Mama is manager, door Stefanie Hoogland

Mama zijn is manager  zijn

Ik kon geen betere naam bedenken dan Mama-management™ voor mijn concept. Het moederschap heeft alle facetten van management in zich. En al heb je in je werk wellicht nog nooit een leidinggevende functie vervuld, met de geboorte van je eerste kind krijg je er een mooie maar pittige uitdaging bij:de verantwoordelijkheid voor dit nieuwe leven. Je maakt een enorme sprong in je eigen ontwikkeling en moet over dingen nadenken waar je nog nooit eerder over nagedacht had: wat wil ik mijn kind meegeven? Wat wil ik met mijn werk? Hoe regelen we het thuis? Welke regels maken we? Als je kind klein is is het nog redelijk praktisch te overzien, maar zodra ze groter worden (en een eigen mening en wensen krijgen) verandert je rol bijna dagelijks met alle beslissingen die je daarin neemt: je moet besluitvaardig zijn, consequent, dingen goed kunnen uitleggen, delegeren en flexibel zijn bij veranderende situaties. En dan heb ik het nog niet eens over alle praktische dingen die je moet regelen. Ik durf te beweren dat ik een betere manager werd toen ik moeder werd en ik ging ook steeds meer paralellen zien. En net als toen ik pas manager werd merkte ik dat ik tijd voor mezelf nodig had om al die nieuwe inzichten te verwerken.

Het klinkt tegenstrijdig maar met ieder kind dat wij kregen (inmiddels 3) ging ik meer tijd voor mezelf maken en beter voor mezelf zorgen om mijn moederrol beter en meer ontspannen te kunnen vervullen. De manier waarop ik dat doe deel ik tijdens mijn cursussen, workshops en coaching, zodat moeders niet op elk vlak het wiel voor zichzelf hoeven uit te vinden. Er is zoveel veranderd sinds onze jeugd en je moet stevig in je schoenen staan tegenwoordig wil je je eigen koers varen, je kinderen goed voorbereiden op een leven in een snel veranderende wereld en ook nog tijd maken voor jezelf en je partner. Ga er maar aan staan! Maar we kunnen het en sinds ik het een paar (bekende) mannen heb horen zeggen, weet ik het helemaal zeker: moeders zijn de beste managers. En.. ze kunnen daarnaast ook nog werken 😉

Voor nu: zorg goed voor jezelf, je hebt het nodig èn verdiend!

Stefanie Hoogland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven