Hoe verras jij je moeder met haar verjaardag?

Mama is er altijd, staat altijd voor je klaar en in principe vind iedereen dit ook niet meer dan normaal, maar vergeet vooral niet dat mama het ook heerlijk vindt als jullie haar verrassen. Zo hebben we wat leuke ideeën op een rij gezet zodat jij je mama kan verrassen -als is het maar met iets kleins! Een cadeautje, of een gezellige activiteit samen.

10 leuke ideeën om je mama te verrassen, verjaardag of niet

Ik kan je alvast verklappen dat mama niet verrast hoeft te worden met enorme cadeaus, het gaat vooral om de aandacht die je geeft, daar wordt ze blij van. We richten ons dan ook op leuke ideeën die mooie herinneringen opleveren. Je kan je mama bijvoorbeeld verrassen met:

1. Gezellige high tea met het gezin

Maak een fijne boswandeling met het gezin, en start daarna met een heerlijke high tea. Dat kan je ergens anders doen natuurlijk, maar je kan ook de high tea zelf thuis verzorgen. Sterker nog… ik denk dat je mama meer zal verrassen als je de high tea zelf verzorgt dan dat je ergens naartoe gaat. Het toont toch dat je graag al die moeite voor haar doet.

2. Je mama verrassen met een dagje sauna

Toegegeven, als zoon zal je niet zo snel met je mama naar de sauna gaan, maar voor moeder en dochter is dat een fantastisch uitje. Regel een heerlijke ontspanningsmassage voor haar en laat de rest van de dag vooral in het teken staan van ontspanning en niets hoeven doen behalve genieten. Wedden dat ze dat een van de leukste ideeën ooit vindt?

3. Gewoon een simpel bloemetje

Je hoeft niet te wachten op een speciale gebeurtenis voordat je met een bloemetje thuis komt. Je mama verrassen kan op ieder moment. Sterker nog… de verrassing is des te groter als je zomaar eens een bloemetje meeneemt.

4. Mama verrassen? Laat een lief berichtje achter

Woon jij nog bij je moeder thuis? Of ben je op visite geweest? Dan is het super leuk om ergens op een plek die niet direct zichtbaar is, maar waar ze wel regelmatig kijkt een lief berichtje achter te laten. Bijvoorbeeld in een pan die ze met koken gebruikt, op d’r hoofdkussen of de kaptafel. Een lief berichtje waarmee jij haar vertelt wat je van haar vindt. Dat zal je mama nog eens verrassen!

Weet je niet zo goed wat je ‘moet’ schrijven? Ik vond een pagina met 100 leuke gelukkige verjaardagsberichtjes voor mama’s. Daar kan je vast wel wat inspiratie vinden! Onder het mom van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht 😉 ‘.

5. Lijst die mooie foto van jullie in

Jij weet waarschijnlijk als geen ander welke foto je moeder nu zo leuk vindt. Dat is er vast eentje van jullie samen waar het geluk van afstroomt en ze hoeft het niet eens te zeggen, je voelt het gewoon. Dan weet jij ook dat ze er heel blij van zal worden om die foto ingelijst te zien zodat ze hem een mooie plek kan geven en er vaak naar kan kijken!

mama verrassen snoeppot
Bron: Greetz

6. Een twee-in-één idee

Zo kan je die mooie foto van jullie ook op bijvoorbeeld een doosje, blik of pot laten drukken die je volstopt met lekkere snoepjes of chocolaatjes. Zo kan je mama niet alleen verrassen met een permanente herinnering aan jullie samen, maar ook nog met iets lekkers. Denkt ze iedere keer aan je als ze iets uit de pot pakt 😉 .

7. Je mama verrassen door mee te helpen in huis

Met klussen, of de grote lenteschoonmaak bijvoorbeeld. Iedere mama wordt hier enorm blij van als het huis weer fris ruikt, toch is het iets waar je als een berg tegenop kan zien. Neem de tijd om mama te verrassen en help mee om het huis een goede beurt te geven!

herinneringendoos om mama te verrassen

8. Maak een herinneringen doos om mama te verrassen

Met een herinneringen doos kan je een leuke traditie starten en je mama veel vaker gaan verrassen. Ieder briefje en iedere mooie foto die je bij haar achterlaat kan een plekje krijgen in deze herinneringen doos voor later. Hoe mooi is dat! Niet zelf maken? Je vindt de leukste herinneringen dozen bijvoorbeeld ook op Etsy.

9. Streep samen een bucket list wens af

Weet je of dat je moeder een bucket list heeft? Dan is het misschien heel leuk om haar te verrassen met het afstrepen van een wens, niet alle wensen die je mama heeft hoeven groots en meeslepend te zijn. Wie weet zit er wat tussen waarmee je haar kan verwennen.

10. In elkaar zetten van een verrassingsboekje

Het is een idee wat ik eerder al eens uitgewerkt heb in mijn blog over valentijn knutsel ideeën, maar het is ook uitstekend toepasbaar om te maken en je mama mee te verrassen. Meer hierover lees je in dat blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven