Mama wil je met me trouwen? Rory antwoordde met ‘ja!’

Mama wil je met me trouwen? Die vraag krijgt Rory Blokzijl regelmatig van haar dochter. Voor haar kwam de uitnodiging voor een bruiloftsfeest van Playmobil in Speelpark Oud Valkeveen dan ook als geroepen. Want hier kon Rory volmondig ‘ja’ antwoorden op de vraag ‘Mama wil je met me trouwen?’ Lees hier haar verhaal…

“Mama, wil je alsjeblieft met me trouwen?” Het is een vraag die bij ons al vaker voorbij is gekomen. Vlak voor het slapen gaan. Of juist op een zondagochtend, als we lekker knuffelen in het grote bed. “Lieverd, misschien wil je later wel met een leuke jongen trouwen“. “Nee hoor mama, ik wil met jou trouwen!“.mama wil je met me trouwen

Mama wil je met me trouwen?

Hoe vaak heb jij die vraag al gehoord van je zoon of dochter? Op een of andere manier zijn er veel kinderen die hiermee in hun hoofd zitten, en het blijft niet alleen bij de vraag ‘Mama wil je met me trouwen’. Nee, daar beginnen de vragen pas 😉 .

Mama, kunnen meisjes ook met een meisje trouwen?

Hele gesprekken hebben we gehad over het feit dat meisjes met jongens trouwen. Maar dat ook meisjes met meisjes kunnen trouwen. Of jongens met jongens. “Ja maar mama, hoe gaat het dan als ze een kindje willen krijgen?”. Ik antwoord dan steevast: “Alles is mogelijk lieverd, dan gaat het alleen iets moeilijker of duurt het iets langer. Maar alles kan“.

Opgroeien met mogelijkheden

Want is het niet heel belangrijk om alle mogelijkheden open te laten zijn? Om mijn dochtertje mee te geven om nu niet al in een hokjesgeest te gaat denken? Ik wil dat ze opgroeit met mogelijkheden, niet met beperkingen. Dat bedoel ik niet eens alleen voor haarzelf. Maar meer specifiek het wereldbeeld waar ze mee opgroeit. Net als wat ik haar vertel over pesten en gepest worden. Gelukkig besteden ze daar op school – nu al – aandacht aan. Het past bij onze manier van opvoeden. Benoemen en niet verkrampt, uit angst, weghouden of niet vertellen. Natuurlijk zijn er grenzen. Enge of heel verdrietige verhalen en foto’s krijgt ze niet te zien. Nog niet.

Lees ook: de waarom kindervragen, gèk kan je ervan worden!

De dingen zijn zoals ze zijn

Maar ik geloof wel in het vertellen van de dingen zoals ze zijn. Een kind voelt het feilloos aan als je liegt, dingen verzwijgt. Dat je moeilijke dingen wat ‘verzacht’, dat vind ik wel een goed idee. Zeker als je kind nog een kleuter is. Maar ik dwaal af. Dit allemaal naar aanleiding van de vraag: “Mama wil je met me trouwen?“. Want weet je wat zo leuk is? Ik mocht namens Joyce van MamsatWork naar een wel heel leuk event bij ons ‘vaste’ Speelpark Oud Valkeveen gaan. De Man en Mila hebben zelfs een abonnement. Regelmatig gaan ze ‘even’ naar Oud Valkeveen (en blijven dan een hele middag weg).

trouwen playmobil ridder en prinses

Playmobil Ridder en Prinses gaan trouwen!

Dat afgelopen woensdag in Oud Valkeveen iets wel heel erg leuks zou plaatsvinden, maakte het extra spannend. Want … de Playmobil Ridder en Prinses gingen namelijk trouwen! Hoe geweldig is dat! En wij mochten daar bij aanwezig zijn. Sterker nog, ik kreeg ook nog de vraag of mijn dochtertje misschien óók wel wilde trouwen, voor één dag. Je voelt ‘m al. Deze vraag kwam precies op het juiste moment. Natuurlijk wilde Mila dat graag. Ze wilde heel graag trouwen … met mij! Met mama. Bijzonder, dierbaar en toch ook een heel klein beetje emotioneel. 

mama wil je met me trouwen outfit

Trouwen in een bijzondere trouw-outfit

We mochten dus niet alleen getuige zijn van het huwelijk van de Playmobil Ridder en Prinses. We gingen zelf ook trouwen, voor één dag. “Mama, wat zal ik aandoen?“, “Mam, doe jij ook een jurk aan?“, “Ik wil ook nog spelen, zal ik toch maar een korte broek aandoen?“. De weersvoorspelling was opvallend goed. 27 graden. Wat?!? 27 graden? Je hoort het goed. Zomaar, ineens een hele warme en zonnige dag. Na een periode van koud weer, regen, en soms een waterig zonnetje. Yes! Dat riep om een mooie trouw-outfit. Dochterlief droeg een bijzonder mooie en romantische jurk. En ik? Was heel blij dat ik een kort broekrokje en een hemdje droeg. Wellicht niet de meest voor de hand liggende outfit om in te trouwen. Maar voor ons was het perfect.

mama wil je met me trouwen bruidsparen

#PLAYMOBILdebruiloft

Zo ontzettend leuk om te zien hoe het hele park was getransformeerd tot een Playmobil-bruiloftsfeest. De mooie poppetjes in ‘real life’-formaat hielden de ballonnen vast. Natuurlijk lag het speelgoed van het meest romantische Playmobil-thema ‘ever‘  klaar voor de kinderen om mee te spelen. De roze loper was al uitgerold. Een prachtige haag werd opgezet. Niet alleen voor de Ridder en de Prinses, maar voor alle bruidsparen. Groot en klein. Jong en oud. Heel bijzonder om te zien. Oprechte spanning en blijdschap op de gezichtjes van de aanwezige kinderen. En na het ja-woord … werden de ballonnen los gelaten én was er bruidstaart. Prachtige Playmobil-cupcakes stonden klaar om geproefd te worden. Met recht een feest. Een echte hashtag (#PLAYMOBILdebruiloft) waard!

mama wil je met me trouwen

Een memorabele dag

Al met al was het voor ons en natuurlijk helemaal voor Mila een prachtige middag (diezelfde ochtend was ze nog gewoon naar school geweest). Een heel memorabele dag. 16 mei 2017, de datum waarop we bruidspaar waren voor een dag! Dankjewel Playmobil, voor dit waanzinnige trouwfeest. De bruiloft van de Ridder en Prinses. Van ons. Als moeder en dochter.

Vertel, krijg jij de vraag ‘Mama wil je met me trouwen?’ vaak te horen?

 

1 gedachte over “Mama wil je met me trouwen? Rory antwoordde met ‘ja!’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven