Als alleenstaande mama daten op Tinder; mission possible

“Maar ik heb toch helemaal geen tijd op te daten!” Verzucht ik, als een vriendin suggereert dat het misschien wel eens precies is wat ik nodig heb. Ik vind mezelf ook ontzettend druk met het opvoeden en genieten van prinsessendreumes Emma, drie dagen in loondienst, een eigen bedrijf en sport. Oude Sophie zou gezegd hebben: “Dat zijn excuses, je maakt er een verhaal van!” En to be fair, oude Sophie was in sommige belangrijke dingen wel echt een stuk beter dan nieuwe Sophie. Zoals stressvrij leven, genieten van het moment, liefdevol zijn, niet veroordelen etc. Oude Sophie was een hippie, maar het zijn best wel nuttige skills voor een gelukkig leven. En oude Sophie zou nu gaan daten op Tinder, dus oké: mama goes Tinder.

daten op tinder

Tinder profiel samenstellen

Als je gaat daten en je hebt een datingapp gekozen dan moet je een profiel aanmaken. Zo ook op Tinder. Je kunt een aantal foto’s selecteren en een tekstje schrijven over wie je bent. Hier heb ik in steekwoorden wat dingen over mezelf neergezet. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om niet te melden dat je mama bent, maar ik heb het er wel ingezet. Lekker open en transparant. Don’t like it, prima! Zoeken we allebei nog even verder 😉 .

Eerste indruk

De eerste indrukken op dit vleeskeuringsplatform waren een beetje “meh”. Ik ging een beetje te oude Sophie stijl erin. Iedereen een kans geven. Proberen niet te beoordelen op uiterlijk, tattoos, opleiding, etcetera. Al snel leerde ik dat een aantal wegstreepcriteria gelden voor mijzelf als swipende mama op Tinder en dat ik niet te open-minded moest zijn.

Serieuze-dating-Sophie-weg-ermee’s:

  • Ontblote bovenlichaam selfies, vooral die met een wc op de achtergrond (de foto in je zwembroek in de zee door iemand anders kan nog net);
  • Meer dan één foto met alcohol;
  • Foto’s expres om tattoo’s/piercings in beeld te brengen;
  • Iedereen die niet laat zien dat ie HBO of hoger gestudeerd heeft;
  • Iedereen die “between jobs” is of “directeur at self-employed”;
  • Alleen maar party foto’s;
  • Mannen die foto’s van hun kinderen op Tinder zetten, want hallo… privacy van je kind? Nooit over nagedacht? Niets voor Sophie, weg.
  • Mannen die seksistische grapjes in hun tekst maken of simpelweg aangaven alleen voor wat fysieke interactie te tinderen;
  • Mannen die duidelijk vermelden een kinderwens te hebben, want daar ben ik echt nog niet zo snel aan toe en dan zal ik me ook echt een broedmachine/middel voelen;
  • En de laatste waar ik het minst trots op ben: als ik ‘m niet minstens een beetje aantrekkelijk vind… Ook weg.

Weg, weg, weg, weg… Allicht mis ik iemand die wel leuk is door deze criteria, maar het bespaart vooral een heleboel tijd. Want al die matches gaan ook nog met je praten!

Daten op Tinder; de Matches

Als je elkaar leuk vindt (naar rechts veegt), heb je een match. Een groot voordeel is, dat sinds ik de strenge criteria zoals hierboven hanteer niemand gelijk meer over seks begint. Dus ik kan ze wel echt aanraden! Behalve natuurlijk als dat juist zou zijn wat je zoekt. Maak dan je eigen criteria om te schrappen. Dat maakt het daten op Tinder een stuk eenvoudiger.

Misschien denk je nu dat er hooguit één man overblijft na al deze criteria, als je geluk hebt tenminste. Maar niets is minder waar! Er zitten gewoon heel erg veel mannen op Tinder, en ik had voor ik het wist al ruim 200 matches. En het leuke is, het zijn eigenlijk voornamelijk intelligente mensen met wie je echt een gesprek kunt voeren.

Het is alleen een beetje een overkill om ze ook allemaal te gaan daten. Maar echt, ik kan het alle single moms aanraden. Sowieso is een beetje kletsen met een berg matches op Tinder al heel erg gezellig. Maar eens zien wat nog out there is kan ook echt geen kwaad 😛 . En eerlijk is eerlijk, de avonden kunnen soms best een beetje eenzaam zijn als het huishouden klaar is en je even niet hoeft te werken.

Daten op Tinder; de gesprekken

Ik noemde het net al, je gaat vervolgens elkaar aanspreken. Als je niet met je matches gaat praten, ben je vooral een beetje profielen aan het verzamelen. Ondanks mijn voornemen om met iedereen te praten, is het misschien wel voor te stellen dat met 200 matches praten veel tijd kost. Dus ik maakte me ook wel schuldig aan dat ik niet met iedereen gesproken heb. Ik ging er best wel een beetje zakelijk in. Zodra ik het “nah” gevoel kreeg gaf ik dit aan en verwijderde ik de match. Easy.

Maar wat zeg je dan tegen elkaar? Wat is je openingszin op Tinder? Als ik een gesprek begon, dan stelde ik meestal een vraag over iets uit het profiel. En ik vond het zelf de fijnste gesprekken als zij dat ook bij mij deden. De vraag “Hoe gaat het?” of iets in die zin vind ik nogal een dooddoener als je elkaar nog helemaal niet kent. Ik heb echt heel veel hele leuke gesprekken gehad! Dus alleen daarom al is het echt een aanrader!

De eerste date

Nu heb ik zondag, na weken appen, mijn eerste date gehad! Oké, hij was niet zo goddelijk knap als op de foto’s die ik wel 100 keer bekeken had. Maar veel liever en charmanter dan ik had verwacht over de app. Dus al met al komt er zeker een tweede date, als het aan mij ligt tenminste.

Het bijeffect van daten op Tinder of andere datingsites

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik bloei echt op sinds ik weer date. Niet alsof ik zo ontzettend ongelukkig of eenzaam was, maar ik was gewoon heel weinig met mezelf bezig. En daten is toch ook wel een manier om jezelf een beetje beter te leren kennen. Mannen stellen je vragen, waar je zelf niet zomaar een antwoord op hebt en dus ga je er over nadenken.

Nu ik weer meer weet over mezelf, kan ik er aan gaan werken om de goede dingen van oude Sophie terug nemen, en combineren met de voor mezelf (en dus voor Emma) zorgende dingen van de nieuwe Sophie.

Waar Tinder wel niet goed voor kan zijn 😉 . Oh en ik ga jullie zeker op de hoogte houden over een mogelijke tweede date. Nog tips voor datende mama’s? Anyone?

Jeanne schreef eerder ook al een artikel over het online daten als weduwe, het is een mooi medium!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven