Een mamafiets? Dit is waarom je hem wilt hebben!

Het is zover! Je kindje kan eindelijk zelfstandig zitten, wat dit betekent? Je kunt de kinderwagen vaker laten staan en er weer met de fiets op uit trekken. Jeej! Voordat je met je kindje op de fiets stapt is het handig om te gaan kijken naar een mamafiets, ik vertel je in dit artikel meer over de voordelen en nadelen van de moederfiets.

mamafiets

Voor kleine fiets tochtjes naar de supermarkt of de kinderboerderij ben je niet meer gedwongen om de auto te gebruiken of te lopen. Vrijheid ten top! Maar voordat het zover is, is er wel een puntje waar je over na moet denken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je oude vertrouwde fiets geen mamafiets is en helemaal niet geschikt is voor het vervoer van je koters. Zeker als je kleinste spruit nog maar nét zelfstandig kan zitten, heb je een fiets nodig die geschikt is voor zowel een kinderzitje aan het stuur als een zitje achterop. Een van de beste uitvindingen, die het mogelijk maakt om op comfortabele en veilige wijze je kinderen mee te nemen op de fiets is de mamafiets. Wat ons betreft is de moederfiets dan ook een absolute must voor alle mama’s met kleine koters. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Wat een mamafiets een mamafiets maakt!

Je kinderen zijn natuurlijk je meest waardevolle bezit. Veiligheid staat dus te allen tijde op de eerste plaats. Ook dit is een reden om absoluut voor een moederfiets te kiezen. Deze zijn namelijk voorzien van allemaal handige snufjes die het vervoeren van je kleintjes niet alleen makkelijker maar ook veiliger maken. Zo is een moederfiets bijvoorbeeld zo ontworpen dat er meer ruimte tussen het stuur en het zadel zit. Op- en afstappen met een kinderzitje aan het stuur is zo een stuk makkelijker en dus ook een stuk veiliger. Ook heeft een moederfiets een extra breed stuur, een stevige bagagedrager voor een achterzitje, een stuurslot en een super stevige tweepoot standaard. Kortom de mamafiets biedt alle stevigheid en stabiliteit die je nodig hebt om jezelf en je kindjes veilig van a naar b te trappen!

Als je een moederfiets koopt, let dan ook hierop:

  • Stuurslot: door het stuurslot te gebruiken kan je je kindje eenvoudig in het fietszitje voorop zetten zonder dat je het risico loopt dat het stuur omslaat. Onmisbaar dus voor de veiligheid!
  • Dubbele standaard: de dubbele standaard zorgt ervoor dat de mamafiets steviger staat. Je hoeft zo de fiets niet tegen te houden als je je kindje in het kinderzitje zet. Handiger én veiliger.
  • Extra ruimte tussen zadel en stuur: zoals hierboven al aangegeven geeft deze extra ruimte je de mogelijkheid om veilig op te stappen als je een kinderzitje voorop je fiets hebt. Daarnaast stap je nog makkelijker af, wel zo fijn als je kind voorop zit.
  • Versnellingen: op zich niet verrassend misschien, want veel fietsen hebben versnellingen natuurlijk, maar op een mamafiets zijn ze echt onmisbaar. Het is zwaarder trappen met dat extra gewicht en versnellingen zorgen er dan voor dat je toch aangenaam kan blijven fietsen.
  • Stevige bagagedrager: van belang natuurlijk om je kindje uiteindelijk achterop in een kinderzitje mee te kunnen nemen. Lang niet alle bagagedragers van gewone fietsen zijn namelijk geschikt voor het extra gewicht van kinderfietsje en kind achterop.
  • Lage instap: de lage instap maakt het op- en afstappen een stuk veiliger
  • Draaicirkel: Een mamafiets heeft een wat grotere draaicirkel dan een gewone fiets, hou daar rekening mee tijdens het fietsen en zet de bocht ietsje ruimer in.

Of toch een elektrische mamafiets?

Oké, een moederfiets heeft dus aanzienlijke voordelen. Een heleboel mama’s zijn je dan ook voor geweest en dat zie je terug in het aanbod. Er valt namelijk ontzettend veel te kiezen! Zo heeft ieder fietsmerk tegenwoordig wel een mamafiets is het assortiment. Dé perfecte mamafiets, zul je dan ook gegarandeerd vinden. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker tegenkomt op het fietspad is de e-bike. Als vanzelfsprekend vind je dus ook een flink aanbod aan elektrisch aangedreven moederfietsen. Als je erover nadenkt biedt dit absoluut uitkomst als je twee kinderen, je boodschappen en natuurlijk jezelf vooruit moet trappen. Een extra steuntje in de rug kan bij zo’n volgeladen fiets dan echt geen kwaad!

Hou er echter wél rekening mee dat zo’n elektrische mamafiets een stuk harder kan en dat je daardoor nóg beter moet opletten in het verkeer en met het remmen. De moederfiets is in het leven geroepen om je leven als mama net wat eenvoudiger te maken. Zo biedt het de comfort en de vrijheid die je nodig hebt om er samen met je kids op uit te trekken!

Heerlijk samen fietsen

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat er niets lekkerder is dan met je kindje samen fietsen. Je bent niet alleen seen stuk mobieler, maar het is ook zo ontzettend gezellig. Ik vergeet zelf die eerste fietsritjes met mijn kinderen nooit meer. Ik had zelf geen mamafiets helaas, maar wat heb ik genoten van die brabbelende kinderen op de fiets. Hun wereldje wordt ineens een stuk groter en alles wat je onderweg ziet dat wordt benoemd. En daarna? Dan hebben ze zoveel indrukken opgedaan dat het heerlijk slapen is voor ze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven