Mama’s borsten: een obsessie voor het hele gezin

Borsten, melkfabrieken, borstjes, mah/tietietieth. Zo worden mijn borsten hier genoemd. Het hele gezin is gefocust op mama’s borsten: mijn man, mijn stiefdochtertje, mijn dochtertje en ikzelf. Op zich is er niets mis mee, het zijn nu eenmaal twee dingen die best wel aanwezig zijn. Maar alle vier er zo mee bezig zijn geeft me soms eventjes het gevoel dat ik een wandelend stel borsten ben. In mijn hoofd zie ik dan ook echt zo’n cartoon van een paar borsten met armen en benen die door het gezin wordt achtervolgt…vraag me niet waarom, mijn hoofd doet nu eenmaal dat soort rare dingen. Waarom mijn man ze leuk vindt dat is volgens mij wel duidelijk. Welke man vindt het nou niet leuk om de borsten van zijn vrouw te zien…dat is nu eenmaal biologisch voorgeprogrammeerd in hun koppies. En stiekem vinden we dat wel leuk. Stel je voor, doe je al die moeite om dat sexy truitje of die leuke jurk aan te trekken om je weer even de begeerlijke mama te voelen…spiekt ie niet eens! Hij kijkt wel uit 😉 .

Lees ook: De kinderbeha, gaat dat niet te ver?

mama's borsten

Maak je borst(en) maar nat

Ikzelf ben enorm veel met mijn borsten bezig en dan vooral de verzorging ervan: elke dag schone borstcompressen, goed insmeren, eventuele verstopte melkkanaaltjes behandelen, eventuele melkblaren behandelen, er voor zorgen dat ze makkelijk tevoorschijn getoverd kunnen worden voor de borstvoeding en ondertussen héél hard hopen dat ze na het hele borstvoedingverhaal niet gaan hangen (en dat moet af en toe natuurlijk even gecheckt worden in de spiegel).

Maar niet alleen manlief én ik zijn ons van die borsten bewust. Mijn stiefdochtertje van vier jaar vindt ze ook reuze interessant. Ze ziet dat ik af en toe de jongste voedt en is gefascineerd door die dingen. Nu is ze natuurlijk ook op de leeftijd dat ze echt begint te kijken naar het lichaam. Alleen hierdoor vindt ze mijn borsten al het onderzoeken waard: hoe zien ze er van dichtbij uit, hoe voelen ze aan, krijg ik ze ook, zijn ze hetzelfde als die van mama en van oma… Genoeg vragen dus waar de grote meid antwoord op probeert te krijgen. Daar komt nog eens bij dat het best ‘vreemd’ is dat er melk uit komt. En waarom komt uit mijn borsten wel melk en die van mama niet? Hoe komt die melk er dan uit? En hoe zal dat smaken…net als koemelk? Ik probeer zo veel mogelijk vragen te beantwoorden in de hoop dat de focus er dan zo snel mogelijk van af is. Dat lijkt te werken, want ze is er steeds minder mee bezig.

Lees ook: Bijten tijdens borstvoeding geven los je zo op

Mama’s borsten/Mama’s melkfabriek

Mijn dochtertje van negen maanden is nog wel het meest geobsedeerd door mijn melkfabriekjes. Nauwlettend houdt ze me in de gaten. En vooral mama’s borsten 😉 . Niet zozeer omdat ze mij zo lief vindt, maar omdat die twee dingen aan mij vastzitten en dat haar eten, drinken, troost en slaapmiddel is… En af en toe zelfs een beetje vermaak. Gelukkig is deze focus maar een fase en af en toe zorgt het voor best grappige momenten. Stiekem geniet ik soms best van deze momenten, juist omdat het zo veel over iedereen zegt. Ik zou ze voor geen goud hebben willen missen. En die borsten ook niet, trouwens.

Lees ook: Beha’s alleen voor borsten? 5x Handig zo’n BH!

Klinkt dit herkenbaar voor je en heb jij ook zo’n fase achter de rug? Of zegt het je niets 😉 ?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven