makkelijk zijn als je wat kilo’s zou kunnen afstaan aan een ander. Je kunt tegenwoordig bijna alles doneren maar je extra kilo’s jammer genoeg nog niet.

Aan onze eetgewoonten kan het niet liggen. Iedereen krijgt elke avond niet dezelfde portie maar wel hetzelfde eten op zijn bord. Zoveel mogelijk gezond en licht verteerbaar, omdat er bijna iedere avond voor iemand wel een zware training op het programma staat.

Degene met het kleinste postuur is de grootste eter. Misschien is het wel zo dat wanneer je niet zo veel eet je steviger wordt dan als je wel veel eet. Wie zal het zeggen?

Zo langzamerhand weet ik niet meer wat ik ze moet voorschotelen. Wat door de een wordt toegejuicht wordt door de ander weer afgekeurd.

Natuurlijk, als kleine kinderen aanleg hebben om dik te worden moet je als ouders ingrijpen of op zijn minst wat extra op de voeding letten. Maar om kinderen van zeven en acht jaar al een voedingscomplex aan te praten gaat me wat ver. Jongens hebben er misschien nog niet zo veel van.

Meiden daarentegen krijgen op deze manier op hun tiende al een anorexia aangepraat.

Meer lezen van Ingrid? Kijk dan hier

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven