Mama is ook maar een mens: tips van én voor no-nonsense moeders

Mama is ook maar een mens“. Alleen al van die titel word ik blij. Heb jij het gevoel dat je meer een basketballer dan een vrouw bent? Qua ballen in de lucht, bedoelen we dan. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens de behoefte om de pauzeknop in te drukken. Jezelf eventjes op stand-by te zetten. Nu wordt dat natuurlijk lastig als er luiers te verschonen zijn, en de buikjes gevuld moeten worden. Maar zodra die blagen in bed liggen (en de was in de droger zit), is het tijd voor wat welverdiende me-time. Onder het genot van een goed glas wijn én een lekker boek, stellen wij voor. Of een kopje thee, dat mag ook!

mama is ook maar een mens review boek

Girl Talk

Mama zijn, dat is één ding. Maar daarnaast ben je ook vrouw, dochter, echtgenote, en ga zo maar door. O, en niet te vergeten: je bent ook nog eens jezelf. Denk jij wel eens: mag mijn leven e-ven-tjes op pauze? Kan iemand anders die blagen niet een dagje overnemen? Dan is dit een boek voor jou. Vol tips van en voor no-nonsense moeders. En met een goede dosis humor en heel wat knipoogjes. Precies zoals wij een boek over het moederschap graag zien 😉 .

Poppenmoeders versus loedermoeders

Vooral op social media is er de laatste jaren een behoorlijke omslag gaande. ‘Vroeger’ postten we nog massaal kiekjes van onszelf op stiletto’s achter de kinderwagen. Tegenwoordig mogen we er weer gewoon in onze jogging op. Ook leuk trouwens met stiletto’s eronder! Sterker nog, al te veel perfectie wordt geschuwd. Want hoe realistisch is het om dagelijks als een Victoria Beckham je kids naar school te brengen? Eerder schreven we al over de loedermoeders, die van het moederschap genieten met een dikke knipoog en zichzelf niet al te serieus nemen. ‘Mama is ook maar een mens’ is een heerlijke mustread die perfect bij de loedermoeder beweging past!

Lees ook: Perfecte moeders bestaan niet

Mama is ook maar een mens, boek

“Echte mama’s zijn niet perfect en perfecte mama’s zijn niet echt”. Suus Ruis en Phaedra Werkhoven zijn géén moeders die, op hoge hakken en strak in de make-up, hun kids keurig op tijd bij de voetbalclub afzetten. Of, zoals ze het zelf zeggen: ze zijn niet uit het ploetermoederhout gesneden. Perfectie en moederschap, dat moet je niet proberen te combineren. Geniet er liever van! Oók van al die dingen die in de soep lopen. Zijn dat er nogal veel? Dan staat het boek Mama is ook maar een mens ook boordevol handige tips.

Het boek is opgedeeld in allerlei ‘wat als’ situaties. Bijvoorbeeld: Wat als je niet op kan tegen de prestatiedruk van collega-moeders? Of: wat als je niet weet wat fashionable is? Allerlei onderwerpen komen voorbij: gezondheid, beauty, opvoeding, mannen. Kortom: alle gebieden waarbij we best een portie humor kunnen gebruiken. En handige tips zijn op deze vlakken ook wel welkom, of niet soms? Relativeren kan je leren, zullen we maar zeggen!

Je bestelt het boek gewoon online als je wilt, maar het is ongetwijfeld ook in de boekhandel verkrijgbaar. Voor nu zeg ik… genieten met een kop thee. Of koffie. Of wijn 😉 .

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven